spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEMercedes-Benz C200d 7G-Tronic

Mercedes-Benz C200d 7G-Tronic

Mercedes C200d 10Η σειρά “C” βραβεύτηκε ως Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2015 και κατά συνέπεια απαιτείται μεγάλη προσοχή και σεβασμός στο να προσεγγίσουμε αυτό το μοντέλο.

Η Mercedes-Benz στρατηγικά επέλεξε να χαράξει σχεδιαστική αισθητική για το συγκεκριμένο μοντέλο, η οποία είναι κοινή για τη γκάμα των premium σεντάν της. Συνεπώς η τελευταία γενιά της C έχει δεχτεί έντονες επιρροές και από τη σειρά Ε, αλλά και από την κορυφαία S Class. Και το γεγονός αυτό ενισχύει την προσωπικότητα της C200d 7G-Tronic την οποία είχαμε στα χέρια μας. Παλαιότερα είχαμε την εμπειρία της C180 turbo με τον 1,6 και τους 156 ίππους. Τώρα ήταν η στιγμή τη επαφής μας με μια πολύ καλή έκδοση ντίζελ.

Mercedes C200d 14Ιδανικός συνδυασμός
Κινητήρας 1.598 κ. εκ. ισχύος 136 ίππων / 3.800 σ.α.λ. με ροπή 300 Nm / 1.500-3.000σ.α.λ. επιτάχυνση 0-100 10,2 δευτ. με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic της δοκιμής μας, τελ. ταχύτητα 216 χλμ/ώρα, με μέση κατανάλωση 4,5 λιτ/100χλμ. και εκπομπές CO2 117 γρμ/χλμ. Το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic
έρχεται και “δένει” αριστοτεχνικά με το κινητήριο σύνολο, εντυπωσιάζοντας στο δρόμο σε αστικές και μη διαδρομές.

Και δεν είναι μόνον κινητήρας και κιβώτιο, είναι και η πιο στιβαρή κατασκευή της, σαφώς ελαφρότερη, με υπέροχα οδικά χαρακτηριστικά, με χώρους για οδηγό και επιβάτες, με ποιότητα και βέβαια, με τεχνολογίες ασφάλειας και ψυχαγωγίας που σε κάνουν να αισθάνεσαι έντονα ξεχωριστός.

Mercedes C200d 21Ευκίνητη στο δρόμο, δίχως κανένα θόρυβο, κινείται σταθερά έχοντας σαν “σταθερό παρονομαστή” τα 300Nm διαθέσιμης ροπής από τις 1.500 κιόλας σ.α.λ. Το 7G-Tronic κιβώτιο μπορεί να το ρυθμίσει ο οδηγός του από τον Dynamic Select διακόπτη. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις είναι οι Sport και Sport+ για σβέλτες αλλαγές στις μετακινήσεις, αλλά και επιλογές όπως Comfort για την άνεση και Eco για οικονομική οδήγηση. Όλο αυτό το “πακέτο” αποτελεί έναν υπέροχο συνδυασμό αλλά και μια ωραία οδηγική εμπειρία. Η επιλογή του κιβωτίου αυτού θα επιβαρύνει την τιμή του αυτοκινήτου περί τις 2.700 ευρώ.

Mercedes C200d 19Ουδέτερη στο δρόμο
Ιδανική για μεγάλα ταξίδια, η πισωκίνητη C Class κινείται εντελώς αθόρυβα, πολύ άνετα και ξεκούραστα. Η λειτουργία της ανάρτησης είναι υποδειγματική, διαθέτοντας σύστημα 5 συνδέσμων πίσω, με νέο πλαίσιο και αναρτήσεις με νέο υποπλαίσιο εμπρός. Πραγματικά ουδέτερη στο δρόμο, δεν τρομάζει, δεν προβληματίζει, όσο και να την πιέσει κανείς. Ακόμη και στην περίπτωση που ο οδηγός της απενεργοποιήσει το ESP.

Ότι δίνεις παίρνεις
Ο σοφός λαός το έλεγε πάντα. Το καλό δεν είναι και φτηνό. Έτσι και μια Mercedes-Benz C200d 7G-Tronic, σαν αυτή της δοκιμής μας θα σας κοστίσει κοντά στις 58.000 ευρώ. Αλλά εδώ αναφερόμαστε σε ένα premium μοντέλο, πολύ ιδιαίτερο, λόγω του κιβωτίου, με εξοπλισμό που απαιτεί ώρα να τον γνωρίσει και να εξοικειωθεί κανείς μαζί του. Και η Mercedes-Benz διαθέτει ατελείωτες λίστες με έξτρα εξοπλισμό, για κάθε της μοντέλο, επιτρέποντας στον καθένα, αναλόγως της οικονομικής επιβάρυνσης, να “χτίζει” έως εκεί που αντέχει!

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO