spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS

Οδηγούμε Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS

 Οδηγούμε Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS

Οδυσσέα Ελύτη, «H Alfa Romeo»

Θαύμασα τον Παρθενώνα
και στην κάθε του κολόνα
βρήκα τον χρυσό κανόνα

Όμως σήμερα το λέω
βρίσκω το καλό κι ωραίο
σε μια σπορ Alfa Romeo

Καλοκαίρια και χειμώνες
να ‘ναι γύρω μου ελαιώνες
πίσω μου όλ’ οι αιώνες

Κι όπου μπρος μου ο δρόμος βγάζει
και σε πειρασμό με βάζει
δώσ’ του να πατάω το γκάζι

Με τη δύναμη του λιόντα
και με του πουλιού τα φόντα
πιάνω τα εκατόν ογδόντα

Γεια σας θάλασσες και όρη
γεια σας κι έχω βάλει πλώρη
για της Αστραπής την Κόρη.

Από τη συλλογή Τα ρω του έρωτα (1972)

[πηγή: Οδυσσέας Ελύτης, Ποίηση, Ίκαρος, Αθήνα 2002, σ. 292-293]

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_03

Με χαρισματικά οδικά χαρακτηριστικά, με υπέροχη όψη, με έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, με υπέροχες επιδόσεις και θέση οδήγησης που «κουμπώνει» στο κορμί, σε κερδίζει ακόμη και ακίνητη.

Πρόκειται για μια υπέροχη πρόταση για οδηγούς οι οποίοι παραμένουν «ζωντανοί» πίσω από το τιμόνι. Πρόκειται για μια πρόταση η οποία κυριολεκτικά σε ανασταίνει όταν  βρίσκεσαι βυθισμένος στο κάθισμα και ακουμπάς τα χέρια στο τιμόνι της.

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_04

Η Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS εντυπωσιάζει με την ισορροπία την οποία προσφέρει στον οδηγό της. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού πρόκειται για μια καθαρόαιμη Alfa Romeo, έτοιμη πάντα να σαγηνέψει ακόμη και τον αδιάφορο οδηγό.

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_05

Οι  280 ίπποι του 2λιτρου αλουμινένιου MultiAir απογειώνουν αυτή τη μοναδική αίσθηση, που μόνον μια Alfa Romeo μπορεί να προσφέρει με την μακρόχρονη ιστορία της σε ανάλογες εκδόσεις αυτοκινήτων. Ο κινητήρας λειτουργεί υπέροχα σε όλο το φάσμα των στροφών του και όταν αναλαμβάνει το τούρμπο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο υπέροχα. Όλα αυτά κατά τη διάρκεια λειτουργίας του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών του, ακόμη και από χαμηλά. Και όλα αυτά με μια μέση κατανάλωση η οποία κυμαίνεται κοντά στα 10 λίτρα/100 χλμ. Πολύ λογική κατανάλωση για ένα τέτοιο κομψοτέχνημα.

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_06

Στο δρόμο, ο κάθε οδηγός θα αντιληφθεί πολύ εύκολα, ακόμη κι αν δεν έχει ιδιαίτερες οδηγικές εμπειρίες ότι, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Όλα είναι δομημένα με βάση τον οδηγό. Το εξαιρετικά στιβαρό της πλαίσιο σε συνδυασμό με το υπέροχο σε αίσθηση και ακρίβεια τιμόνι, αλλά και την λειτουργία της ανάρτησης δίνουν το ρυθμό για τις απόλυτες διαδρομές.

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_07

Το εξαιρετικό της «πάτημα» στο δρόμο, σε προδιαθέτει να παίζεις μαζί της, να σου μειώνει τα χρόνια και να αισθάνεσαι σα να πήρες το δίπλωμα μόλις χθες…Κινούμενος λογικά αλλά σβέλτα, το αυτοκίνητο τοποθετείται υπέροχα στις στροφές, διαγράφοντας ότι πιο υπέροχο μπορεί να αισθανθεί ένας οδηγός.

Ξεκινώντας από την επιλογή  normal στο πρόγραμμα, ο οδηγός της ταξιδεύει σβέλτα και άνετα στους ανοιχτούς δρόμους.  

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_08

Στην επιλογή Dynamic ο οδηγός της εισέρχεται σε έναν ακόμη πιο μαγικό κόσμο. Το κιβώτιο των 8 σχέσεων αλλάζει εντελώς τη χαρτογράφησή του, αντιδρώντας πραγματικά υπέροχα, το τιμόνι αποκτά μια πιο σφιχτή αίσθηση και οι οδηγικές αντιδράσεις πραγματοποιούν το όνειρο του κάθε οδηγού. Ευθύβολη, αποτελεσματική, προβλέψιμη και ταχύτατη, επιταχύνει εξαιρετικά αποτελεσματικά, ενώ όταν χρειαστεί να επιβραδύνει, τότε τα φρένα δείχνουν την αξία τους. Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σε οδηγικές εξάρσεις, παραμένει προβλέψιμη, προστατεύοντας τον οδηγό της με την τεχνολογία την οποία διαθέτει.

Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS_09

Η Alfa Romeo Giulia Veloce Q4 280 PS είναι μια αυθεντική Ιταλίδα κυρία, η οποία σε σαγηνεύει, σε παρασύρει, σε ταξιδεύει, σε μαγεύει, αλλά και σε προστατεύει όταν αυτό απαιτηθεί. Με τιμή 56.000€ μπορεί να αντιμετωπίσει τον ιδιαίτερα υψηλό ανταγωνισμό. Και φυσικά, εφ΄όσον παραμένει κανείς εραστής της ιταλικής σχολής, τότε το μόνο που μένει είναι να έχει το αντίστοιχο χρηματικό ποσό για να την αποκτήσει!

ALFA ROMEO GIULIA 2.0 ΤΒ VELOCE Q4 280 PS 2019

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO