spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΗ Mercedes-EQ και στην Ελλάδα

Η Mercedes-EQ και στην Ελλάδα

Η Mercedes-EQ και στην Ελλάδα

EQA είναι το όνομα του Bενιαμίν της οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων του κόσμου της Mercedes-EQ. Τα διακριτικά EQ σημαίνουν ευφυής ηλεκτρική κινητικότητα. Η Mercedes-Benz, με την επωνυμία προϊόντων και τεχνολογιών EQ, έχει δημιουργήσει ένα ξεχωριστό brand, ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας για προϊόντα, υπηρεσίες και νέες τεχνολογίες.

Η νέα EQA 250 σηματοδοτεί την αρχή ενός δικτύου παραγωγής που εξηλεκτρίζεται. Έως το 2030, η Mercedes-Benz θα διαθέτει συνολικά περισσότερα από 20 αμιγώς ηλεκτρικά και 25 Plug- In Hybrid μοντέλα. 

EQA_03

Η EQA θα κυκλοφορήσει πρώτα ως EQA 250 (ηλεκτρική κατανάλωση σε μικτό κύκλο: 17,7 kWh/100 km, εκπομπές CO2 σε μικτό κύκλο: 0 g/km)  με 140 kW (190 hp) και αυτονομία κατά WLTP 426 χιλιομέτρων, ενώ αργότερα θα κυκλοφορήσει και σε τετρακίνητη έκδοση. Η EQA 250 με κίνηση στους μπροστινούς τροχούς έρχεται με πολλά καινοτόμα συστήματα και έναν πολύ πλούσιο βασικό εξοπλισμό όσον αφορά στην άνεση, στην ασφάλεια, και στην λειτουργικότητα. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός της περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως οι προβολείς LED high Performance με σύστημα Adaptive Highbeam Assist, τη λειτουργία EASY-PACK για το χώρο φόρτωσης με ηλεκτρικό σύστημα ανοίγματος και κλεισίματος, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, εσωτερικό ατμοσφαιρικό φωτισμό 64 χρωμάτων, καθίσματα άνεσης με υποστήριξη μέσης 4 σημείων, κάμερα οπισθοπορείας για αυξημένη άνεση και καλύτερη οπτική στην όπισθεν και ένα σπορτιφ, δερμάτινο πολυλειτουργικό τιμόνι. Επίσης περιλαμβάνει το προηγμένο σύστημα infotainment MBUX (Mercedes-Benz User Experience) με δυνατότητα εκμάθησης και 2 οθόνες 7.25 ιντσών.

EQA_04

Ειδική έκδοση Edition 1

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα λίγο μετά την είσοδο της EQA στην αγορά, θα διατίθεται η έκδοση Edition 1. Tο εξωτερικό αυτής της περιορισμένης, ειδικής έκδοσης συνδυάζει στοιχεία του πακέτου εξοπλισμού Night με στοιχεία από τη γραμμή AMG, ενώ η ξεχωριστή σπορ εμφάνισή της ολοκληρώνεται με ζάντες 20 ιντσών. Στο εσωτερικό, ξεχωρίζουν το διακοσμητικό ταμπλό με φωτισμό στο φόντο και οι μπλε διακοσμητικές ραφές στα καθίσματα και στις πόρτες. Tα δερμάτινα καθίσματα είναι σε χρώμα “neva grey”, με διακριτικές ραφές στο χαρακτηριστικό χρώμα της Mercedes-EQ, Pure Blue. 

Με την EQA, προσφέρονται δυο εναλλακτικές γραμμές εξοπλισμού, η Electric Art και η AMG με οπτικό πακέτο AMG στον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό. Επίσης προσφέρονται τρια διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού, ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο ο αγοραστής της στην επιλογή στοιχείων εξατομίκευσης του αυτοκινήτου του:

EQA_05

Το πακέτο Advanced (περιλαμβάνεται στην έκδοση Edition 1) προσθέτει στοιχεία άνεσης και ασφάλειας επιπλέον των βασικών χαρακτηριστικών της EQA. Στο εσωτερικό, δύο οθόνες 10.25 ιντσών συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν μία ευρεία οθόνη (Widescreen Cockpit). Ο οδηγός υποστηρίζεται από συστήματα υποβοήθησης όπως Blind Spot Assist, το πακέτο καθρεπτών και το πακέτο parking με κάμερα οπισθοπορείας.

Το πακέτο Premium επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Advanced προσθέτει ασύρματη φόρτιση και σύνδεση μέσω Bluetooth, διζωνικό αυτόματο κλιματισμό Thermotronic, πακέτο άνεσης Keyless Go, προηγμένο ηχοσύστημα advanced Sound System, MBUX – πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα, θερμαινόμενα καθίσματα.

Το πακέτο Premium Plus επιπλέον των χαρακτηριστικών του πακέτου Premium προσθέτει μία πανοραμική οροφή, το ηχοσύστημα Burmester® surround, το πακέτο πάρκινγκ με κάμερα 360° μοιρών και τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα οδηγού/συνοδηγού με λειτουργία μνήμης.

EQA_06

Φόρτιση

Η φόρτιση της μπαταρίας, χωρητικότητας 66,5 kWh, μπορεί να γίνει εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC).  Στην περίπτωση της φόρτισης με εναλλασσόμενο ρεύμα και με τη συνδρομή του βασικού φορτιστή οχήματος των 11kW, ο χρόνος φόρτισης σε ένα wallbox ή σταθμό φόρτισης είναι λίγο λιγότερο από 6 ώρες (10-100% SoC). Με το βασικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος και σε σταθμό ταχείας φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να επιτύχει μια γρήγορη φόρτιση περίπου στα 30 λεπτά (10-80% SoC).     

Η Mercedes-Benz Ελλάς αναπτύσσει διαρκώς υπηρεσίες και προϊόντα για την υποστήριξη των πελάτων που επιλέγουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο Mercedes-ΕQ, smart-EQ ή ένα plug-in hybrid μοντέλο της Mercedes-Benz. Μέσω της στρατηγικής συνεργασίας με την Elpedison και του προνομιακού προγράμματος DriveGreen Welcome με πολλαπλά οφέλη για τους πελάτες, η Mercedes-Benz Ελλάς προσφέρει σημαντική επιδότηση για την αγορά ενός «έξυπνου» (intelligent) φορτιστή. Παράλληλα, καλύπτει τις ανάγκες φόρτισης της EQA στο σπίτι για έναν ολόκληρο χρόνο, επιδοτώντας την ηλεκτρική ενέργεια (εφόσον οι πελάτες διαθέτουν οικιακό μετρητή ρεύματος & έχουν συνάψει σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την Elpedison).

EQA_07

Τέλος, οι πελάτες που θα επιλέξουν την EQA, θα έχουν στη διάθεσή τους μία δωροεπιταγή αξίας 150€ για φόρτιση μέσω της υπηρεσίας Mercedes me Charge. Με το Mercedes me Charge, έχουν πρόσβαση στο μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης του κόσμου σήμερα, το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή περισσότερα από 175.000 σημεία φόρτισης AC και DC στην Ευρώπη, ενώ στην Ελλάδα είναι διαθέσιμα 71 σημεία φόρτισης, 3 εκ των οποίων είναι ταχυφορτιστές (DC) και με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς. Με την εγγραφή τους στο Mercedes me Charge, οι πελάτες επωφελούνται από μία ενιαία & σταθερή τιμολόγηση.

EQA_08

Η τιμή της νέας EQA στη χώρα μας

Η νέα EQA είναι διαθέσιμη και στην ελληνική αγορά με προτεινόμενη ανώτατη λιανική τιμή προ φόρων από 39.992 €. Με το πρόγραμμα ΚINΟΥMΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ, η ΕQA θα προσφέρεται στην Λιανική Τιμή Μετά φόρων €43.600.

EQA_09

Βασικός εξοπλισμός της EQA για την Ελλάδα

Ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών

Προβολείς LED High Performance

Επένδυση με συνθετικό δέρμα / ύφασμα

Πακέτο άνεσης καθισμάτων με υποστήριξη μέσης 4 σημείων

MBUX multimedia σύστημα με 2 οθόνες 7.25 ιντσών

Ατμοσφαιρικός φωτισμός 64 χρωμάτων

Κάμερα οπισθοπορείας

THERMATIC αυτόματος κλιματισμός

Αυτόματη λειτουργία πόρτας χώρου αποσκευών

Ενεργό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας

Ενεργή υποβοήθηση πέδησης

Πακέτο φωτισμού και ορατότητας

Ράγες οροφής αλουμινίου

Καλώδιο φόρτισης 11kW για wallbox

Καλώδιο φόρτισης για οικιακή πρίζα (σούκο)

EQA_10
 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 

EQA 250

Διάταξη συστήματος μετάδοσης κίνησης

 

Μπροστά

Ηλεκτροκινητήρας, μπροστινός άξονας                         

 

Ασύγχρονος κινητήρας

Ονομαστική ισχύς

kW

140

Ονομαστική ροπή

Nm

375

Επιτάχυνση 0-100 km/h

s

8,9

Τελική ταχύτητα

km/h

160

Χωρητικότητα μπαταρίας, ωφέλιμη (WLTP)

kWh

66,5

Μικτή κατανάλωση ισχύος (WLTP)

kWh/100 km

 17,7-19,1

Αυτονομία (WLTP)

χλμ.

426

Χρόνος φόρτισης σε wallbox ή δημόσιο σταθμό φόρτισης (φόρτιση με εναλλασσόμενο ρεύμα)

ώρες

5:45

(10-100% SoC)

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO