spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑTEST DRIVEΝέο Subaru Impreza 1,6 / 114hp

Νέο Subaru Impreza 1,6 / 114hp

Subaru Impreza 10Το νέο Subaru Impreza θέτει νέα, παγκόσμια δεδομένα στα θέματα ασφάλειας, ενεργητικής αλλά και παθητικής. “Πατάει” στο νέο πλαίσιο της εταιρείας, το Subaru Global Platform. Η σπουδαία δουλειά που έγινε, επιτρέπει στην εταιρεία να περηφανεύεται ότι τώρα έχει στρεπτική ακαμψία από 70 έως 100% καλύτερη από το παλαιότερο πλαίσιο, το κέντρο βάρους χαμήλωσε άλλα 5 χιλ. και οι κλίσεις στο αμάξωμα είναι μειωμένες κατά 50%.

Subaru Impreza 19Τώρα, με πιο βελτιωμένη δομή για προκαθορισμένα σημεία απορρόφησης της ορμής της κρούσης σε περιπτώσεις πρόσκρουσης, διαθέτει ενίσχυση της ακαμψίας της ανάρτησης για οδηγική άνεση, επειδή η ανάρτηση “πατάει” απ΄ ευθείας στο πλαίσιο. Παραμένοντας στο πλαίσιο, έχει αλλάξει το σημείο στήριξης της πίσω αντιστρεπτικής δοκού στο αμάξωμα, προσφέροντας μεγαλύτερη ευστάθεια και κατευθυντικότητα. Και όλα αυτά ο οδηγός του τα διαπιστώνει στην πράξη οδηγώντας το νέο ιαπωνικό μοντέλο.

Euro NCAP :Το ασφαλέστερα στην κατηγορία
Σπουδαία τα αποτελέσματα για τον Ιάπωνα κατασκευαστή και πιο συγκεκριμένα για τα Subaru XV και Subaru Impreza. Ο Ευρωπαϊκός οργανισμός ασφάλειας Euro NCAP ανακοίνωσε το Subaru Impreza 24ποια είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της χρονιάς. Τα αποτελέσματα αυτά προέρχονται από τις εξονυχιστικές δοκιμές και crash test που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος αυτός οργανισμός με τα νέα δεδομένα που ισχύουν εδώ και μετρικούς μήνες.

Από τις συνολικά 69 δοκιμές πρόσκρουσης και αξιολόγησης που πραγματοποίησε το 2017, στην κατηγορία Small Family Car κορυφαία είναι τα Subaru XV και Subaru Impreza. Το νέο Subaru Impreza πέτυχε 94% στην προστασία των επιβατών, 89% στην προστασία των παιδιών, 82% στην προστασία των πεζών και 68% στα συστήματα ασφαλείας. Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία του στο PDF του Euro NCAP.

Αποτελέσματα δοκιμών Euro NCAP PDF Subaru Impreza

Euro NCAP Crash Test of Subaru Impreza

Subaru Impreza 11Made in Japan 100%
Το νέο Impreza κατασκευάζονται στην Ιαπωνία. Είναι μεγαλύτερο από το απερχόμενο, με μακρύτερο μεταξόνιο. Το συνολικό του μήκος φτάνει 4.460 χιλ. (+45) με το ύψος να φτάνει τα 1.480 χιλ. (+15) και το πλάτος τα 1.775 χιλ.. Με βελτιωμένους εσωτερικούς χώρους, αυξημένο χώρο αποσκευών και με υψηλά επίπεδα εξοπλισμού, προσδοκά σε μια πολύ καλή εμπορική πορεία.

Subaru Impreza 15Μόνιμα τετρακίνητο
Το νέο Impreza διαθέτει ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό. Μπροστά είναι MacPherson και πίσω με διπλά ψαλίδια. Με την κορυφαία μόνιμη τετρακίνηση AWD της Subaru, το 60% της ροπής περνάει μπροστά, με το 40% να μεταφέρεται πίσω, με το όλο σύστημα να διαθέτει εμπρός και πίσω διαφορικό και κεντρικό πολύδισκο συμπλέκτη. Το Impreza είναι πάντα και μόνιμα τετρακίνητο, ενώ σε δύσκολες περιπτώσεις η κατανομή της ροπής μπορεί να φτάσει το 50-50 εμπρός και πίσω.

Subaru Impreza 13Αξιόπιστος κινητήρας
Παραμένοντας πιστή στην τεχνολογία του Boxer κινητήρα, η Subaru έχει επιλέξει να τοποθετήσει μια ιδιαίτερα αξιόπιστη πρόταση. Ο 1,6 λιτ. βενζινοκινητήρας αποδίδει 114 ίππους / 6.200 σ.α.λ. με ροπή 15,3 kgm / 3.600 σ.α.λ. Με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης Lineartronic επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 12,4 δευτ. φτάνοντας στην τελική των 180 χλμ/ώρα. Το μηχανικό αυτό σύνολο έχει και μικρότερο όγκο αλλά και χαμηλότερο βάρος.

PDF Τεχνικά χαρακτηριστικά Impreza

Στο δρόμο
Οδηγώντας το διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για ένα πραγματικό Subaru. Οι δρόμοι με Subaru Impreza 16συνεχείς στροφές και εγκάρσιες ανωμαλίες είναι ο φυσικός χώρος του αυτοκινήτου. “Κολλημένο” στο δρόμο, κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, όπως χιόνι, χαλάζι, βροχή, αέρας (τα συναντήσαμε όλα σε μια ημέρα) η οδική του συμπεριφορά εντυπωσιάζει.
Σε αυτό βοηθά και το μήκος του μεταξονίου του που φτάνει τα 2,67 μέτρα.
Η λειτουργία του πλαισίου πραγματικά εντυπωσιάζει σε κάθε είδους δρόμο, αλλά και σε κάθε απότομη εντολή του οδηγού.

Subaru Impreza 23Και βέβαια δεν πρόκειται για ένα μοντέλο που θα βάλει “φωτιά στην άσφαλτο”. Για τέτοιες απαιτήσεις υπάρχουν άλλες εκδόσεις. Η συγκεκριμένη έκδοση των 114 ίππων είναι προσανατολισμένη στην λογική μετακίνηση και στη κορυφαία ασφάλεια. Με τις συγκεκριμένες επιδόσεις και δεδομένης της αξιοπιστίας της μάρκας, εύκολα διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη και κυρίως αξιόπιστη πρόταση.

Από 22.700€
Με καλή ποιότητα κατασκευής και υψηλά επίπεδα εξοπλισμού, το γεγονός ότι έχει τιμή Subaru Impreza 21εκκίνησης τις 22.700€ αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για ένα αμιγώς τετρακίνητο αυτοκίνητο made in Japan. Το νέο Ipmreza είναι διαθέσιμο με δύο κινητήρες και τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού.
Subaru Impreza 1,6 i ES Pure CVT AWD 22.700€
Subaru Impreza 1,6 i-s ES Style CVT AWD 26.700€
Subaru Impreza 1,6 i-s ES Style Navi CVT AWD 28.635€
Subaru Impreza 2,0 i ES Premium CVT AWD 35.500€

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO