spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ RANGE ROVER:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ RANGE ROVER:

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ RANGE ROVER:
  • Αποκλειστική αποκάλυψη: Πρεμιέρα στην Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House), παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων από τον κόσμο της τέχνης, του πολιτισμού, των επιχειρήσεων και του αθλητισμού
  • Πέμπτη γενιά: Μοντέλο – πρότυπο, με σύγχρονο απέριττο στυλ που κόβει την ανάσα, απαράμιλλη φινέτσα και ποιότητα και ασυναγώνιστες ικανότητες, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια των 50 και πλέον χρόνων εξέλιξης
  • Σύγχρονη πολυτέλεια: Το Νέο Range Rover χαρακτηρίζεται από αρμονία αναλογιών, μινιμαλιστικές επιφάνειες και ακριβείς γραμμές – με τη χρήση τεχνολογιών που υποστηρίζουν την προηγμένη σχεδίαση ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός μονοκόμματου μεταλλικού γλυπτού
  • Εκτεταμένης αυτονομίας PHEV: Plug-in hybrid εκδόσεις 510PS και 440PS με ηλεκτρική αυτονομία έως 100km1 διατίθενται με βιώσιμα υφάσματα χωρίς δέρμα
  • Αμιγώς ηλεκτρικό: Το ηλεκτρικό Range Rover θα πλαισιώσει τη γκάμα το 2024, προφέροντας μηδενικές εκπομπές ρύπων για πρώτη φορά
  • Πληθώρα επιλογών: Νέα αρχιτεκτονική αμαξώματος MLA-Flex προσφέρει εκδόσεις με Στάνταρ (Standard) και Μακρύ Μεταξόνιο (Long Wheelbase) και για πρώτη φορά σε Range Rover πολυτελής καμπίνα επτά θέσεων
  • Καταφύγιο ευεξίας: Πρωτοποριακή τεχνολογία καθαρισμού αέρα βελτιώνει την ποιότητα αέρα της καμπίνας ενώ, χάρη στο σύστημα active noise cancellation, το εσωτερικό είναι από τα πιο αθόρυβα της αγοράς σε συνθήκες ταξιδίου.
  • Νέο Range Rover SV: Μία ακόμα αποκάλυψη, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν λίγο αργότερα, το 2022, μοναδική απόδοση της πολυτέλειας και της εξατομίκευσης του Range Rover, ‘δια χειρός’ SpecialVehicleOperations
  • Επενδύοντας στην ποιότητα: Νέα γραμμή παραγωγής στο ιστορικό σπίτι του Range Rover, στο Solihull, θα διασφαλίζει ότι το τελευταίο Range Rover παραμένει το απόλυτο ‘must’ για τους φίλους των πολυτελών SUV σε όλο τον κόσμο
  • Διαμορφώστε το δικό σας: Εξατομικεύστε το μοναδικό σας Range Rover στο: https://www.landrover.gr/newrangerover

 

Η Land Rover αποκάλυψε το Νέο Range Rover στο Royal Opera House στο Λονδίνο. Η επόμενη γενιά αποτυπώνει άριστα τη σύγχρονη πολυτέλεια, προσφέροντας ανώτερα επίπεδα ποιότητας και φινέτσας, μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών για τους πελάτες και περισσότερες από ποτέ δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ο Thierry Bolloré, Chief Executive Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: Το Νέο Range Rover ενσαρκώνει άριστα το όραμά μας να δημιουργήσουμε τα πιο επιθυμητά πολυτελή οχήματα του κόσμου, για τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Γράφει το επόμενο κεφάλαιο στη μοναδική ιστορία της πρωτοποριακής καινοτομίας που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Range Rover για περισσότερα από 50 χρόνια».

Το Range Rover είναι το πρωταρχικό πολυτελές SUV που αποτελεί πρότυπο τα τελευταία 50 χρόνια, συνδυάζοντας ήρεμο περιβάλλον, άνεση και αυτοκυριαρχία με ικανότητες παντός εδάφους. Το Νέο Range Rover είναι το πιο επιθυμητό όλων των εποχών, ένας συναρπαστικός συνδυασμός απέριττου στυλ και υψηλής αισθητικής με τεχνολογίες αιχμής και αδιάλειπτη συνδεσιμότητα – και χώρο για μέχρι επτά ενήλικες για πρώτη φορά.

Η 5η γενιά του πολυτελούς SUV προάγει τη νεωτεριστική σχεδιαστική φιλοσοφία της Land Rover στο επόμενο επίπεδο μέσα από μία σύγχρονη απόδοση του προφίλ του μοντέλου, που δημιουργεί ένα απίστευτο σχεδιαστικό μήνυμα.

Ο Καθηγητής Gerry McGovern OBE, Chief Creative Officer, Jaguar Land Rover, δήλωσε: «Μπορείς να σέβεσαι το DNA σου και παρόλα αυτά να εξελίσσεσαι – και αυτό ακριβώς έχουμε κάνει. Η πρωτοποριακή σχεδιαστική φιλοσοφία δεν ακολουθεί τη μόδα ή τις τάσεις. Απαλλαγμένο από περιττές λεπτομέρειες υιοθετεί μια νεωτεριστική σχεδιαστική φιλοσοφία και ταυτόχρονα ξεχειλίζει από γοητεία με έντονο το στοιχείο της συναισθηματικής απήχησης. Το νέο Range Rover είναι πολύ απλά το πιο επιθυμητό Range Rover που έχουμε δημιουργήσει ποτέ».

Το Νέο Range Rover ορίζεται από τρεις γραμμές όπως έχουν καθιερωθεί από τις προηγούμενες γενιές: την κεκλιμένη γραμμή οροφής, την ισχυρή μεσαία γραμμή και την ανερχόμενη γραμμή των μαρσπιέ.

Ο χαρακτηριστικά κοντός εμπρός πρόβολος, το αναγνωρίσιμο εμπρός τμήμα, το κάθετο παρμπρίζ και η σφηνοειδής ‘ουρά’ που παραπέμπει σε πρύμνη σκάφους, είναι βασικά στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας και της μοναδικής εμφάνισης του Range Rover.

Οι λείες επιφάνειες με ελάχιστους αρμούς και ανοχές αποτελούν σήμα-κατατεθέν του Νέου Range Rover, το οποίο συνολικά δίνει την εντύπωση ενός μονοκόμματου μεταλλικού γλυπτού. Οι σχεδιαστές έχουν επιστρατεύσει λείες κρυστάλλινες επιφάνειες, ένα ‘κρυφό’ ένθετο μεσαίας γραμμής, και μία οροφή με συγκολλήσεις μέσω λέιζερ που καταργούν τους αρμούς. Τα χαρακτηριστικά πίσω φώτα, τα οποία δεν φαίνονται αν δεν ανάψουν, είναι επίσης κρίσιμα για την επιτυχία της σχεδίασης και θα γίνουν στοιχεία ταυτότητας ενός Range Rover.

Το Νέο Range Rover SV που επίσης παρουσιάστηκε στο Royal Opera House, θα προσφέρει στους πελάτες ακόμα περισσότερες επιλογές για να δημιουργήσουν ένα πραγματικά εξατομικευμένο όχημα όταν ξεκινήσουν οι πωλήσεις το 2022.

RR_22MY_23_SWB_SV_Intrepid_261021_008

 

Το μοντέλο SV είναι μία μοναδική απόδοση της πολυτέλειας και εξατομίκευσης Range Rover, ενσαρκώνοντας μία εξαιρετική ποιότητα κατασκευής. Υλικά για τις αποκλειστικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες του Range Rover SV περιλαμβάνουν γυαλιστερές μεταλλικές επιφάνειες, λεία κεραμικά, περίτεχνα μωσαϊκά ψηφιδωτά καθώς και πολυτελείς δερμάτινες επενδύσεις και μη δερμάτινη Ultrafabrics™. Πρόσθετες σχεδιαστικές φιλοσοφίες όπως τα πακέτα SV Serenity και SV Intrepid εισάγουν διχρωμίες σε ολόκληρο τον εσωτερικό διάκοσμο, ενώ η πολυτελής τετραθέσια επιλογή SV Signature Suite περιλαμβάνει λειτουργικές αναβαθμίσεις όπως ένα ηλεκτρικό αναδιπλούμενο τραπεζάκι Club Table και ψυγείο.

RR_22MY_27_SV_Intrepid_261021_025

Αυτό το χειροποίητο μοντέλο θα είναι το πρώτο όχημα που υιοθετεί το νέο κεραμικό διακριτικό ‘SV’ και μία απλοποιημένη ονομασία, και θα είναι γνωστό απλά ως Range Rover SV. Το διακριτικό SV αντιπροσωπεύει το απόσταγμα του πάθους των σχεδιαστών και μηχανικών του τμήματος Special Vehicle Operations για σύγχρονη πολυτέλεια, επιδόσεις και ικανότητες. Το διακριτικό SV θα αποτελεί στοιχείο ταυτότητας όλων των Land Rover που θα δημιουργηθούν από το τμήμα Special Vehicle Operations στο μέλλον.

Το Νέο Range Rover συνδυάζει προηγμένη τεχνολογία με σύγχρονη πολυτέλεια ώστε να προσφέρει μία κορυφαίας ποιότητας εμπειρία ταξιδιού σε όλους τους επιβάτες, και είναι το πρώτο μοντέλο που χρησιμοποιεί τη νέα, ευέλικτη αρχιτεκτονική MLA-Flex (Modular Longitudinal Architecture) της Land Rover.

Η MLA-Flex μπορεί να υποστηρίξει κινητήρες εσωτερικής καύσης, plug-in hybrid και 100% ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα. Αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στη στρατηγική απλοποιημένης αρχιτεκτονικής της Land Rover στο πλαίσιο της μετάβασης σε μεγαλύτερη ευελιξία χρήσης κινητήριων συνόλων και καθιέρωση νέων προτύπων ποιότητας.

Διατίθεται με μία σειρά αποδοτικών mild-hybrid και plug-in hybrid συνόλων και δυνατότητα επιλογής από τετραθέσια, πενταθέσια ή επταθέσια διάταξη καμπίνας σε εκδόσεις με Στάνταρ (Standard) και Μακρύ (Wheelbase) μεταξόνιο. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό Range Rover – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της Land Rover – θα πλαισιώσει την οικογένεια το 2024.

Το αμιγώς ηλεκτρικό Νέο Range Rover θα είναι το πρώτο μιας σειράς ηλεκτρικών μοντέλων της Land Rover. Κάθε σειρά μοντέλου θα διατίθεται με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης μέχρι το τέλος της δεκαετίας βοηθώντας την Jaguar Land Rover να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα σε επίπεδο προϊόντων, υπηρεσιών και εφοδιαστικής αλυσίδας μέχρι το 2039.

RR_22MY_30_Exterior_261021_183

Τα κινητήρια σύνολα εκτεταμένης αυτονομίας (Extended Range) για μοντέλα plug-in hybrid electric vehicle (PHEV) παράγουν εκπομπές CO2 κάτω από 30g/km, με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 100km1 πιστοποιημένη από το WLTP. Η εκτιμώμενη αυτονομία σε πραγματικές συνθήκες φτάνει τα 80km – αρκετή για να μπορούν οι ιδιοκτήτες Range Rover να ολοκληρώνουν μέχρι το 75% των διαδρομών τους μόνο με ηλεκτρική ενέργεια5.

Μία σειρά καινοτόμων τεχνολογιών συνεισφέρει στην ασύγκριτη άνεση και ποιότητα που προσφέρει το Νέο Range Rover. Η νέα τρίτη γενιά της τεχνολογίας Active Noise Cancellation4 προσφέρει μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Βασίζεται στην αρχιτεκτονική αμαξώματος που ξεχωρίζει για τις τεχνολογίες ηχομόνωσης και στεγανοποίησης, ώστε χρησιμοποιώντας μικρόφωνα στο εξωτερικό του οχήματος και ηχεία στα προσκέφαλα στο εσωτερικό, δημιουργεί προσωπικές, αθόρυβες ζώνες για τους επιβάτες – επιπέδου αντίστοιχου με hi-fi ακουστικών κεφαλής.

Το Νέο Range Rover προσφέρει διαισθητικό έλεγχο μέσω φωνητικών εντολών χάρη στην ενσωματωμένη υπηρεσία Amazon Alexa2. Η χρήση φωνητικών εντολών στην καθομιλουμένη επιτρέπει στους πελάτες διαχειρίζονται τα πάντα, από τις αγαπημένες τους λειτουργίες infotainment και την επιλογή μουσικού κομματιού μέχρι την πλοήγηση ή τηλεφωνικές επαφές – και όλα αυτά, με τα χέρια στο τιμόνι και το βλέμμα στο δρόμο.

Τα επίπεδα άνεσης και ευεξίας αυξάνονται με το Cabin Air Purification Pro3, που συνδυάζει την τεχνολογία dual-nanoeTM X για μείωση των αλλεργιογόνων και αφαίρεση των παθογόνων ουσιών, συμβάλλοντας σημαντικά στον περιορισμό οσμών και μικροβίων, με διαχείριση των εκπομπών CO2 (CO2 Management) και PM2.5 Cabin Air Filtration για βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Η προηγμένη τεχνολογία nanoeTM X είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη ότι μειώνει σημαντικά τους ιούς και τα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ιών SARS-CoV-23.

RR_22MY_03_Interior_261021_010

Η βιωσιμότητα επεκτείνεται πέραν της επιλογής αποδοτικών κινητήρων, μέσα από το συνδυασμό καινοτόμων υλικών και διαδικασιών για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος τόσο στο στάδιο παραγωγής όσο και κατά την οδήγηση του Νέου Range Rover. Μεταξύ αυτών είναι ένα ύφασμα που περιέχει και μάλλινη επένδυση Kvadrat™ και θα προσφέρεται ως μη δερμάτινη επιλογή για το εσωτερικό. Η μάλλινη επένδυση καθιστά το εσωτερικό ζεστό και φιλόξενο, αλλά αποτελεί και ιδανικό συμπλήρωμα του τεχνικού υλικού Ultrafabrics™, που έχει όλες τις απτικές ιδιότητες του δέρματος, αλλά είναι 30% ελαφρύτερο και παράγει μόλις το ένα τέταρτο των εκπομπών CO2.

Οι διάσημες ικανότητες και η αυτοκυριαρχία του Range Rover οφείλονται στο πρωτοποριακό σύστημα Integrated Chassis Control της Land Rover, το οποίο ελέγχει την πιο ολοκληρωμένη σειρά τεχνολογιών πλαισίου που έχουν τοποθετηθεί ποτέ σε όχημα του είδους. Το σύστημα τετραδιεύθυνσης (All-Wheel Steering) προσφέρει μεγαλύτερη ευστάθεια στις υψηλές ταχύτητες και το μικρότερο κύκλο στροφής από οποιοδήποτε Land Rover, ενώ η προηγμένη ηλεκτρονική αερανάρτηση (Electronic Air Suspension) δρα προληπτικά, προετοιμάζοντας το όχημα για τις οδικές συνθήκες που ακολουθούν, χρησιμοποιώντας δεδομένα πλοήγησης eHorizon. Νέα τεχνολογία Dynamic Response Pro προσφέρει ταχείας αντίδρασης ηλεκτρονικό έλεγχο κλίσεων αμαξώματος για υψηλή αυτοκυριαρχία και ευελιξία σε όλων των ειδών τα περιβάλλοντα.

Η 5η γενιά Range Rover σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και θα κατασκευάζεται αποκλειστικά στο Εργοστάσιο της Land Rover στο Solihull – στο ιστορικό ‘σπίτι’ του Range Rover -σε μία προηγμένη γραμμή παραγωγής. Η επένδυση στο εργοστάσιο θα αναβαθμίσει τα επίπεδα ποιότητας, με τη συναρμολόγηση αποδοτικών mild-hybrid, plug-in hybrid και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων του Νέου Range Rover στην ίδια γραμμή.

Το Νέο Range Rover είναι το πιο επιθυμητό που έχει κατασκευαστεί ποτέ και θα παραμείνει το ‘must-have’ πολυτελές SUV σε όλο τον κόσμο.

1Οι τιμές PHEV που αναφέρονται στο λανσάρισμα βασίζονται σε Εκτιμήσεις του Κατασκευαστή. Οι τιμές που αναφέρονται στο λανσάρισμα βασίζονται σε Εκτιμήσεις του Κατασκευαστή σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο WLTP για πενταθέσιες εκδόσεις με Στάνταρ Μεταξόνιο με πλήρως φορτισμένη μπαταρία. Εξυπηρετούν μόνο σκοπούς σύγκρισης. Οι τιμές σε πραγματικές συνθήκες μπορεί να διαφέρουν. Οι τιμές εκπομπών CO2, κατανάλωσης καυσίμου, κατανάλωσης ενέργειας και αυτονομίας επηρεάζονται από παράγοντες όπως το στυλ οδήγησης, οι περιβαλλοντικές συνθήκες, το φορτίο, οι εκδόσεις ζαντών, τα αξεσουάρ, η πραγματική διαδρομή και η κατάσταση της μπαταρίας. Οι τιμές αυτονομίας βασίζονται στο όχημα παραγωγής σε μία τυποποιημένη διαδρομή. PHEV, Διαθεσιμότητα για παραγγελία στις αρχές του 2022

2 Η Amazon Alexa Voice AI διατίθεται μόνο σε ορισμένες αγορές. Η Amazon, Alexa και όλα τα σχετικά λογότυπα αποτελούν εμπορικά σήματα της Amazon.com, Inc. ή των θυγατρικών της. Κάποιες λειτουργίες της Alexa εξαρτώνται από τεχνολογία smart home. Η χρήση της Amazon Alexa απαιτεί λογαριασμό Amazon

3 Έρευνα της Texcell , που πραγματοποιήθηκε το 2020 για λογαριασμό της Panasonic

4 Στάνταρ σε οχήματα με ηχοσυστήματα Meridian Signature Surround

5 Εκτιμήσεις του Κατασκευαστή. Οι πραγματικές τιμές φόρτισης ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις συνθήκες περιβάλλοντος και τη διαθέσιμη υποδομή φόρτισης. Λαμβάνεται υπόψη μόνο η φόρτιση στο σπίτι και βασίζεται σε δεδομένα ανώνυμου ιδιοκτήτη από τους παγκόσμιους πελάτες του Range Rover

 Gallery:

Interior

Exterior

Studio

SV

Development

Design

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO