spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΗ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ LEVC

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ LEVC

Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ LEVC

Τα πιο προηγμένα ηλεκτρικά ταξί και βαν στον κόσμο παρουσιάζονται στην Ελλάδα. Κορυφαία τεχνολογία σε συνδυασμό με πρακτικότητα και προσβασιμότητα.

Ως επίσημος εισαγωγέας της LEVC για την Ελλάδα ορίζεται η Σπανός Α.Ε. Η παγκόσμια επέκταση της LEVC κάνει ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός, αυξάνοντας τη διεθνή παρουσία της πράσινης κινητικότητας Ansty, 17 Ιανουαρίου 2022 – Αυξάνοντας περαιτέρω το πράσινο ευρωπαϊκό αποτύπωμα της εταιρείας, η Ελλάδα γίνεται η πιο πρόσφατη χώρα που υποδέχεται στους δρόμους της το επαναστατικό ηλεκτρικό ταξί TX και το βαν VN5 της London Electric Vehicle Company (LEVC). Ως ακρογωνιαίος λίθος του βιώσιμου συστήματος μεταφορών κάθε σύγχρονης πόλης, το TX βασίζεται στο αυθεντικό ταξί του Λονδίνου και έχει ανασχεδιαστεί πλήρως, για πιο πράσινες και πιο πρακτικές απαιτήσεις. Το ταξί TX κατασκευάζεται μαζί με το VN5 σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στο Κόβεντρι του Ηνωμένου Βασιλείου, διαθέτει τη διάσημη τεχνολογία eCity της LEVC και μπορεί να φιλοξενήσει έως και έξι επιβάτες, ενώ μπορεί να εξοπλιστεί με μια πληθώρα λειτουργιών προσβασιμότητας για επιβάτες με ειδικές ανάγκες. Το VN5 είναι ένα επαγγελματικό όχημα με προδιαγραφές για μηδενικές εκπομπές ρύπων και απευθύνεται σε βασικούς κλάδους σε όλη την Ελλάδα για την εκτέλεση εργασιών με πιο βιώσιμο τρόπο από ποτέ. Με την πλήρως προσαρμόσιμη και μελλοντικά βιώσιμη πλατφόρμα του, το VN5 προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου σε σχέση με τα συμβατικά βαν, δίνοντας σε επιχειρήσεις και εταιρείες διαχείρισης στόλων τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους τόσο σε επίπεδο πρακτικότητας όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας.

αρχείο λήψηςαρχείο λήψης (1)

 

 

 

 

 

 

Η εταιρεία Σπανός ΑΕ με εδρα την Αθήνα, επιλεχθηκε ως επίσημος και αποσκλειστικός εισαγωγέας της μάρκας για την Ελλάδα. Με τη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις στους τομείς των δημόσιων μεταφορών και των επαγγελματικών οχημάτων, το δίκτυο που διαθέτει εδώ και πολλές δεκαετίες σε όλη τη χώρα η Σπανός Α.Ε. έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες για τα μοντέλα της LEVC. Πολυεθνικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες από διάφορους επιχειρηματικούς κλάδους έχουν ήδη επιλέξει τα VN5 και TX για τους στόλους τους.

Οι πρώτες παραδόσεις για πελάτες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2022. Το ηλεκτρικό ταξί TX της LEVC προσφέρει μια ασυναγώνιστη λύση στις πράσινες δημόσιες συγκοινωνίες εντός των ελληνικών πόλεων. Με την τεχνολογία eCity, το TX έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία με μηδενικές εκπομπές της τάξεως των 103 χλμ. (64 μίλια) – ιδανικό για τις ζώνες καθαρού αέρα στο κέντρο των πόλεων. Το TX προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων, όταν συνδυάζεται με τη μοναδική τεχνολογία επέκτασης εμβέλειας και επιτυγχάνει συνολική αυτονομία 512 χλμ.* (318 μίλια), εξαλείφοντας εντελώς το άγχος της αυτονομίας σε μεγαλύτερες διαδρομές. Το VN5 χρησιμοποιεί την ίδια ισχυρή και ελαφριά κατασκευή με το ταξί TX, με αυτοφερόμενο (μονοκόκ) αμάξωμα από αλουμίνιο και ενισχυμένα συνθετικά υλικά (SMC) – μια πρωτιά στον κλάδο για την κατηγορία των βαν ενός τόνου, σχεδιασμένη να διαρκεί δύο φορές περισσότερο από τον ανταγωνισμό. Με χωρητικότητα φορτίου έως 5,5 μ3, το VN5 φιλοξενεί εύκολα δύο παλέτες μεγέθους Euro και προσφέρει μεικτό ωφέλιμο φορτίο έως 830 κιλά. Διαθέτει μια μεγάλη πόρτα πλευρικής φόρτωσης (που επιτρέπει την πλευρική φόρτωση μιας παλέτας) και μια πίσω πόρτα που ανοίγει σε αναλογία 60/40, για να διευκολύνει τον οδηγό κατά τη φόρτωση και την εκφόρτωση. Η αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία εντός πόλης της τάξεως των 96,5 χλμ. (63 μίλια) και η συνολική εκτεταμένη εμβέλεια των 513 χλμ. (318 μίλια) ενισχύουν περαιτέρω την ευελιξία για την εξυπηρέτηση διαδρομών κάθε είδους.

joomplu:105115images (2)

 

 

 

 

 

 

Ο Γιώργος Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Σπανός Α.Ε., δήλωσε: “Είμαστε περήφανοι που φέρνουμε την LEVC στην Ελλάδα στην επέτειο των 50 χρόνων μας. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, τις αξίες μας και με σεβασμό στη μακρά ιστορία των εταιρειών μας, επιθυμούμε να διαμορφώσουμε μαζί ένα μέλλον με λύσεις πράσινης κινητικότητας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η στροφή προς το καθαρότερο περιβάλλον στις πόλεις μας θα ξεκινήσει από την ηλεκτροκίνηση των στόλων επαγγελματικών οχημάτων. Η συνεργασία μας με την LEVC και τα καινοτόμα προϊόντα της, συμβαδίζουν με το όραμά μας για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Εμπιστευόμαστε και εισάγουμε τα TX και VN5 στην Ελλάδα, με ενθουσιασμό για την κορυφαία ποιότητα, την τεχνολογία και τα αποκλειστικά χαρακτηριστικά τους».  

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO