spot_img

SKODA ENYAQ SPORTLINE iV

SKODA ENYAQ SPORTLINE iV

Πριν ακόμα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους, η SKODA εμπλουτίζει τη γκάμα του ENYAQ iV, του πρώτου της αμιγώς ηλεκτρικού SUV, με μία δυναμική έκδοση! Το SKODA ENYAQ SPORTLINE iV έχει έντονο σπορ χαρακτήρα, ξεχωρίζοντας από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στις ιδιαίτερες σχεδιαστικές πινελιές. Το μαύρο χρώμα προσδίδει σπορ εμφάνιση τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά και συνδυάζεται με μεγαλύτερες ζάντες αλουμινίου και σπορ χαμηλωμένο πλαίσιο, που συνολικά τονίζουν τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης. Σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, δερμάτινο σπορ τιμόνι τριών ακτίνων και επένδυση από ανθρακονήματα, συμπληρώνουν στο εσωτερικό την, καλά μαντέψατε, σπορ αίσθηση και προδιαθέτουν ανάλογα.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_03

Το SKODA ENYAQ iV αναμένεται στην Ελλάδα την άνοιξη. Οι προτεινόμενες τιμές λιανικής για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας, ξεκινούν από 39.200 € (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» διαμορφώνεται στα 34.458 €).

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_04

Το ENYAQ SPORTLINE iV θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο της SKODA που παράγει και τα υπόλοιπα ENYAQ iV. Πρόκειται για τη μόνη γκάμα μοντέλων στην Ευρώπη που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, που κατασκευάζεται εκτός Γερμανίας. Το μοντέλο διατίθεται σε τρεις εκδόσεις κινητήρα. Τόσο το ENYAQ iV 60 με ισχύ 132 kW (180 PS) και μέγιστη ροπή 310 Nm όσο και το ENYAQ iV 80 με μπαταρία 82 kWh, ισχύ 150 kW (204 PS) και αυτονομία πάνω από 520 χλμ. (WLTP), διαθέτουν πίσω κίνηση. Το ENYAQ iV 80x με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες με συνδυασμένη ισχύ 195 kW (265 PS) και μέγιστη ροπή 425 Nm, είναι τετρακίνητο. Αυτή η τελευταία έκδοση, θα ολοκληρώσει την γκάμα αργότερα μέσα στο έτος.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_05

SPORTLINE – για τη SKODA, αυτή η προσθήκη στο όνομα ενός μοντέλου σημαίνει παραδοσιακά σπορ εμφάνιση και δυναμική οδήγηση. Ανεξάρτητα από το αν είναι εφοδιασμένο με κίνηση πίσω ή σε όλους τους τροχούς, το SKODA ENYAQ iV διαθέτει υψηλή μέγιστη ροπή, η οποία – λόγω του ηλεκτροκινητήρα – είναι διαθέσιμη αμέσως όταν o οδηγός πατήσει το πεντάλ γκαζιού. Επομένως, η δυναμική οδήγηση που υπόσχεται η εμφάνιση του ENYAQ iV SPORTLINE εμφανίζεται στο δρόμο χάρη και στο σπορ σασί, το οποίο διατίθεται ως στάνταρ και είναι χαμηλωμένο κατά 15 χιλ. μπροστά και 10 χιλ. πίσω. Η τελική ταχύτητα και για τις τρεις εκδόσεις κινητήρα είναι 160 χλμ./ώρα, για χάρη της αυτονομίας.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_06

Οι σχεδιαστές της SKODA προίκισαν το ENYAQ SPORTLINE iV με πολλές λεπτομέρειες σε μαύρο χρώμα που το κάνουν να φαίνεται ακόμα πιο δυναμικό. Η εντυπωσιακή μάσκα SKODA, τα πλαίσια των παραθύρων, οι ράγες οροφής και ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα είναι μερικά μόνο από τα σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει, όπως και τα γράμματα SKODA και τα σήματα στην πίσω πόρτα. Οι στιβαρές πλευρικές ποδιές είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος. Η μπροστινή ποδιά είναι σχεδιασμένη ειδικά για αυτήν την έκδοση ενώ τα μπροστινά φτερά κοσμούν σήματα SPORTLINE. Γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών Vega ή 21-ιντσών Betria, και οι δύο με εξαιρετική σχεδίαση SPORTLINE, ενισχύουν τη δυναμική εμφάνιση του μοντέλου.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_07

Το ENYAQ SPORTLINE iV διαθέτει στάνταρ προβολείς LED Matrix. Κάθε μονάδα διαθέτει 24 LED, τα οποία μπορούν να ελεγχθούν ξεχωριστά και επιτρέπουν στον οδηγό να έχει την υψηλή ακτίνα ενεργή ανά πάσα στιγμή, χωρίς να ενοχλεί άλλους χρήστες του δρόμου.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_08

Με το λανσάρισμα του ENYAQ iV, η SKODA εισήγαγε μια νέα ιδέα για το εσωτερικό – τις Design Selections. Αυτές εμπνέονται από μοντέρνα περιβάλλοντα διαβίωσης και χρησιμοποιούν τέλεια συντονισμένα χρώματα και υλικά. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων δημιούργησαν μια συγκεκριμένη επιλογή σχεδίασης για το ENYAQ SPORTLINE iV. Η ταπετσαρία και η επένδυση της οροφής είναι κυρίως μαύρες. Το ταμπλό έχει επένδυση από μαύρο συνθετικό δέρμα με γκρι αντιθέσεις και carbon λεπτομέρειες, οι οποίες κοσμούν και τις πόρτες ενώ στο ίδιο πνεύμα είναι σχεδιασμένα και τα πατάκια.

SKODA ENYAQ_SPORTLINE_iV_09

Η SPORTLINE Design Selections περιλαμβάνει επίσης αποκλειστικά μαύρα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα. Αυτά είναι επικαλυμμένα με επένδυση μικροϊνών Suedia και διαθέτουν γκρι λεπτομέρειες. Το δερμάτινο σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι τριών ακτίνων διατίθεται στάνταρ. Η δερμάτινη στεφάνη του διαθέτει γκρι ραφές αντίθεσης, ενώ η κάτω ακτίνα φέρει σήμα SPORTLINE. Τα καλύμματα των πεντάλ με όψη αλουμινίου, ολοκληρώνουν τη SPORTLINE Design Selection.

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO