spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVESuzuki Ignis 1.2 DualJet 2WD

Suzuki Ignis 1.2 DualJet 2WD

Suzuki Ignis 1,2 4X2 10Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι, η Suzuki γνωρίζει τέλεια στο να δημιουργεί μικρά , ασφαλή και εμπορικά πετυχημένα αυτοκίνητα. Από το 1954 ξεκίνησε μια φιλοσοφία αυτοκίνησης η οποία συνεχίζει έως και σήμερα. Οδηγούμε την άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση Ignis 1,2 2WD. Πρόκειται για μια crossover πρόταση, με μικρές διαστάσεις, με crossover profile, το οποίο προσφέρεται και σε τετρακίνητη έκδοση.

Το μικρό Suzulight: 64 χρόνια πριν
Το 1954 η Suzuki αναπτύσσει το πρώτο project για τη δημιουργία ενός μικρού αυτοκινήτου. Ήταν οι πρώτης ημέρες της δημιουργίας της Suzuki Motor Co, Limited και ο Michio Suzuki είχε τα δικά του σχέδια. Λίγους μήνες αργότερα παρουσιάζει το Suzuki Suzulight.Suzuki Ignis 1,2 4X2 13

Επρόκειτο για ένα συμπαγές και ιδιαίτερα ελαφρύ όχημα, το οποίο ζύγιζε λιγότερο από 500 κιλά και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εύκολο τόσο στην οδήγηση, όσο και στη συντήρηση. Δόθηκε δε ιδιαίτερη προσοχή στην προσιτή τιμή του. Φιλοξενούσε έναν δίχρονο κινητήρα 360 κ. εκ. ισχύος 16 ίππων, με τεχνολογία μπροστά από την εποχή του, με ανεξάρτητη ανάρτηση και σύστημα διεύθυνσης με οδοντωτό τροχό. Είχε μήκος μόλις 2.990 χιλιοστά, πλάτος 1.295 χιλιοστά και ύψος 1.400 χιλιοστά.

Suzuki Suzulight 04Στο σήμερα
64 χρόνια αργότερα, η Suzuki παραμένει παγκοσμίως διάσημη ως «γνώστης μικρών αυτοκινήτων» και παράγει πάνω από τρία εκατομμύρια αυτοκίνητα ετησίως. Η αρχική στρατηγική του Shunzo Suzuki για το σχεδιασμό και την παραγωγή ελαφρών οχημάτων ζει με τις τελευταίες πλατφόρμες που εισήχθησαν για τα Ignis, Swift και Baleno. Το επόμενο ελαφρύ νέο μοντέλο που θα φτάσει από τη Suzuki στην αγορά θα είναι το Swift Sport τον Ιούνιο του 2018, ζυγίζοντας μόλις 970 κιλά.

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μαςSuzuki Ignis 1,2 4X2 17
Το νέο Ignis συνεχίζει αυτή τη μακρόχρονα πετυχημένη παράδοση της εταιρείας. Με 18 εκατ. απόσταση από το έδαφος, με συνολικό μήκος 3,70 μέτρα, με πλάτος 1,69 μ. και ύψος 1,595 μ. είναι ένα πρακτικό μικρό πόλης και όχι μόνο. Τα φαρδιά του μετατρόχια και το βάρος των 810 κιλών δημιουργούν ένα πολύ καλό σύνολο συνεπικουρούμενο από ένα εξαιρετικό DualJet κινητήρα βενζίνης 1,2 λιτ.

Αξιόπιστος & αποδοτικός κινητήρας
Ο ατμοσφαιρικός 4κύλινδρος κινητήρας DualJet 1,2 αποδίδει ισχύ 90 ίππους και εκπέμπει 104 g CO2/km. Η μέση του Suzuki Ignis 1,2 4X2 16κατανάλωση βρίσκεται στα 4,7 λιτ/100 χλμ. Στο δρόμο παρουσιάζεται “ζωντανός” και με διάθεση να προσφέρει σε κάθε στιγμή, αν και η ροπή στα ψηλά δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Παρ’ όλα αυτά όμως “κρύβει” με πολύ καλό τρόπο αυτό το μειονέκτημα και στο γεγονός αυτό συμβάλει και το χαμηλό του βάρος.
Πιο αναλυτικά ο 1.241 κ. εκ. κινητήρας αποδίδει 90 ίππους / 6.000 σ.α.λ. με
ροπή 12,2 χλγμ / 4.400 σ.α.λ. Τα 0-100 έρχονται σε 12,2 δευτ, η τελική φτάνει τα 170 χλμ/ώρα και η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω χειροκίνητου κιβωτίου 5 σχέσεων.

Suzuki Ignis 1,2 4X2 15Σε κερδίζει στο δρόμο
Εξαιρετικά εύκολο στην οδήγηση, ιδιαίτερα ευέλικτο, η ανάρτηση είναι από τα πρώτα σημεία που θα εντυπωσιάσουν τον οδηγό του. Ο πίσω άξονας είναι ημιάκαμπτος και αντιμετωπίζει με πολύ καλό τρόπο κάθε εγκάρσια ανωμαλία του δρόμου. Οδηγώντας το στις μεσαίες στροφές ο θόρυβος είναι πολύ περιορισμένος. Γενικά το συνολικό αποτέλεσμα θα αφήσει θετικότατες εντυπώσεις σε κάθε είδους δρόμο. Σε χωματόδρομους η αυξημένη απόσταση από το έδαφος εντυπωσιάζει με την ευκολία που κινείται αυτό το λιλιπούτειο αυτοκίνητο.

Suzuki Ignis 1,2 4X2 19Σύγχρονο εσωτερικά
Εσωτερικά υπάρχουν λεπτομέρειες σε πορτοκαλί, μεταλλικό ή γκρι τιτανίου οι οποίες εντυπωσιάζουν. Ο οριζόντιος πίνακας οργάνων είναι λειτουργικός και ο οδηγός του εξοικειώνεται πολύ εύκολα. Η ποιότητα των υλικών και το φινίρισμα μάλλον δεν θα εντυπωσιάσουν, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν είναι κακά. Με πολύ καλή περιμετρική ορατότητα, φιλοξενεί τέσσερις επιβάτες και με χώρο αποσκευών που φτάνει τα 267 λίτρα. Λύσεις μπορεί να δώσει και η συρόμενη λειτουργία της πλάτης των πίσω καθισμάτων. Να τονίσουμε, ακόμη, την ύπαρξη οθόνης αφής όπου υπάρχουν λειτουργίες Android Auto, AppleCarPLay και MirrorLink.

Suzuki Ignis 1,2 4X2 25Σωστά εξοπλισμένο
Η βασική έκδοση εξοπλισμού GL, διαθέτει ESP, 6 αερόσακους, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικούς καθρέφτες, αυτόματα φώτα, ραδιο-CD με θύρα USB, Bluetooth, χειριστήρια στο τιμόνι, υπολογιστή ταξιδιού και σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών. Η τιμή του ξεκινά από τις 11.530€ και αποτελεί ένα ακόμη θετικό στοιχείο στο να το επιλέξει κάποιος σαν ένα καθημερινό, πρακτικό και ευέλικτο μέσον μετακίνησης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO