spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEFord EcoSport 1.0 140hp ST- Line 2WD

Ford EcoSport 1.0 140hp ST- Line 2WD

Ford Ecosport ST- Line 2WD 10Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova (Ρουμανία), μετά από επένδυση 200 εκατομμυρίων Ευρώ, και πλαισιώνει τα Ford Edge και Kuga SUV που πωλούνται στην Ευρώπη. Με τιμή που ξεκινά από τις 15.168€ το ανανεωμένο Ford Ecosport στοχεύει στην ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των compact SUV. Το νέο συμπαγές SUV Ford EcoSport προσφέρει αυξημένη ευελιξία, περισσότερες ικανότητες, ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες. Εμείς οδηγούμε την έκδοση EcoSport 1.0 140hp ST- Line 2WD, προκειμένου να επιβεβαιώσουμε η μη τα όσα υποστηρίζει η εταιρεία για το νέο της αυτό SUV.

Γκάμα κινητήρωνFord Ecosport ST- Line 2WD 12
Ένα μοντέλο 1.5 L EcoBlue diesel 125 ίππων με front-wheel drive και νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών προσφέρει ακόμα χαμηλότερες εκπομπές CO2 και μεγαλύτερη απόδοση από τα μέσα του 2018. Ο κινητήρας 1.5 L TDCi diesel 100 ίππων της Ford σε συνδυασμό με εμπρόσθια κίνηση και νέο, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο διατίθεται από το λανσάρισμα, με κατανάλωση 4,1 l/100 km και εκπομπές CO2 107 g/km.

Επίσης προσφέρεται με τον χιλιάρη βενζινοκινητήρα EcoBoost της Ford σε εκδόσεις 140 PS και 125 PS με κατανάλωση 5,2 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km. Ακόμη προσφέρεται και το Ford Ecosport ST- Line 2WD 13μοντέλο 1.0 EcoBoost 100 PS με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Ο κινητήρας 1.0 EcoBoost 125 PS προσφέρεται από το λανσάρισμα με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και χειριστήρια στο τιμόνι (paddles) για μεγαλύτερη άνεση στις αλλαγές, με κατανάλωση 5,8 l/100 km και εκπομπές CO2 134 g/km.

Το νέο EcoSport εξακολουθεί να προσφέρει οδική συμπεριφορά προσαρμοσμένη για τους Ευρωπαϊκούς δρόμους, με βελτιστοποιημένα ελατήρια, αποσβεστήρες, κρεμαγιέρα, ημιάκαμπτο πίσω άξονα, ρυθμίσεις του Electronic Stability Programme και χαρτογράφηση της υποβοήθησης του τιμονιού.

Ford Ecosport ST- Line 2WD 19Νέος 1.5 L EcoBlue diesel
Ο νέος κινητήρας 1.5 L EcoBlue diesel της Ford είναι σχεδιασμένος για πλούσια ιπποδύναμη για βελτιωμένες επιδόσεις και μειωμένες εκπομπές CO2. Ο ανανεωμένος τετρακύλινδρος υιοθετεί καινοτόμες τεχνολογίες, όπως:
Ανακυκλοφορία καυσαερίων υπό χαμηλή πίεση και εναλλάκτης νερού-αέρα για την εισαγωγή για πιο αποδοτική καύση και μειωμένους ρύπους
Ενσωματωμένη πολλαπλή εισαγωγής για βελτιστοποιημένη αναπνοή κινητήρα. Υπερσυμπίεση χαμηλής αδράνειας για ταχύτερη, καλύτερη ελεγχόμενη απόκριση υπερπλήρωσης, υλικά και Ford Ecosport ST- Line 2WD 15εξαρτήματα κινητήρα σχεδιασμένα για υψηλές θερμοκρασίες. Ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, πιο άμεσης απόκρισης, πιο αθόρυβο, και μεγαλύτερης ακρίβειας

Intelligent All Wheel Drive
Το νέο Ford EcoSport προσφέρει μία βελτιστοποιημένη οδηγική εμπειρία με το Ford Intelligent All Wheel Drive από τα μέσα της χρονιάς. Η τεχνολογία διατίθενται σε συνδυασμό με το νέο 1.5 L Ford EcoBlue diesel και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που αποδίδει 125 ίππους και ροπή 300 Nm, με κατανάλωση 4,5 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km.

Ford S-MAX Intelligent All-Wheel Drive


Το Intelligent All Wheel Drive αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού. Το σύστημα κατανέμει ομαλά τη ροπή μεταξύ και των τεσσάρων τροχών και προσφέρει πιο σίγουρο ‘πάτημα’ στο δρόμο κυρίως σε ολισθηρές συνθήκες.

Είναι ένα baby Kuga
Το νέο Ford EcoSport παραπέμπει στο μεσαίο Kuga και το μεγάλο Edge. Ford Ecosport ST- Line 2WD 11
Ένα ανάγλυφο καπό με κεντρική εξοχή διαμορφώνει μία πιο ‘καθαρή’ φυσιογνωμία κάτι που υποστηρίζεται και από τη διακριτική θέση των θερμαινόμενων μπεκ συστήματος πλύσης κάτω από το καπό. Μπροστά, κυριαρχεί μία μεγάλη, τραπεζοειδής μάσκα και οι χαρακτηριστικοί πολυεστιακοί προβολείς που τώρα προσφέρονται με σύστημα φωτισμού High Intensity Discharge, και ενσωματώνουν κομψά φώτα ημέρας LED. Τα σχέδια του πίσω προφυλακτήρα και των πίσω φώτων του EcoSport έχουν επίσης ανανεωθεί, διαμορφώνοντας μία πιο ‘καθαρή’, πιο ανάγλυφη εικόνα.
Νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου 17 και 18 ιντσών συμπληρώνουν τον σπορ χαρακτήρα του.

Νέα σπορ έκδοση EcoSport ST-Line
Η γκάμα του νέου EcoSport περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα σπορ έκδοση EcoSport ST-Line. Αυτό ξεχωρίζει με μοναδικούς προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές εFord Ecosport ST- Line 2WD 18μπνευσμένα από τη Ford Performance, μαύρες ράγες οροφής και πολυεδρικούς προβολείς, ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών Dark Tarnish, σήμα ST-Line και εκτενώς βαμμένη οροφή και εξωτερικούς καθρέπτες, στάνταρ. Στο εσωτερικό, προσφέρεται ένα μοναδικό δερμάτινο τιμόνι ST-Line με επίπεδο κάτω τμήμα, μοναδικά μερικώς δερμάτινα καθίσματα με ένθετα Miko®-Dinamica – ένα οικολογικό σουέντ από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – και κόκκινη ραφή, δερμάτινο χειρόφρενο και λαβή επιλογέα, μαρσπιέ με επιγραφή ST-Line και σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Στο δρόμο
Το Ecosport ST-Line 1.0 – 140hp με τον τούρμπο κινητήρα των 1.000 κ.εκ και τους 140 ίππους, ήταν το αυτοκίνητο της δοκιμής μας. Άρεσε πολύ αυτός ο κινητήρας, ο οποίος Ford Ecosport ST- Line 2WD 14αποδεικνύεται εξαιρετικός και δυνατός. Είναι πολύ καλά στημένο στο δρόμο και δεν αιφνιδιάζει. Με πολύ καλά κρατήματα, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι σαφές. Με μικρές κλίσεις και σχετικά “σφιχτή” ανάρτηση, ικανοποιεί κάθε απαιτητική διαδρομή δίχως να κουράζει και δίχως να τρομάζει.

Η τελική του ταχύτητα φτάνει στα 188 χλμ./ώρα, επιταχύνει από 0-100 σε 11,8 δευτ. και η εργοστασιακή κατανάλωση εντός πόλης είναι 6,2 λίτρα , εκτός 4,6 λίτρα και η μικτή 5,2 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές C02 119 γρ./χλμ. και η δική μας μεικτή κατανάλωση κατά τη δοκιμή μας κυμάνθηκε στα 6,8 λίτρα.

Με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης
Στο εσωτερικό, συναντάμε πληθώρα έξυπνων λύσεων αποθήκευσης, όπως νέο πάτωμα χώρου Ford Ecosport ST- Line 2WD 16αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος που μπορεί να ανασηκωθεί αποκαλύπτοντας ένα κρυφό αποθηκευτικό χώρο ή να κατέβει για αύξηση της χωρητικότητας στα 334 L. Το πάτωμα του χώρου αποσκευών χρησιμοποιεί μία ειδική κυψελοειδή δομή που το κάνει πιο ανθεκτικό από ατσάλι ανά κιλό βάρους και μπορεί να υποστηρίξει πάνω από 300 kg. Μία νέα κεντρική κονσόλα περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο, αναδιπλούμενο συρόμενο υποβραχιόνιο με αποθηκευτικό χώρο, ιδανικό για τη μεταφορά tablet ή snacks, ενώ το CD-player είναι τοποθετημένο σε νέα θέση, πάνω από το ντουλαπάκι για να μην καταλαμβάνει πολύ ωφέλιμο χώρο.

Προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδηγού
Το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™. Το SYNC 3 υποστηρίζεται από την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του EcoSport, που λειτουργεί με Ford Ecosport ST- Line 2WD 20κινήσεις pinch & swipe. Με το SYNC 3 προσφέρεται και μία ανεξάρτητη, έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Μία έγχρωμη οθόνη 4,2-ιντσών προσφέρεται σε συνδυασμό με συνδεσιμότητα Bluetooth και δύο θύρες USB.

Το νέο ηχοσύστημα B&O PLAY υπόσχεται μία ανώτερη εμπειρία ήχου: με δέκα ηχεία, συμπερ. ενός subwoofer τοποθετημένου στο χώρο αποσκευών και ενός ηχείου μεσαίων συχνοτήτων στο κέντρο του ταμπλό, το σύστημα έχει ρυθμιστεί ειδικά για το EcoSport, και ελέγχεται από τον τελευταίο Ενισχυτή Επεξεργασίας Ψηφιακού Σήματος που επιτρέπει ακριβή ισοστάθμιση και μίξη ήχου. Περιλαμβάνει και μια ρύθμιση ήχου Surround.

Cruise Control με Adjustable Speed Limiter
Το EcoSport για πρώτη φορά προσφέρει Cruise Control με Adjustable Speed Limiter που βοηθά τους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας, και μία Rear View Camera για αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο παρκάρισμα.

ΠFord Ecosport ST- Line 2WD 17ροαιρετικοί, αυτόματοι προβολείς και καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής περιορίζουν το στρες της οδήγησης για να μπορούν οι πελάτες να είναι καλύτερα συγκεντρωμένοι στο δρόμο, ενώ ένα θερμαινόμενο τιμόνι και το Electronic Automatic Temperature Control βελτιώνουν περαιτέρω την άνεση. Ο νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2 ιντσών που διευκολύνει την πρόσβαση στις βασικές πληροφορίες οδήγησης και ηλεκτρικοί, αναδιπλούμενοι καθρέπτες που είναι θερμαινόμενοι για άμεση εκκίνηση τα παγερά πρωινά, αυξάνουν τα επίπεδα άνεσης.

Ford Ecosport ST- Line 2WD 21Μεταξύ των τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού είναι το Blind Spot Information System της Ford, που μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν, και το στάνταρ Roll Stability Control που προσαρμόζει τη ροπή του κινητήρα και το φρενάρισμα για διατήρηση του ελέγχου.

Η βελτιωμένη προστασία επιβατών περιλαμβάνει τώρα εμπρός αερόσακους για τον οδηγό και το συνοδηγό, αερόσακο γονάτου οδηγού, νέους πλευρικούς αερόσακους με λειτουργία που παρέχει έξτρα προστασία θώρακα και νέους αερόσακους προστασίας κεφαλής που παρέχουν μέγιστη κάλυψη σε πλαϊνές συγκρούσεις. Το EcoSport είναι επίσης πιο προστατευμένο από ποτέ, με στάνταρ περιμετρικό συναγερμό.

Πίνακας τιμών Ford Ecosport

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO