spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΤο ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV
  • Η πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της Mazda για την ευρωπαϊκή αγορά
  • Εμβληματικό μοντέλο – το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda

Γλυφάδα, 8 Μαρτίου 2022. Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV παρουσιάζει την πρώτη plug-in πλήρως υβριδική τεχνολογία της εταιρείας στην ευρωπαϊκή αγορά SUV.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό μοντέλο που έχει παρουσιάσει η ιαπωνική μάρκα για πάνω από μια δεκαετία. Η νέα ναυαρχίδα της Mazda αντιπροσωπεύει όλα όσα έχει ενσωματώσει η εταιρεία στο DNA της τα τελευταία 100 χρόνια, από την απαράμιλλη εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, μέχρι την ξεχωριστή ιαπωνική δεξιοτεχνία, τις τελευταίες καινοτομίες στην ανθρωποκεντρική τεχνολογία, καθώς και ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης παγκόσμιας κλάσης.

Το όμορφο και δυναμικό στυλ του ολοκαίνουργιου Mazda CX-60 PHEV εκφράζει την ευφυΐα και την κομψότητα των τελευταίων εξελίξεων του Kodo design. Από την άλλη, η ιαπωνική έννοια Ma αντιπροσωπεύει την ήρεμη και ξεχωριστή ομορφιά του άδειου χώρου, συνυφασμένη με την επιβλητικότητα της εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής, αναδεικνύοντας ξεκάθαρα τον χαρακτήρα του κινητήρα και της κίνησης στους πίσω τροχούς.

Αποκλειστικά Made in Japan και έχοντας τις ρίζες του στην ιαπωνική κληρονομιά, η κομψή και υψηλής ποιότητας εσωτερική σχεδίασή του, παρουσιάζει περαιτέρω τις ιδέες του Kaichou – ένα στοιχείο το οποίο αναμειγνύει διαφορετικά υλικά και υφές, όπως το ξύλο σφενδάμου, το δέρμα νάπα, μοναδικά επεξεργασμένα ιαπωνικά υφάσματα και λεπτομέρειες χρωμίου, καθώς φυσικά και το Musubu – την τέχνη του δεσίματος που αποτέλεσε την έμπνευση για μια ειδικά λεπτομερή ραφή στον πίνακα οργάνων.

Η επεξεργασία της επένδυσης από ξύλο σφενδάμου αντανακλά την ιαπωνική αισθητική του Hacho – μία ασύμμετρη ισορροπία ή σκόπιμη ανομοιομορφία. Τα διαφορετικά σχέδια και τα νήματα των υφασμάτων ανταποκρίνονται με ευαισθησία στις αλλαγές του φωτός, δημιουργώντας – μέσα από  μια ιαπωνική τεχνική ραφής που ονομάζεται Kakenui – «κρεμαστές ραφές» με κενά μεταξύ των υφασμάτων επένδυσης, αποκαλύπτοντας μια γεύση από το υλικό που βρίσκεται από κάτω.

2022_Mazda_CX-60_Global_ext (12) (1) (1)

Οι ανθρωποκεντρικές τεχνολογίες έχουν τελειοποιηθεί για να εξυπηρετήσουν την οδηγική εμπειρία Jinba-Ittai και – περισσότερο από ποτέ – να καλύψουν τις ατομικές ανάγκες του οδηγού. Το πρωτοποριακό Mazda Driver Personalization System θα αναγνωρίζει τον επιβάτη που θα καθίσει στη θέση του οδηγού και θα προσαρμόζει αυτόματα το χώρο του – τη θέση του καθίσματος, το τιμόνι, τους καθρέφτες, ακόμη και τις ρυθμίσεις ελέγχου ήχου και κλιματισμού – ώστε να ταιριάζει στη σωματική διάπλασή του και στις προσωπικές του προτιμήσεις.

Το Mazda CX-60 PHEV πρωτοστατεί στην ευρωπαϊκή εισαγωγή plug-in υβριδικών μοντέλων με σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα Skyactiv-G 2.5 άμεσου ψεκασμού με έναν μεγάλο ηλεκτροκινητήρα 100 kW, ένα ολοκαίνουργιο αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων και μια μπαταρία υψηλής χωρητικότητας 355 V, 17,8 kWh.

Αυτός ο συνδυασμός αποδίδει συνολική ισχύς συστήματος 327 PS/241 kW και άφθονη ροπή 500 Nm, καθιστώντας το, το πιο ισχυρό αυτοκίνητο δρόμου που έχει κατασκευάσει ποτέ η Mazda. Το Mazda CX-60 PHEV προσφέρει άκρως εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0-100 km/h σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, το νέο Mazda PHEV παρουσιάζει εξαιρετικά περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια. Η συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου WLTP είναι μόλις 1,5 lt/100 km και οι συνδυασμένες εκπομπές CO2 WLTP μόνο 33 g/km. Το Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV προσφέρει 63 km μικτή αυτονομία με το όχημα να τρέχει με 100 km/h ή λιγότερο.

Το νέο Mazda CX-60’s Skyactiv Multi-Solution Scalable Architecture διαθέτει αναρίθμητες βελτιώσεις που προσφέρουν εξαιρετικά δυναμική οδήγηση. Η ανθρωποκεντρική προσέγγιση της Mazda, περιλαμβάνει ακαμψία του αμαξώματος που διασφαλίζει ότι ο οδηγός μπορεί να αισθάνεται την απόκριση του οχήματος χωρίς καμία καθυστέρηση, καθίσματα που διευκολύνουν κάθε επιβάτη να διατηρεί την ισορροπία ενώ το όχημα κινείται, αναρτήσεις που σταθεροποιούν τη στάση του οχήματος κατά την οδήγηση και ένα μοναδικό σύστημα ελέγχου του οχήματος – Κινηματικός Έλεγχος Στάσης (KPC).

Η μπαταρία υψηλής τάσης έχει τοποθετηθεί μεταξύ του μπροστινού και του πίσω άξονα και όσο το δυνατόν χαμηλότερα εντός του αμαξώματος, πετυχαίνοντας ένα ιδιαίτερα χαμηλό κέντρο βάρους στο νέο Mazda CX-60 PHEV. Αυτό, σε συνδυασμό με ένα μόνιμο σύστημα τετρακίνησης που ενσωματώνει τη μετάδοση της ροπής μεταξύ των αξόνων, δίνει στο αυτοκίνητο ανώτερα χαρακτηριστικά οδικής συμπεριφοράς, που έρχονται στο ίδιο επίπεδο με τα καλύτερα αυτοκίνητα της premium κατηγορίας.

Το ολοκαίνουργιο Mazda CX-60 PHEV διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα προηγμένων τεχνολογιών ασφαλείας i-Activsense της εταιρείας που βοηθάνε τον οδηγό, παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία και στοχεύοντας σε βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων από τον Euro NCAP.

Το Mazda CX-60 είναι εξοπλισμένο με πολλά νέα συστήματα ασφάλειας: See-Through View – επόμενης γενιάς οθόνη προβολής 360ο που βελτιώνει την ορατότητα όταν οδηγείτε σε χαμηλές ταχύτητες, Turn Across Traffic Assist – SBS-R ανίχνευση πεζών, τήρηση λωρίδας έκτακτης ανάγκης, i-Adaptive Cruise Control (i-ACC); και προειδοποίηση εξόδου οχήματος BSM.

Με την κυκλοφορία του CX-60 PHEV, η Mazda κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη στρατηγική της κατεύθυνση να έχει ουδέτερες εκπομπές άνθρακα έως το 2050. Τα επόμενα χρόνια η Mazda θα συνεχίσει να αναπτύσσει την ηλεκτροκίνηση με μια μεγάλη γκάμα νέων προϊόντων. Το Mazda MX-30 REV θα συνδυάζει ηλεκτρική κίνηση πλήρους απασχόλησης με μια περιστροφική γεννήτρια με κινητήρα για να προσφέρει απεριόριστη εμβέλεια. Το 2023, η εταιρεία θα παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο, μεγαλύτερο του CX-60 και θα διαθέτει τρεις σειρές καθισμάτων, το Mazda CX-80.

Συνολικά, η Mazda θα κυκλοφορήσει πέντε νέα ηλεκτροκίνητα προϊόντα που θα διαθέτουν την αρχιτεκτονική της πλατφόρμας πολλαπλών λύσεων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Μετά το 2025, η εταιρεία θα παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο Skyactiv EV Scalable Architecture – μοναδική τεχνολογία που θα επιτρέψει στη Mazda να κατασκευάζει αποτελεσματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα όλων των μεγεθών χρησιμοποιώντας μια κοινή πλατφόρμα.

To Mazda CX-60 αναμένεται στην Ελληνική αγορά το φθινόπωρο του 2022.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO