spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΝέες εκδόσεις Volkswagen Golf

Νέες εκδόσεις Volkswagen Golf

Νέες εκδόσεις Volkswagen Golf

Η γκάμα του Golf συμπληρώνεται με δύο νέες εκδόσεις για την Ελληνική αγορά, η μία με πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση και η άλλη με ήπιο υβριδικό σύστημα 130 ίππων. Η έκδοση R-Line έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες και στοιχεία εξοπλισμού που αναδεικνύουν και τονίζουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα. Η ήπια υβριδική έκδοση βασίζεται στον βενζινοκινητήρα 1.5 eTSI και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG, 7-σχέσεων. Η έκδοση R-Line είναι διαθέσιμη από 26.300 € ενώ η ήπια υβριδική των 130 ίππων με 26.520 €.

VOLKSWAGEN GOLF_03

Η γκάμα του Volkswagen Golf εμπλουτίζεται με δύο πολύ σημαντικές εκδόσεις. Πρόκειται για την R-Line, που προσφέρει πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση στο δημοφιλές μοντέλο και μία επιπλέον έκδοση του 1.5 eTSI κινητήρα, με το ήπιο υβριδικό σύστημα, η οποία αποδίδει ισχύ 130 ίππων και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, διπλού συμπλέκτη. Οι δύο εκδόσεις προσφέρουν την κορυφαία εμπειρία οδήγησης του Golf 8ης γενιάς, είτε με πιο σπορ εμφάνιση είτε με ήπιο υβριδικό σύστημα, σε ακόμα πιο δελεαστική τιμή.

VOLKSWAGEN GOLF_04

Golf RLine

Η έκδοση R-Line στο νέο Golf είναι διαθέσιμη με τους κινητήρες βενζίνης 1.5 TSI ACT 150 PS και 1.5 eTSI MHEV 150 PS DSG. Διακρίνεται από εντυπωσιακή σπορ σχεδίαση και υψηλό επίπεδο εξοπλισμού.

Εξωτερικά, η έκδοση R-Line διαθέτει σπορ προφυλακτήρες, πλευρικά μαρσπιέ και διαχύτη σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, απολήξεις εξάτμισης σε χρώμιο και λογότυπο R στη μάσκα και τα φτερά.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το σπορ τιμόνι με χειριστήρια αφής και διάτρητο δέρμα, τα “top sport” καθίσματα εμπρός με ενσωματωμένα προσκέφαλα, η επένδυση με ύφασμα/ArtVelours microfleece και λογότυπο R, η επένδυση της οροφής σε μαύρο χρώμα, τα πεντάλ με επένδυση αλουμινίου και ειδικά γραφικά R στην οθόνη του ψηφιακού πίνακα οργάνων Digital Cockpit Pro.

VOLKSWAGEN GOLF_05

Ενδεικτικά, ανάμεσα σε άλλα στοιχεία εξοπλισμού η έκδοση R-Line διαθέτει:

Sport ανάρτηση με χαμηλωμένο πλαίσιο (-15 χιλ.)

Progressive Steering – προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης

Driving Profile Selection – σύστημα επιλογής οδηγικού προφίλ

Ζάντες αλουμινίου 17” Valencia Grey metallic

Προβολείς LED

Φιμέ κρύσταλλα

Digital Cockpit Pro – ψηφιακός πίνακας οργάνων με έγχρωμη οθόνη 10” & επιλογές διαμόρφωσης

Σύστημα Infotainment Discover Media Streaming & Internet

Wireless We Connect App

Eπαγωγική φόρτιση κινητού τηλεφώνου

We Connect & We Connect Plus Υπηρεσίες

IQ.Drive: Επικοινωνία Car2X, Front Assist, Adaptive Cruise Control, Lane Assist, Park Pilot

Αυτόματο κλιματισμό Air Care Climatronic

Εσωτερικό φωτισμό Ambient 30 χρωμάτων

VOLKSWAGEN GOLF_06

Golf 1.5 eTSI MHEV 130 PS DSG

Η έκδοση 1.5 eTSI MHEV 130 PS DSG του νέου Golf, συμπληρώνει την έτερη ήπια υβριδική των 150 ίππων και, όπως κι εκείνη, συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων DSG, διπλού συμπλέκτη, 7-σχέσεων. Προσφέρεται δε στο πιο πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, Style.

Σε επίπεδο κινητήρα εσωτερικής καύσης, χάρη στην τεχνολογία διαχείρισης ενεργού κυλίνδρου (ACT – Active Cylinder Management), δύο από τους τέσσερις κύλινδρους του κινητήρα 1.5 eTSI απενεργοποιούνται αυτόματα κατά την οδήγηση, όσο το δυνατό συχνότερα και σχεδόν ανεπαίσθητα, μειώνοντας τόσο την κατανάλωση όσο και τις εκπομπές ρύπων. Ένας υπερσυμπιεστής με μεταβλητή γεωμετρία στροβίλου (VTG) προσφέρει εξαιρετική δυναμική συμπεριφορά σε κάθε περιοχή στροφών κινητήρα. Η μέγιστη ροπή των 200 Nm είναι διαθέσιμη μεταξύ 1.400 και 4.000 rpm, με τη μέγιστη ισχύ να αποδίδεται στην περιοχή 5.000-6.000 σ.α.λ..

Φωτό 07

Το ήπιο υβριδικό σύστημα αποτελείται από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 48 V, η οποία προσφέρει την απαραίτητη ενέργεια σε μία γεννήτρια εκκίνησης – εναλλάκτη με ιμάντα, που λειτουργεί ως ένας μικρός, ελαφρύς ηλεκτρικός κινητήρας που ενισχύει άμεσα τη ροπή κατά την επιτάχυνση.  Το ήπιο υβριδικό σύστημα 48 V επιτρέπει τον ελεύθερο τροχασμό (ρολάρισμα ή coasting) του αυτοκινήτου, με παράλληλη απενεργοποίηση του βενζινοκινητήρα για εξοικονόμηση καυσίμου (μέση κατανάλωση 5,6 λ./100 χλμ, εκπεμπόμενοι ρύποι 128 γρμ./χλμ.). Η επανεκκίνηση του κινητήρα δεν γίνεται αντιληπτή, χάρη στο ισχυρό σύστημα 48 V. Την ίδια στιγμή, το μοντέλο χαρακτηρίζεται από εντυπωσιακή επιτάχυνση εν κινήσει, χάρη στις ηλεκτρικές περίσσειες ισχύος (boosts) για σύντομο διάστημα, που προσφέρει το ήπιο υβριδικό σύστημα.

VOLKSWAGEN GOLF_08

Η Kosmocar-Volkswagen ανακοινώνει τις προτεινόμενες τιμές λιανικής των νέων εκδόσεων του Golf, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής:

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ / ΕΚΔΟΣΗ

CO2

g/km

WLTP

ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΠΡΟ ΦΟΡΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΤΙΜΗ

Νέο Volkswagen Golf

     

Golf 1.5 TSI ACT 150PS R-Line

131

19.192 €

26.300 €

Golf 1.5 eTSI MHEV ACT 130PS DSG Style

128

20.214 €

26.520 €

Golf 1.5 eTSI MHEV ACT 150PS DSG R-Line

130

21.406 €

28.350 €

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO