spot_img

Η Hyundai Ν

Η Hyundai Ν
  • Hyundai IONIQ 5 N | Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων θα λανσαριστεί το 2023
  • Πρεμιέρα δύο concepts υψηλών επιδόσεων — RN22e και N Vision 74
  • Το RN22e χρησιμοποιεί την καινοτόμο Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της Hyundai με τη σχεδίαση αμαξώματος του IONIQ 6
  • Το N Vision 74 είναι ένα υβριδικό μοντέλο κυψελών καυσίμου υδρογόνου υψηλών επιδόσεων εμπνευσμένο από το Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo και το Hyundai Pony Coupe του 1974
  • Τα RN22e και N Vision 74 ενσωματώνουν το όραμα υψηλών επιδόσεων της μάρκας Ν της Hyundai για την ηλεκτροκίνηση

Η μάρκα N υψηλών επιδόσεων της Hyundai αποκάλυψε το όραμά της για την ηλεκτροκίνηση αναδεικνύοντας τη δέσμευση της εταιρείας σε τεχνολογίες μηδενικών εκπομπών ρύπων εστιασμένες στο μέλλον. Τα RN22e και N Vision 74 είναι εμπνευσμένα παραδείγματα του οράματος ηλεκτροκίνησης της μάρκας N. Αυτά τα δύο “εργαστήρια επί τροχών” (rolling labs) αναδεικνύουν τη φιλοδοξία της Hyundai Motor να γίνει ηγέτης της σπορ αυτοκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Τα “εργαστήρια επί τροχών” της Hyundai Motor δοκιμάζουν και επαληθεύουν τις προηγμένες τεχνολογίες της εταιρείας με σκοπό να εφαρμοστούν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. Το RN22e συνδυάζει το ολοκαίνουριο IONIQ 6 και την Electric-Global Modular Platform (E GMP) της εταιρείας, ενώ θέτει νέα πρότυπα στα EV υψηλών επιδόσεων. Παράλληλα, το N Vision 74 συνδυάζει την EV τεχνολογία με ένα προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου, καθιστώντας το, το πρώτο υβριδικό “εργαστήριο επί τροχών” υδρογόνου της Hyundai N που αναδεικνύει την οδηγική απόλαυση στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

«Τα RN22e και N Vision 74 διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξη ολόκληρης της γκάμας των προϊόντων μας και ειδικά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μας υψηλών επιδόσεων», δήλωσε ο κ. Thomas Schemera, Executive Vice President και Head of Customer Experience Division της Hyundai Motor Company. «Τα “εργαστήρια επί τροχών” αναδεικνύουν τη συνεχή ανάπτυξη των πιο προηγμένων τεχνολογιών μας. Αυτή η μοναδική προσέγγιση μας καθιστά έτοιμους για τις μελλοντικές προκλήσεις».

Τόσο το RN22e όσο και το N Vision 74 θα συνεχίσουν να δοκιμάζονται και να επαληθεύουν τους μηχανικούς της Hyundai, έτσι ώστε τα μελλοντικά αυτοκίνητα N παραγωγής να μπορούν να εξοπλιστούν με τις προηγμένες τεχνολογίες τους.

RN22e_FINAL_5-L

Το όραμα της Hyundai N για την ηλεκτροκίνηση

Από την έναρξη κυκλοφορίας του πρώτου αυτοκινήτου παραγωγής υψηλών επιδόσεων το 2017, του Hyundai i30 N, η Hyundai N εξελίσσει τα όρια απόδοσης για να βοηθήσει τους πελάτες να ανακαλύψουν πόσο διασκεδαστική μπορεί να γίνει η οδήγηση. Ακόμη και στην ηλεκτροκίνηση, η μάρκα N επιδιώκει τους τρεις πυλώνες της : «δεξιοτέχνης στις στροφές», «εργοστασιακά ικανό για πίστα» και καθημερινή σπορ απόλαυση για όλους.

«Μέσα σε επτά μόλις χρόνια, η Hyundai N έγινε η ταχύτερα εξελισσόμενη μάρκα υψηλών επιδόσεων» δήλωσε ο κ. Till Wartenberg, Vice President του N Brand Management & Motorsport Sub-Division της Hyundai Motor Company. «Η N προχωρά θέτοντας νέα πρότυπα σε βιώσιμες υψηλές επιδόσεις. Ξεκινάμε με ενθουσιασμό αυτό το νέο κεφάλαιο ηλεκτροκίνησης υψηλών επιδόσεων και θα επιδιώξουμε αυτόν τον στόχο χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, την τεχνογνωσία και το ανταγωνιστικό μας πνεύμα».

RN22e_FINAL_1-L

RN22e | Μια γεύση από το επερχόμενο Ν EV

Το RN22e προσφέρει επιδόσεις για πίστες αγώνων, βελτιστοποιώντας την κορυφαία στην αγορά E-GMP της Hyundai με βάση τη σχεδίαση του streamliner IONIQ 6. Ως το πρώτο “εργαστήριο επί τροχών” της Hyundai N που βασίζεται στην E-GMP, το RN22e αναδεικνύει το όραμα και την φιλοσοφία της μάρκας N για την ηλεκτροκίνηση, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα για ένα μοντέλο EV υψηλών επιδόσεων στο μέλλον. Το όνομα του concept οφείλεται στο γεγονός ότι αποτελεί το πρώτο ηλεκτροκίνητο “εργαστήριο επί τροχών” της μάρκας N που αναπτύχθηκε το 2022. Εξοπλισμένο με AWD, το RN22e παρέχει βελτιστοποιημένη κατανομή ροπής στους διαφορετικούς τρόπους οδήγησης επιτρέποντας στους οδηγούς να επιλέγουν την ισχύ ροπής στους εμπρός και πίσω τροχούς.

Για να βελτιώσει την ικανότητα του RN22e στην πίστα, η N επικεντρώθηκε στην ψύξη και στο φρενάρισμα για να ενισχύσει την αντοχή του. Το RN22e παρέχει βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις επιτρέποντας στους πελάτες να απολαμβάνουν την οδήγηση χωρίς περιορισμούς.

Καθώς η Hyundai N αναπτύσσει και επαληθεύει τεχνολογίες αιχμής για μεταφορά τους σε μοντέλα παραγωγής N, το RN22e διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως “εργαστήριο επί τροχών” για τα επερχόμενα ηλεκτρικά μοντέλα N. Γνωρίζοντας τι ενθουσιάζει τους πελάτες, η N αναπτύσσει νέα χαρακτηριστικά, όπως η συναισθηματική εμπειρία οδήγησης για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το RN22e παρέχει N Sound+, το οποίο παράγει ήχο από τα εσωτερικά και εξωτερικά ηχεία, για δυναμική αίσθηση οδήγησης.

Προσαρμόζοντας τη streamliner σχεδίαση του IONIQ 6, το RN22e αξιοποιεί τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του νέου EV. Για να μεγιστοποιήσει την απόδοση, η Hyundai N έχει προσθέσει λεπτομέρειες εμπνευσμένες από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μέσω της χαμηλής απόστασης από το έδαφος και των τονισμένων πλαϊνών, η Hyundai N πέτυχε μια σχεδίαση με φαρδιά και στιβαρή στάση. Διατηρώντας παράλληλα τη σχεδίαση του IONIQ 6, ο κάτω σπορ προφυλακτήρας εκπέμπει μια απροσδόκητη γοητεία.

Με μήκος 4.915 mm, πλάτος 2.023 mm και ύψος 1.479 mm σε μεταξόνιο 2.950 mm, το RN22e θα συνεχίσει να εξελίσσεται με τεχνογνωσία από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έτσι ώστε η Hyundai να βελτιώσει και να τελειοποιήσει τις προηγμένες τεχνολογίες της με σκοπό να λανσάρει ένα ηλεκτρικό μοντέλο N μαζικής παραγωγής βασισμένο στις δυνατότητες της πλατφόρμας E-GMP.

Προδιαγραφές RN22e

Μέγεθος

Μ / Π / Υ // Μεταξόνιο (㎜)

4,915 / 2,023 / 1,479 // 2,950

Κινητήρας

Μέγιστη Ροπή (kW)

430 kW (Front & Rear combined)

Μέγιστη Ροπή (Nm)

740 Nm (Front & Rear combined)

Μπαταρία

Χωρητικότητα (kWh)

77.4 kWh

400-V / 800-V δυνατότητα ταχείας φόρτισης

Χρόνος Φόρτισης

Κάτω από 18 λεπτά (10% → 80%)

Μέγιστη Ταχύτητα (kph)

Πάνω από 250

N Vision 74_17-L

Παρουσιάζοντας το N Vision 74

Εμπνευσμένο από την κληρονομιά της Hyundai Motor, το N Vision 74 είναι ένα υβριδικό “εργαστήριο επί τροχών” κυψελών καυσίμου υδρογόνου υψηλών επιδόσεων που υπογραμμίζει την ηγετική θέση της εταιρείας στην τεχνολογία βιώσιμων επιδόσεων. Το N Vision 74 εμπνέεται τόσο από την τεχνολογία όσο και από το σχεδιασμό, με τις ρίζες του στο βιώσιμο όραμα της N που ανακοινώθηκε το 2015 και στο πάθος της Hyundai από το 1974 για υψηλές επιδόσεις.

Όσον αφορά στη σχεδίαση, το N Vision 74 αποτίει φόρο τιμής στο πρωτότυπο Hyundai Pony Coupe του 1974, το οποίο αναπτύχθηκε από τον θρυλικό σχεδιαστή αυτοκινήτων Giorgetto Giugiaro.

Το N Vision 74 κληρονόμησε από το πρωτότυπο Pony Coupe του 1974 τις καθαρές γραμμές, το δυναμικό προφίλ και τη μοναδική κολόνα Β. Η σχεδιαστική κληρονομιά της Hyundai συναντά την εποχή της ηλεκτροκίνησης με υψηλές επιδόσεις για να διαμορφώσει το N Vision 74. Επιπλέον, ο παραμετρικός φωτισμός Pixel παρέχει μια έντονη φουτουριστική αίσθηση.

«Η σχεδίαση του N Vision 74 είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και αντικατοπτρίζει τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφουμε στην αφοσίωση και το πάθος που ενσωματώθηκε στο πρωτότυπο Pony Coupe», δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Executive Vice President and Head of Hyundai Design Center. Το N Vision 74 αναδεικνύει τη τολμηρή σιλουέτα του concept Pony Coupe, ενώ επανατοποθετεί το εσωτερικό ως χώρο ψυχαγωγίας χωρίς να χάνει την καθαρή αρχιτεκτονική του concept Pony Coupe. Είναι εξοπλισμένο με κονσόλα επικεντρωμένη στον οδηγό συνδυασμένη με στοιχεία κληρονομιάς και μοντέρνου σχεδιασμού, όπως digital cluster και αναλογικά κουμπιά.

Με μήκος 4.952 mm, πλάτος 1.995 mm και ύψος 1.331 mm σε μεταξόνιο 2.905 mm, είναι το πρώτο “εργαστήριο επί τροχών” υψηλών επιδόσεων που βασίζεται στο πιο προηγμένο σύστημα κυψελών καυσίμου υδρογόνου που έχει δημιουργήσει ποτέ η Hyundai N. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η N ασχολείται με την τεχνολογία κυψελών καυσίμου. Το N Vision 74 είναι επίσης εμπνευσμένο από το concept car Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo, το οποίο αποκαλύφθηκε το 2015 με την έναρξη της μάρκας N για να οραματιστεί το μέλλον των υψηλών επιδόσεων με βάση το υδρογόνο.

Μόλις επτά χρόνια αργότερα, η Hyundai N παρουσιάζει το N Vision 74, προσηλωμένη ακόμη περισσότερο στο στόχο της, συνειδητοποιώντας το πάθος του πελάτη για «διασκεδαστική οδήγηση». Οι μηχανικοί της Hyundai ανέπτυξαν μια υβριδική δομή μπαταρίας σε συνδυασμό με ένα σύστημα FCEV, το οποίο είναι τοποθετημένο σε εντελώς νέα διάταξη. Το σύστημα κυψελών καυσίμου και η ηλεκτρική μπαταρία που τροφοδοτούν το N Vision 74, βελτιώνουν την απόδοση ψύξης, ενώ οι δύο διαφορετικές πηγές ενέργειας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με τις διαφορετικές συνθήκες οδήγησης. Αυτό το βελτιωμένο σύστημα επιτρέπει καλύτερο διάνυσμα ροπής με διπλούς κινητήρες στο πίσω μέρος. Μαζί με τις δυνατότητες μεγάλης αυτονομίας και γρήγορου ανεφοδιασμού, το N Vision 74 εγγυάται οδηγική απόλαυση με βιώσιμη πηγή ενέργειας μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής.

N Vision 74_09-L

Προδιαγραφές N Vision 74

Μέγεθος

Μ / Π / Υ // Μεταξόνιο (㎜)

4,952 / 1,995 / 1,331 // 2,905

Κινητήρας

Μέγιστη Ροπή (kW)

Πάνω από 500 kW (Πίσω)

Μέγιστη Ροπή (Nm)

Πάνω από 900 Nm (Πίσω)

Μπαταρία

Φόρτιση (kWh)

62.4 kWh

800-V δυνατότητα ταχείας φόρτισης

Υδρογόνο

Χωρητικότητα

4.2 kg

Στοίβα Κυψελών Καυσίμου

net 85 kW (Max 95 kW)

Χρόνος ανεφοδιασμού

5 λεπτά

Μέγιστη Ταχύτητα (kph)

Πάνω από 250

Αυτονομία

Πάνω από 600 km

Η ιστορία και το μέλλον των “εργαστηρίων επί τροχών” της Hyundai

Το 2012, η ​​Hyundai ξεκίνησε το Project RM για να επιδείξει την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη νέων καινοτόμων τεχνολογικών χαρακτηριστικών. Μέσω αυτού του project, η εταιρεία ανέπτυξε και συνέδεσε τη νέα τεχνολογία υψηλών επιδόσεων του μηχανοκίνητου αθλητισμού με μελλοντικά μοντέλα N.

Από την έναρξή της, η σειρά RM έχει αναπτυχθεί σταδιακά διαθέτοντας σήμερα τα : RM14, RM15, RM16 και RM19. Η πλατφόρμα RM διευκολύνει τη δοκιμή τεχνολογιών υψηλών επιδόσεων σε όλες τις ταχύτητες και συνθήκες οδήγησης. Έχοντας υποβληθεί σε προοδευτικά εκτεταμένες δοκιμές, τα μοντέλα RM επικυρώνουν προηγμένες τεχνολογίες, παρατηρούν την αποτελεσματική αύξηση της απόδοσής τους και τις βελτιώνουν με σκοπό την εφαρμογή του σε μελλοντικά μοντέλα N.

Πριν από δύο χρόνια, η Hyundai παρουσίασε το ηλεκτροκίνητο RM20e Racing Midship Sports Car επόμενης γενιάς. Στη σειρά RM, το RM20e ήταν το πρώτο BEV υψηλών επιδόσεων. Για πρώτη φορά, η Hyundai μπόρεσε να εφαρμόσει τις δυνατότητες των κινητήρων μηδενικών εκπομπών στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της μάρκας.

Η Hyundai N αποκάλυψε τη νέα σειρά “εργαστηρίων επί τροχών” με διαφορετικό όνομα θέτοντας νέο πρότυπο υψηλών επιδόσεων επόμενης γενιάς. Καθώς η μάρκα N συνεχίζει να επιδιώκει τους τρεις πυλώνες της μάρκας N, τα RN22e και N Vision 74 δοκιμάζονται για να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες στην πίστα, τα χαρακτηριστικά του καθημερινού σπορ αυτοκινήτου και τα χαρακτηριστικά “corner rascal”. Η Hyundai N θα παραμείνει πιστή στη φιλοσοφία της και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ως αρχικό μεγάλο βήμα, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό N της Hyundai Motor, το IONIQ 5 N θα είναι διαθέσιμο στην παγκόσμια αγορά το 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρώτο EV N θα παρουσιαστούν αργότερα.

RN22e_N Vision 74_Couple Shot-L

Εμπνευσμένο από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θεωρείται το λίκνο της γκάμας των μοντέλων N. Για το Τμήμα Motorsport της Hyundai, η επιτυχία ορίζεται με ευρύτερους όρους από το να κερδίζεις αγώνες και τίτλους. Υπάρχει πρωτίστως για την ανάπτυξη τεχνογνωσίας και τη συλλογή δεδομένων που μπορούν να μεταφερθούν στα οχήματα παραγωγής. Είναι μια αμφίδρομη σχέση μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και αυτοκινήτων παραγωγής. Τα καλύτερα στοιχεία κάθε τύπου αυτοκινήτου χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση του επόμενου. Οι νέες τεχνολογίες δοκιμάζονται μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το i20 N. Το βραβευμένο μοντέλο N εμπνεύστηκε από το i20 Coupe WRC. Όλα όσα μαθαίνει η Hyundai από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ανατροφοδοτούνται στην ανάπτυξη του επόμενου μοντέλου N. Η συμμετοχή στο ETCR υποδηλώνει το πάθος της Hyundai για βιώσιμες υψηλές επιδόσεις.

Σύμφωνα με το όραμά της εταιρείας «Πρόοδος για τον Άνθρωπο», η Hyundai επιταχύνει τις προσπάθειές της για ηλεκτροκίνηση με σκοπό να προσφέρει καθαρότερες μετακινήσεις και ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Πιέζοντας τα όρια των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων, η Hyundai θα είναι προετοιμασμένη για τις αυριανές προκλήσεις και θα προαναγγέλλει μια εποχή βιώσιμης οδηγικής διασκέδασης.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το όραμα ηλεκτροκίνησης της Hyundai N με τα RN22e και N Vision 74 μπορείτε να βρείτε στο κανάλι YouTube «Hyundai N Worldwide»:

https://www.youtube.com/c/hyundainworldwide

 

Σχετικά με την Hyundai Motor Europe
Η Hyundai Motor Europe ιδρύθηκε επίσημα το 2000 με την έδρα της στο Offenbach της Γερμανίας. Αποτελεί την περιφερειακή έδρα που είναι υπεύθυνη για περισσότερες από 40 αγορές με περισσότερα από 3.000 σημεία πώλησης, λαμβάνοντας μερίδιο αγοράς 4,4% το 2021 (στοιχεία ACEA). Το 72% των οχημάτων Hyundai που πωλούνται στην Ευρώπη είναι μοντέλα σχεδιασμένα, δοκιμασμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των Ευρωπαίων πελατών, τα οποία εξυπηρετούνται από την εκτεταμένη ευρωπαϊκή υποδομή της εταιρείας. Το 2020, η Hyundai Motor Company εδραίωσε τη θέση της ως ηγέτης στην εποχή της ηλεκτροκίνησης με την κυκλοφορία του IONIQ, μιας αμιγώς ηλεκτροκίνητης σειράς μοντέλων που βασίζεται στην καινοτόμο πλατφόρμα Electric Global Modular Platform (E-GMP). Την ίδια χρονιά, περισσότερο από το 13% των αυτοκινήτων Hyundai που πωλήθηκαν στην Ευρώπη ήταν οχήματα μηδενικών εκπομπών – συμπεριλαμβανομένου του αμιγώς ηλεκτρικού compact SUV KONA Electric, του ηλεκτρικού οχήματος κυψελών καυσίμου 2ης γενιάς NEXO και του αμιγώς ηλεκτρικού IONIQ 5, του πρώτου μοντέλου της νέας μάρκας IONIQ – καθιστώντας τη Hyundai έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές όσον αφορά το μερίδιο του στόλου καθώς και τις συνολικές πωλήσεις οχημάτων μηδενικών ρύπων στην Ευρώπη.

Στο IONIQ 5, καθώς και στα επερχόμενα μοντέλα IONIQ 6 και IONIQ 7, η Hyundai συνδυάζει τις πελατοκεντρικές εμπειρίες του οχήματος με μηδενικές εκπομπές ρύπων – όπως η εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση, το ευρύχωρο εσωτερικό και η ισχύς που παρέχεται από την μπαταρία – με μελλοντικές καινοτομίες που συνδυάζουν σχεδίαση , τεχνολογία και υπηρεσίες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός και εκτός του αυτοκινήτου. Τα concept cars της Hyundai Prophecy και SEVEN δείχνουν ήδη τι στοχεύει να πετύχει η εταιρεία με τα επόμενα μοντέλα IONIQ. Περισσότερο από το 75% της γκάμας της Hyundai στην Ευρώπη διατίθεται με εξηλεκτρισμένη έκδοση.

Η Hyundai προσφέρει το μοναδικό της πακέτο πενταετούς εργοστασιακής εγγύησης απεριόριστων χιλιομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην Ευρώπη, παρέχοντας στους πελάτες πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πέντε χρόνια οδική βοήθεια και πέντε χρόνια τεχνικών ελέγχων.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO