spot_img
HomeΑΓΩΝΕΣDRAGSTERΠανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster 2009

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Dragster 2009

Και ξανά προς τη δόξα τραβά…

Μετά από ένα δύσκολο 2008 όπου είδαμε τους αγώνες DRAGSTER να παρουσιάζουν μία φθίνουσα πορεία, ο πρώτος αγώνας του 2009 μας θύμισε παλιές καλές ημέρες δόξας. Παρά το ότι αρκετοί γνωστοί «νότιοι» αγωνιζόμενοι δήλωσαν αδυναμία να συμμετάσχουν λόγω της οικονομικής κρίσης, οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 110. Ευχάριστη έκπληξη όμως ήταν και η απρόσμενα μεγάλη προσέλευση θεατών στις Σέρρες, που ξεπερασαν τους 3000! Είχαμε να δούμε τόσους θεατές σε Dragster των Σερρών, από τον πρώτο αγώνα του 2007.

Άνοιξη λοιπόν για το δημοφιλές σπορ, με ανοιξιάτικο καιρό που έκανε ακόμη πιο ευχάριστη την παρακολούθηση των συναρπαστικών μονομαχιών, τόσο στις κατηγορίες αυτοκινήτων, όσο και σε αυτές των μοτοσυκλετών. Οργανωτικά η ΛΕΝΟΕ έδειξε ότι έχει φθάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο, έχοντας μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και απέδειξε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε τι  που μπορεί να συμβεί σε έναν αγώνα Dragster. Παρά τον μεγάλο αριθμό των συμμετοχών και τα αρκετά απρόοπτα, το πρόγραμμα κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες   καθυστερήσεις και ο αγώνας ολοκληρώθηκε για πρώτη φορά τόσο νωρίς.

DRAG120409MOTO064

Εκεί που δέχθηκε αρνητική κριτική η διοργανώτρια λέσχη, ήταν το πρόγραμμα δοκιμών του Σαββάτου που  ξεκίνησαν αργά, ενώ ορισμένοι αγωνιζόμενοι θεώρησαν ότι τα τρία περάσματα είναι λίγα για την δοκιμή των σχημάτων πριν από τον αγώνα.

Παρά την απουσία πολλών σημαντικών αυτοκινήτων, το θέαμα ήταν άφθονο και τα ρεκόρ πολλά και εντυπωσιακά. Στις μοτοσυκλέτες που μας ενδιαφέρουν περισσότερο, υπήρχαν πολλές συμμετοχές και πολύ ενδιαφέρουσες κόντρες.

Στην κατηγορία  PRO Z τον καλύτερο χρόνο στα 0 400 πέτυχε ο Χητάς Δημήτρης (12,053΄΄) που κέρδισε στον τελικό την πρώτη θέση μετά από την κόντρα με τον Νίκο Μισαηλίδη. Στη κατηγορία, τελικός  νικητής ήταν ο Νίκος Βαζαίος με καλύτερο χρόνο 14,342.

Νικητής στον τελικό της κατηγορίας STREET 1 ήταν ο Παύλος Σιδηρόπουλος  με δεύτερο τον Νίκο Χαραλαμπίδη. Τον ταχύτερο χρόνο της κατηγορίας τον πέτυχε   ο τρίτος στην κατάταξη Στέφανος Ευθυμιάδης με 9,990΄΄.

DRAG120409MOTO105

Το ίδιο συνέβη και στην κατηγορία STREET 2 όπου ο καλύτερος χρόνος ανήκει στον τρίτο της κατηγορίας Θόδωρο Μαλλιακούδη ενώ στον τελικό μονομάχησαν ο Λουκάς Κουζούλογλου (2ος ) και ο Νίκος Τοφεάς (1ος).

Στην κατηγορία PROSTREET 1 νικητής ήταν ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που ήταν και ο μόνος που έσπασε το φράγμα των 10΄΄ σε αυτή την κατηγορία. Δεύτερος ο Δανιήλ Καμπανόπουλος και τρίτος ο Νίκος Μισαηλίδης.

Ο τελικός της κατηγορίας PROSTREET 2 ήταν πραγματικά μία από τις κορυφαίες στιγμές της ημέρας. Ο Γιάννης Μανέτας που αποτελεί τον συνήθη ύποπτο της κατηγορίας βρέθηκε αντιμέτωπος με τον πολύ ανεβασμένο φέτος Δημήτρη Πετρίδη. Και ναι μεν ο Πετρίδης έσπασε το φράγμα των 9΄΄ με επίδοση 8.826 έχοντας κάνει και εντυπωσιακή εκκίνηση, ο Γιάννης Μανέτας όμως τον νίκησε οριακά, αφήνοντας τους πάντες άφωνους με νέο ρεκόρ κατηγορίας 8,598΄΄! Τρίτος ο Βαγγέλης Τσακίρης.

DRAG120409MOTO197

Στην κορυφαία κατηγορία των μοτοσυκλετών SUPER PRO αναμετρήθηκαν ξανά οι δύο κορυφαίοι οδηγοί της κατηγορίας, Αντώνης Ζαφειριάδης και Σταύρος Ζβράχνος. Και οι δύο έδειξαν από την αρχή της ημέρας ότι έχουν βελτιώσει τις μοτοσυκλέτες τους και βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα. Ήδη από τον 1ο γύρο και οι δύο έκαναν χρόνους κάτω από τα 8΄΄ και μάλιστα ο Ζαφειριάδης έκανε νέο ρεκόρ 7,862. στον τελικό κατάφερε να κερδίσει και την  κόντρα με τον Ζβραχνό που ακόμη δεν έχει αναρρώσει εντελώς από το ατύχημα του, οπότε όσο θα βελτιώνεται η κατάσταση του χεριού του, τόσο δυσκολότερος αντίπαλος θα γίνεται και τόσο πιο ενδιαφέρουσες κόντρες θα βλέπουμε, τρίτος στην SUPER PRO ο επίσης  πολύ αναβαθμισμένος Χαράλαμπος Μπουσίνης.

Σχετικά με τα αυτοκίνητα θα σας αφήσουμε να απολαύσετε φωτογραφίες και να δείτε τα αποτελέσματα. 

Φωτογραφίες Αγώνα

Αποτελέσματα

Δείτε τις φωτογραφίες του Dragster Auto

RELATED ARTICLES
spot_img
spot_img
spot_img

ΝΕΑ MOTO