spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε Fiat 500L City Cross MJTD 1,6 120hp

Οδηγούμε Fiat 500L City Cross MJTD 1,6 120hp

Οδηγούμε το Fiat 500L και διαπιστώνουμε ότι αν και φέρει την ονομασία 500, εν τούτοις διαθέτει και εντυπωσιακούς χώρους και ποιότητα κατασκευής, αλλά κι έναν ολοζώντανο πετρελαιοκινητήρα MJTD 1,6 120hp. Είχαμε στη διάθεσή μας την έκδοση City Cross η οποία έχει ξεκάθαρο στόχο τόσο να καλύψει με πλουραλισμό αυξημένες ανάγκες μετακίνησης, αλλά να διατηρήσει και την εξαιρετική σχεδιαστική ιταλική γραμμή. 

Fiat 500L 1,6_03

Το 500L είναι ένα πολυχρηστικό αυτοκίνητο. Στοχεύει με απόλυτο τρόπο στο να καλύψει κάθε αυξημένη μεταφορική ανάγκη, όσο μεγάλη κι αν είναι. Για το λόγο αυτό διαθέτει τεράστιους χώρους που εκπλήσσουν τον χρήστη του. Θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε σαν τον Μεγάλο Αδελφό του 500. Παραμένει όμως προσηλωμένο στην ιταλική φινέτσα και τη χρηστικότητα, εντελώς όμως διαφορετική με το μικρότερο 500ράκι.

Αν βέβαια, ο υποψήφιος αγοραστής αναζητά κάτι εντελώς διαφορετικό, τότε υπάρχει και η πρόταση του 500Χ. Βλέπεται ότι η οικογένεια 500 μεγάλωσε και έδωσε το όνομά της σε μια σειρά πολύ προσεγμένων αυτοκινήτων, όλα τους ικανά να καλύψουν κάθε μεταφορική ανάγκη στη σύγχρονη εποχή μας.

Fiat 500L 1,6_04

Η έκδοση του Fiat 500L City Cross δείχνει την ιταλική της φινέτσα, προσφέροντας υπέροχες σχεδιαστικές πινελιές. Έτσι τώρα διαθέτει νέας σχεδίασης προφυλακτήρες εμπρός και πίσω με προστατευτικά στη βάση του. Η απόσταση από το έδαφος τώρα είναι αυξημένη κατά 25 χιλ. διαθέτει πολλά διακοσμητικά στοιχεία, μαύρους ματ καθρέφτες και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Αν  και παιδί της πόλης, μπορεί να βγει και έξω από αυτή και να κινηθεί σε φλατ χώμα. Τα καταφέρνει μια χαρά, αλλά να θυμάστε δεν είναι τετρακίνητο για να πηγαίνει σχεδόν παντού. Ωστόσο υπάρχουν υπέροχα σημεία όπου θα πήγαινε άνετα για να σας προσφέρει ένα πικ-νικ.

Fiat 500L 1,6_05

Εσωτερικά οι χώροι του είναι εντυπωσιακοί. Οι πέντε ενήλικες επιβάτες θα ταξιδέψουν πολύ άνετα και δίχως συμβιβασμούς. Οι χώροι είναι άφθονοι τόσο για το ύψος, όσο και για τα γόνατα. Τα καθίσματα βρίσκονται αρκετά ψηλά, τόσο ώστε να προσφέρουν μια πανοραμική θέα, αυξάνοντας έτσι και την αίσθηση της ασφάλειας. Όσο για τον χώρο αποσκευών αυτός σε κανονική διάταξη φτάνει τα 455 λίτρα, ικανός να καλύψει κάθε ανάγκη.

Πέρα από χαρισματικό στους χώρους του, είναι και πολύ καλά εξοπλισμένο. Ακόμη και από τον βασικό του εξοπλισμό είναι εφοδιασμένο με κάμερα οπισθοπορείας, με αισθητήρες παρκαρίσματος, με U-Connect Navi 7” HD LIVE με οθόνη αφής, με φώτα LED DRL, με πακέτο συστημάτων υποβοήθησης, όπως και με αυτόματο φρενάρισμα. Πολύ βολικό είναι και το σύστημα πολυμέσων με λειτουργία MirroLink. Σε όλ’  αυτά να προσθέσουμε και την προσεγμένη του ποιότητα την οποία διαθέτει.

Fiat 500L 1,6_06

Και φτάνουμε στην ουσία της κατάστασης, τον υπέροχο κινητήρα του. Η πετρελαιοκίνητη έκδοση που δοκιμάσαμε με κινητήρα 1,6 λιτ. MJTD κάνει τη διαφορά. Δεν εντυπωσιάζουν τόσο οι 120 ίπποι του, όσο η ροπή του που φτάνει τα 320Nm από τις 1.750 σ.α.λ. Υπέροχη αίσθηση και αποτέλεσμα. Σε κάθε δρόμο, στον ανοιχτό, στο ορεινό, στο στενό επαρχιακό, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο υπέροχο. Ο MJTD κινητήρας του είναι εφοδιασμένος με εξελιγμένο σύστημα τροφοδοσίας, με φίλτρο μικτοσωματιδίων και καταλύτη SCR.

Fiat 500L 1,6_07

Ο συγκεκριμένος κινητήρας κινεί υπέροχα το City Cross, σβέλτα, με ασφάλεια και κυρίως οικονομικά. Η μέση του κατανάλωση κυμάνθηκε στα 5,3 λίτρα / 100 χλμ. και το γεγονός αυτό είναι πολύ σημαντικό. Να σημειώσουμε ακόμη και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου που εκπέμπει, καθιστώντας τις μετακινήσεις ακόμη πιο ευχάριστες και ποιοτικές.

Fiat 500L 1,6_08

Ο 1.598 κ. εκ. κινητήρας αποδίδει 120 ίππους/3.750 σ.α.λ. και ροπή 320Nm/1.750 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω μηχανικού 6τάχυτου κιβωτίου. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 11,5 δευτ. και οι εκπομπές CO2 φτάνουν τα 127 γρμ/χλμ. Αξίζει να κάνετε ένα test drive με τον συγκεκριμένο κινητήρα προκειμένου να διαπιστώσετε κι εσείς τα χαρίσματα του 500L. Όσο για την τιμή του ξεκινά από τις 15.300€, αλλά η έκδοση της δοκιμής μας φτάνει στα 20.400€.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO