spot_img

Fiat Tipo Cross

Fiat Tipo Cross

Το νέο Tipo Cross δεν αποτελεί απλά την πρώτη πρόταση της Fiat στη δημοφιλή κατηγορία των CCrossover/SUV, αλλά εγκαινιάζει και μια σειρά νεών στοιχείων που θα χαρακτηρίζουν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Tipo Cross_03

Με βαθιά παράδοση στο χώρο του design, οι Ιταλοί έχουν αναπτύξει τη δική τους σχολή και στο χώρο του αυτοκινήτου, παρουσιάζοντας διαχρονικά σειρά μοντέλων, τα οποία αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Fiat αποτελώντας τη μάρκα που πρωτοστάτησε στον εκδημοκρατισμό της αυτοκίνησης, καθιστώντας την προσιτή για το ευρύ κοινό, δημιούργησε μια άμεσα αναγνωρίσιμη σχεδιαστική γλώσσα, όπου η λειτουργικότητα και οι έξυπνες λύσεις οδηγούν παράλληλα σε αρμονικά από αισθητικής άποψης αποτελέσματα. Τα Panda, Punto και Tipo αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της επιτυχημένης φιλοσοφίας.

Tipo Cross_04

Το νέο Tipo Cross παραμένοντας πιστό στην παράδοση της μάρκας, προσφέρει όλη την πρακτικότητα και ευχρηστία που θα περίμενε κανείς από ένα μοντέλο της κατηγορίας C-Crossover/SUV, εκφράζοντας το σχεδιαστικό πνεύμα της Fiat, αλλά και παράλληλα ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας. Για πρώτη φορά, στο Tipo Cross, η Fiat παρουσιάζει τη νέα μάσκα που ενσωματώνει το επίσης νέο και πιο αφαιρετικό λογότυπο της μάρκας. Την ίδια στιγμή με τη φωτεινή υπογραφή πλέον να αποτελεί το ίδιο σημαντική με τα υπόλοιπα στιλιστικά στοιχεία ενός αυτοκινήτου, το Tipo Cross χάρη στη τεχνολογία full-led διαθέτει ένα απόλυτα αναγνωρίσιμο προφιλ, κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και την νύχτας, χαρακτηρίζοντας τη νέα εικόνα της Fiat. Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων σε συνδυασμό με τη νέα μάσκα, αλλά και τα προστατευτικά στοιχεία στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, αποτελούν την επιλογή των σχεδιαστών για να τονίσουν το πλάτος, αλλά και το δυναμικό χαρακτήρα του μοντέλου. Αυτά τα στοιχεία αποτελούν και ξεκάθαρο δείγμα της πεποίθησης των σχεδιαστών της Fiat ότι οι καθαρές γραμμές και η απουσία «φλύαρων» στοιχείων καθορίζουν ένα αρμονικό και διαχρονικό σύνολο με το προφίλ του αυτοκινήτου να ορίζεται νοητά από μόλις τρεις γραμμές.

Tipo Cross_05

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, εκτός από τις φόρμες των επιφανειών, θα εκφράζεται πλέον και με την εφαρμογή νέων χρωμάτων και υλικών, όπως το αποκλειστικά για το Tipo Cross χρώμα Paprika Orange, αλλά και τις λεπτομέρειες με βάση το καινοτόμο υλικό “ICE MATTE”, το οποίο αποτελεί μια νέα, σύγχρονη και εξαιρετικά κομψή εναλλακτική στις νικελ επιφάνειες. Με το συγκεκριμένο υλικό το οποίο δεν απαιτεί βαφή, οι σχεδιαστές συνδυάζουν δύο συχνά αντικρουόμενες έννοιες, εκείνες της φινέτσας και του δυναμισμού, με ένα μοντέρνο και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.  

Δείτε το video παρουσιάζεται η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Fiat, όπως αυτή εκφράζεται μέσω του νέου Tipo Cross.

Το νέο Fiat Tipo Cross είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμές από 17.100 ευρώ, 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 200.000χλμ. και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO