spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΑποκάλυψη για την Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42

Αποκάλυψη για την Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42

Αποκάλυψη για την Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42

Αποκαλύφθηκε η C42, το μονοθέσιο με το οποίο η Alfa Romeo F1 Team ΟRLEN θα συμμετέχει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το θεσμό.

Μετά από μία εβδομάδα δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης, την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου αποκαλύφθηκε πλήρως η νέα C42.

Η Alfa Romeo F1 Team ORLEN C42, είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάζεται στο Hinwil με βάση τους περιορισμούς στο διαθέσιμο προϋπολογισμό που έχουν οι ομάδες στη διάθεσή τους, με βάση τους κανονισμούς που ισχύουν στο φετινό πρωτάθλημα. Σχεδιασμένη από την ομάδα που ηγείται ο Τεχνικός Διευθυντής, κ. Jan Monchaux, η C42 είναι ένα εντελώς νέο μονοθέσιο το οποίο αξιοποιεί τις δυνατότητες που προσφέρει το νέο αεροδυναμικό πακέτο και οι τροχοί διαμέτρου 18’’ με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ. Κίνησης στη C42 δίνει ο νέος κινητήρας της Ferrari, ένα σύνολο σχεδιασμένο για μάχες, με δεδομένο ότι οι νέοι κανονισμοί δίνουν την ευκαιρία για κάτι τέτοιο.

Οι χρωματισμοί είναι εντυπωσιακοί, ενώ παράλληλα φέρνουν μνήμες από την πλούσια αγωνιστική ιστορία της Alfa Romeo, αλλά και της Sauber Motorsport, η οποία μπαίνει στην 30η χρονιά συμμετοχής της στην Formula 1. Σχεδιασμένοι από το Centro Stile Alfa Romeo, οι νέοι χρωματισμοί κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο το μονοθέσιο, με μια ιδανική μίξη των δύο βασικών χρωμάτων, του κόκκινου και του λευκού. Η ιστορική γραμματοσειρά της μάρκας θυμίζει το ξεκίνημα της Alfa Romeo στους αγώνες αυτοκινήτου τη δεκαετία του 1920, ενώ το όνομα του πρώτου C-SUV της μάρκας, της Tonale, και το θρυλικό Quadrifoglio (τετράφυλλο τριφύλλι), αποτελούν ακόμα μια σύνδεση της ιστορίας με το παρόν και το μέλλον.

Στα χέρια του έμπειρου, Valtteri Bottas και του Zhou Guanyu, του πρώτου οδηγού της Formula 1 από την Κίνα, η C42 είναι έτοιμη να εντυπωσιάσει σε κάθε επίπεδο.

Jean Philippe Imparato, CEO της Alfa Romeo: «Η φετινή σαιζόν υπόσχεται να είναι η πλέον ανταγωνιστική των τελευταίων ετών. Οι νέοι κανονισμοί, οι νέοι οδηγοί και ένα ολοκαίνουργιο μονοθέσιο αποτελούν την έκφραση της εξέλιξης του σπορ και της ομάδας μας. Στην Alfa Romeo πάντα προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνονται. Παράλληλα, για την Alfa Romeo, το 2022 αντιπροσωπεύει μια χρονιά «Μεταμόρφωσης». Με την Tonale, η μάρκα κοιτάζει εμπρός στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης και της συνδεσιμότητας, ενώ την ίδια στιγμή παραμένει πιστή στο DNA της που διατηρεί αναλλοίωτο από το 1910. Για αυτό τοποθετήσαμε το όνομα Tonale στο μονοθέσιο μας. Ανυπομονούμε τα κόκκινα φανάρια να γίνουν πράσινα και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Formula 1.»

01_Team Principal Frédéric Vasseur

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Ομάδας Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Το ξεκίνημα της σαιζόν αποτελεί πάντα μια ξεχωριστή στιγμή, όπου βλέπουμε τους καρπούς της εργασίας εκατοντάδων ανθρώπων. Ανυπομονούμε να δούμε τη C42 να αγωνίζεται, όχι απλά επειδή είναι το πρώτο μονοθέσιο που κατασκευάσαμε με βάση τους νέους κανονισμούς, αλλά και γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μας βοηθήσει να ανεβούμε ψηλότερα στην κατάταξη.»

01_Technical Director Jan Monchaux

Jan Monchaux, Τεχνικός Διευθυντής της Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Η αποκάλυψη της C42 ίσως μοιάζει πως σηματοδοτεί την αρχή της σαιζόν, αλλά όλοι στο Hinwil γνωρίζουν ότι αυτό είναι απλά ένα βήμα σε ένα μεγάλο ταξίδι, μέρος του οποίου έχουμε διανύσει ήδη. Η σχεδίαση και κατασκευή αυτού του μονοθεσίου ήταν μια πρόκληση και παρά το ότι μπορούμε να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Όπως κάθε φορά που υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, η καμπύλη εξέλιξης είναι αρκετά πιο απότομη και έτσι θα πρέπει να συνεχίσουμε να εξελίσσουμε την απόδοση της C42 και να έχουμε συνεχή βελτίωση.»

01_Valtteri Bottas

Valtteri Bottas, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Είμαι εντυπωσιασμένος από τη C42. Είναι το πρώτο μονοθέσιο μου στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN και αυτό βεβαίως το κάνει ξεχωριστό. Ανυπομονώ να βρεθώ μαζί του στη σειρά εκκίνησης. Είναι αρκετά ενδιαφέρον το ότι δεν ξέρουμε τι θα συναντήσουμε στον πρώτο αγώνα. Οι δοκιμές μας βοήθησαν να επιβεβαιώσουμε τις προσδοκίες μας, αλλά τώρα πλησιάζουμε στη στιγμή που έχει πραγματικά σημασία. Από τη στιγμή που εντάχθηκα στην ομάδα είδα ότι όλοι μας έχουμε το κίνητρο να παλέψουμε όσο πιο σκληρά γίνεται και αυτό είναι κάτι που μου δίνει ακόμα περισσότερη ώθηση όταν βρίσκομαι στο κοκπιτ.»

01_Zhou Guanyu

Zhou Guanyu, οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Ανυπομονώ για τη σαιζόν και το να βλέπω την C42 με τους χρωματισμούς που θα συμμετέχουμε στους αγώνες είναι σίγουρα ξεχωριστή στιγμή. Είμαστε στην αρχή μιας νέας εποχής, με νέα μονοθέσια και νέους κανονισμούς και αυτό δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες να εξελιχθούν αφού όλοι ξεκινούν από μηδενική βάση. Όλοι στην Alfa Romeo F1 Team ORLEN με βοήθησαν πάρα πολύ από τη στιγμή που εντάχθηκα στην ομάδα και βλέπω τη σκληρή δουλειά και εστίαση όλων. Ανυπομονώ να βρεθώ στη σειρά εκκίνησης με το μονοθέσιο και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να φέρουμε τα αποτελέσματα στα οποία στοχεύουμε.»

02_Robert Kubica

Robert Kubica, αναπληρωματικός οδηγός της Alfa Romeo F1 Team ORLEN: «Το ξεκίνημα της νέας σαιζόν είναι το σημείο όπου συναντιόνται οι προσδοκίες με τις ελπίδες και τα σχέδια. Αυτή η χρονιά είναι ακόμα πιο απρόβλεπτη αφού κάνουμε μια βουτιά στο άγνωστο με τους νέους κανονισμούς. Έχει γίνει τεράστια δουλειά πάνω στην C42 και ανυπομονώ να δω τι μπορεί να πετύχει η ομάδα. Από την πλευρά μου στοχεύω να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στην εξέλιξη, αφού σε αυτό το σημείο ξέρουμε ότι κάθε βελτίωση μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας για το αποτέλεσμα στον αγώνα.»

Video:

Alfa Romeo F1 Team ORLEN unveils the new C42

 

Gallery:

Alfa Romeo F1 Team ORLEN

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO