spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΟδηγούμε Toyota Yaris 1,5 - 111hp

Οδηγούμε Toyota Yaris 1,5 – 111hp

Toyota Yaris 1,5 - 111hp 10Ξεκίνησε την παραγωγή του το 2001 στη Γαλλία και από τότε έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια πωλήσεις. Με σπουδαία καριέρα και στη χώρα μας, παραμένει το πρώτο best seller της αγοράς μας. Παίζει και κερδίζει στα ίσια, μα και αυτό χρειάστηκε τις αλλαγές του. Κάποιες πραγματοποιήθηκαν το 2011 και πρόσφατα συνεχίστηκαν. Άλλαξε σε 900 συνολικά σημεία για να συνεχίσει την πετυχημένη καριέρα του. Αυτές αφορούν την εξωτερική του εμφάνιση, το εσωτερικό του, τον κινητήρα και τον εξοπλισμό ασφάλειας. Ποιο σημαντική επέμβαση είναι αυτή στον ατμοσφαιρικό high-tech 1,5 κινητήρα, ισχύος 111 ίππων. Προτεραιότητα της Toyota ήταν η υψηλή του απόδοση και όχι οι φανταιζί Toyota Yaris 1,5 - 111hp 11επιδόσεις. Με τεχνολογία VVT-iE, με Toyota Safety Sense και με μέση κατανάλωση 6,4 λιτ/100 χλμ. δείχνει εξαιρετικά ικανό να συνεχίζει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.

Προσεκτικές εξωτερικές επεμβάσεις
Η ομάδα του Ευρωπαϊκού κέντρου σχεδίασης ED2 της Toyota προχώρησε σε πολύ προσεκτικές κινήσεις, προκειμένου να διατηρήσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, αλλά και να παρουσιαστεί πιο “φρέσκο”. Το Yaris τώρα έχει περισσότερη δυναμική, με το χαρακτηριστικό «Χ» στο εμπρός μέρος να τονίζεται πιο έντονα, εξ αιτίας των νέων εμπρός φωτιστικών και του προφυλακτήρα.

Toyota Yaris 1,5 - 111hp 14“Φρεσκάδα” και εσωτερικά
Εσωτερικά υπάρχουν επεμβάσεις με το νέο πίνακα οργάνων με ψηφιακή οθόνη 4,2 ιντσών, με νέα χειριστήρια στο τιμόνι, με νέους πλευρικούς αεραγωγούς. Με καλής ποιότητας υλικά δείχνει και είναι ιδιαίτερα προσεγμένο στη συναρμολόγηση και το φινίρισμα.

Ιδιαίτερα ευρύχωρο, ικανό να μεταφέρει 4 επιβάτες, σημαντικό ρόλο παίζει τώρα το αυξημένο ύψος του. Ιδιαίτερα φαρδύ και με βολικά πίσω καθίσματα δεν υπάρχει περίπτωση να μη βολευτούν οι πίσω επιβάτες. Την καλή του εσωτερική εικόνα συμπληρώνουν ο χώρος αποσκευών του των 286 λίτρων και οι πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα.Toyota Yaris 1,5 - 111hp 15

Κινητήρας 1,5 VVT-iE
Η μεγάλη αλλαγή στη φιλοσοφία του κινητήρα, του επιτρέπουν τώρα να έχει κορυφαία θερμική απόδοση. Ο νέος 1,5 VVT-iE των 111 ίππων / 6.000 σ.α.λ. έχει ροπή 136 Nm /4.400 σ.α.λ. Όμως το 87% της ροπής αποδίδεται από τις 2000 σ.α.λ. Αποτέλεσμα των επεμβάσεων είναι ότι ο κινητήρας αυτός έχει βαθμό θερμικής απόδοσης 38,5%, επίδοση κορυφαία. Και προκειμένου να φτάσει σε αυτό το σημείο, ο κινητήρας εφαρμόζει διπλό κύκλο λειτουργίας Otto-Atkinson.

Toyota Yaris 1,5 - 111hp 13Για τα υψηλά φορτία χρησιμοποιείται ο κύκλος Otto, ενώ ο κύκλος Atkinson είναι για τα χαμηλά και τα μεσαία φορτία. Τώρα, η μετάβαση αυτή, από τον έναν κύκλο στον άλλο, γίνεται με πολύ εξελιγμένο έλεγχο των βαλβίδων. Η Toyota το ονομάζει VVT-iE (Variable Valve Timing intelligent system Electric Motor, δηλαδή συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό των βαλβίδων με χρήση ηλεκτρικού κινητήρα. Ο εκκεντροφόρος της εισαγωγής ελέγχεται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, ενώ ο εκκεντροφόρος της εξαγωγής ελέγχεται υδραυλικά.

Toyota Yaris 1,5 - 111hp 16Κόντρα στο ρεύμα
Η Toyota αποφάσισε να μην ακολουθήσει το ρεύμα της εποχής, δηλαδή downsizing και τούρμπο, αλλά να αυξήσει τον κυβισμό. Και αυτή η εφαρμογή στοχεύει ευθέως στο νέο τρόπο μέτρησης των καυσαερίων ο οποίος εφαρμόζεται από την 1η Σεπτεμβρίου. Τώρα οι ρύποι είναι μειωμένοι στην πράξη και όχι στο εργαστήριο.

Εύχρηστο, ευκολοδήγητο, πρακτικό
Στο δρόμο παραμένουν αναλλοίωτα τα σπουδαία οδηγικά του χαρακτηριστικά. Εύχρηστο, Toyota Yaris 1,5 - 111hp 12ευκολοδήγητο, πρακτικό, παρκάρει πολύ εύκολα και προσφέρει πολύ καλή περιμετρική ορατότητα. Ουσιαστικά παραμένει ιδανικό για την πόλη και εξ αιτίας των περιορισμένων του διαστάσεων. Σαφώς δεν υστερεί και σε εκτός πόλης διαδρομές. Με πολύ καλή ποιότητα κύλισης, με υπέροχη ανάρτηση, που τώρα είναι ακόμη πιο ήσυχη και αποτελεσματική, παραμένει σταθερό σε κάθε δρόμο. Αποτελεσματικά παραμένουν και τα φρένα του, προσφέροντας υψηλή αίσθηση Toyota Yaris 1,5 - 111hp 19ασφάλειας σε οδηγό και επιβάτες.

Να θυμάται ο καθένα ότι το Yaris δεν είναι το “καυτό” μικρό αυτοκίνητο που θα βάλει “φωτιά” στην άσφαλτο. Είναι η ολοκληρωμένη πρόταση για μια ασφαλή και απόλυτα οικονομική μετακίνηση, στοχευμένο στον οδηγό του. όπου και να πάει ακολουθείται από 6 χρόνια εγγύηση η 180.000 χλμ. και τρία χρόνια οδική βοήθεια. Πακέτο ασφαλείας και σιγουριάς για τον οδηγό του.

Toyota Yaris 1,5 - 111hp 20Με λιγότερο από 13.000
Η 5θυρη βασική του έκδοση κοστίζει λιγότερο από 13.000€. Ο στάνταρ εξοπλισμό του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 7 αερόσακους, ESP, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες και ράδιο CD. Βέβαια, κάθε έκδοση του Yaris προσφέρει σα στάνταρ το πακέτο ενεργητικής ασφάλειας Toyota Safety Sense. Αυτό περιέχει σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης, αυτόματη λειτουργία προβολέων, σύστημα ειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, προσαρμοζόμενο σύστημα διατήρησης ταχύτητας, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής πεζών.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO