spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε Smart Fortwo urban shadow 0.9T 90ps

Οδηγούμε Smart Fortwo urban shadow 0.9T 90ps

Οδηγούμε Smart Fortwo urban shadow 0.9T 90ps

Οδηγούμε τον “τελευταίο των Μοικανών”, ένα ιστορικό μοντέλο το οποίο άλλαξε τον τρόπο της αστικής μετακίνησης. Το εξαιρετικά συμπαγές Smart forTow από το 1998 που πρωτοκυκλοφόρησε δημιούργησε τη δική του σχολή. Ουσιαστικά μονοπώλησε μια κατηγορία οχημάτων, εφοδιασμένο με κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και απίστευτες ικανότητες ευελιξίας και παρκαρίσματος.

Smart urban shadow_03

Τώρα, το λιλιπούτειο Smart κλείνει τον κύκλο του, αφού σταματά η διάθεσή του με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η επόμενη γενιά του θα είναι αμιγώς ηλεκτρική, ανοίγοντας νέους ορίζοντες.

Εμείς οδηγούμε την τελευταία του βενζινοκίνητη έκδοση Urban Shadow. Πρόκειται για μια ξεχωριστή έκδοση η οποία διαθέτει εξωτερικά σχεδιαστικά στοιχεία Brabus. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ακόμη το σπορ πακέτο Sleek Style, με 16άρες 8άκτινες ζάντες αλουμινίου, σπορ ανάρτηση και χαμηλωμένο αμάξωμα κατά 10 χλστ.

Smart urban shadow_04

Μια τέτοια έκδοση δεν θα μπορούσε να υστερεί εσωτερικά. Η πολυτέλεια, ο δυναμισμός και η υψηλή ποιότητα περισσεύουν στην καμπίνα οδηγού και συνοδηγού. Η σπορ εμφάνιση ενισχύεται με το τριάκτινο τιμόνι των πολλαπλών λειτουργιών, τα πεντάλ από ανοξείδωτο χάλυβα, τα paddles πίσω από το τιμόνι για γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων κ.α.

Smart urban shadow_05

Το Smart Urban Shadow εξοπλίζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων twinamic των 6 σχέσεων. Από πλευράς κινητήρων υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα από  δύο βενζινοκινητήρες, έναν 3κύλινδρο ατμοσφαιρικό 999 κ.εκ. ισχύος 71 ίππων και έναν 3κύλινδρο turbo 898 κ.εκ. με ισχύ 90 ίππων. Αυτή ακριβώς την έκδοση είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε.

Και φυσικά στο αστικό περιβάλλον το Urban Shadow παραμένει αυτοκράτορας. Ευέλικτο, σβέλτο και αθόρυβο κάνει πολύ εύκολη τη ζωή  στην πόλη. Η ισχύς του βοηθάει σε κάθε κίνηση του οδηγού του. Επιταχύνει και προσπερνάει σαν τον άνεμο. Αν ο οδηγός του θέλει κάτι περισσότερο, τότε η ένδειξη S στον επιλογέα βοηθάει να γίνονται οι αλλαγές σε υψηλότερες στροφές.

Smart urban shadow_06

Σε κάθε περίπτωση θόρυβοι από οπουδήποτε και αν προέρχονται δεν υπάρχουν. Και βέβαια, το υπέροχο τιμόνι του στρίβει απίστευτα εύκολα και αποτελεσματικά. Ναι, πράγματι δίνει απόλυτες λύσεις στην πόλη, σε συνδυασμό με την ποιότητα κύλισης που προσφέρει.

Smart urban shadow_07

Το Smart ήταν και παραμένει το ένα και μοναδικό στην κατηγορία του. Και στο μέλλον που έφτασε, ανάλογες θα είναι οι δυνατότητές του σαν αμιγώς ηλεκτρικό. Όποια μορφή κίνησης και αν διαθέτει, δεν θα απεμπολήσει ποτέ τα κυρίαρχα οδηγικά χαρακτηριστικά του. Θα παραμείνει για πάντα η επαναστατική του μορφή και η απόλυτη πρακτικότητά του. 

Smart urban shadow_08

Τεχνικά χαρακτηριστικά Smart Fortwo urban shadow 0.9T 90ps

Κινητήρας                                             0.9 turbo

Καύσιμο                                                Βενζίνη

Χωρητικότητα(κ.εκ.)                              898

Κύλινδροι                                             3 εν σειρά

Βαλβίδες                                              12

Μεγ. Ισχύς(ίπποι/σ.α.λ.)                      90/5500

Μεγ. Ροπή(Nm/σ.α.λ.)                        135/2500

 

Ανάρτηση εμπρός                               Γόνατα ΜακΦέρσον

Ανάρτηση πίσω                                    Άξονας Ντεντιόν

Φρένα εμπρός                                       Αεριζόμενοι δίσκοι

Φρένα πίσω                                          Ταμπούρα

Βάρος(κιλά)                                           865

Χώρος αποσκευών(λίτρα)                     260

0-100 χλμ./ώρα (δευτ.)                          11,3

Τελική ταχύτητα(χλμ./ώρα)                    155

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO