spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗCitroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Citroen C5 Aircross Plug-in Hybrid

Η Citroën συνεχίζει την “ηλεκτρική” της στρατηγική, αποκαλύπτοντας την τεχνολογική ναυαρχίδα της, το Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid, το Silent Urban Vehicle (Αθόρυβο Αστικό Όχημα) που ορίζει μία νέα κατηγορία, την ë-Comfort.

Προσφέροντας ήδη εξαιρετική άνεση, με την ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions, τα Advanced Comfort καθίσματα και τα 20 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, το SUV C5 Aircross SUV εισέρχεται σε μια ακόμη νέα φάση του προγράμματος Citroën Advanced Comfort χάρη στην plug in επαναφορτιζόμενη υβριδική τεχνολογία.

Eμπνευσμένο από την καθημερινότητα των πελατών, προσφέρει μηδενικές εκπομπές CO2 σε καθημερινή χρήση χάρη στην 100% ηλεκτρική λειτουργία (αυτονομία έως 55 km) και απεριόριστη αυτονομία για μεγάλα ταξίδια χάρη στην υβριδική κίνηση με χρήση και του βενζινοκινητήρα του.

ΑΘΟΡΥΒΟ: ήρεμες και γαλήνιες διαδρομές στην ηλεκτρική λειτουργία μέσα σε αυτό το “Silent Urban Vehicle”, σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα χωρίς θόρυβο, δονήσεις ή κραδασμούς.

HIGH-END ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ: εξηλεκτρισμένη απόδοση χάρη στο συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα PureTech 180 hp, ενός ηλεκτρικού κινητήρα 80 kW και ενός αυτόματου κιβωτίου 8 ταχυτήτων ë-EAT8, με απόδοση συνδυασμένης ισχύος 225 hp και άμεσα διαθέσιμη ροπή 320 Nm.

Citroen C5 aircross plug in_03

ΔΙΑΙΣΘΗΤΙΚΟ: ένα πλήρες οικοσύστημα, διαισθητικό και φιλικό προς τον χρήστη, συμπεριλαμβανομένου του αυτόματου ελέγχου των λειτουργιών οδήγησης, της εύκολης φόρτισης και μιας ειδικής ψηφιακής πύλης (portal) έξυπνων υπηρεσιών.

Το Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι το πιο διαμορφώσιμο μοντέλο στην κατηγορία του: 3 αυτόνομα, συρόμενα, ρυθμιζόμενα και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα, – και ο μεγαλύτερος “Best in Class” όγκος φόρτωσης.

Προσφέροντας αυτονομία 55 km σε ηλεκτρική λειτουργία, εκπομπές CO2 32 g/km και κατανάλωση 1,4 L/100 km στον κύκλο WLTP, το Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid αντιπροσωπεύει μια νέα φάση στη στρατηγική ενεργειακής μετάβασης της Citroën, καθώς προσφέρει επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα που συνδυάζει τεχνολογία και ανταγωνιστικό κόστος χρήσης.

Κατασκευασμένο στη Γαλλία στο εργοστάσιο Rennes – La Janais, παράλληλα με τις εκδόσεις των κινητήρων εσωτερικής καύσης που έχουν ήδη ξεπεράσει τις 110.000 πωλήσεις, μέσα σε ένα χρόνο, το Νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι τώρα διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα σε τιμές που ξεκινούν από 43.500 €. Οι πρώτες παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Citroen C5 aircross plug in_04

Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο του πυρήνα της προϊοντικής στρατηγικής της Citroën, που μέχρι το 2023 θα έχει οδηγήσει σε μία γκάμα, η οποία σε ποσοστό 80% θα διαθέτει κάποια ηλεκτρική έκδοση, ενώ το 2025 το ποσοστό εξηλεκτρισμού της θα φτάσει το 100%. Έτσι, ξεκινώντας με το C5 Aircross SUV, όλα τα νέα μοντέλα που λανσάρει η μάρκα θα έχουν και μια εν γένει ηλεκτροκίνητη εκδοχή, στοιχείο που αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Citroën στην ενεργειακή μετάβαση. Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid συμβολίζει την προσαρμοστικότητα και απευθύνεται σε πελάτες που επιθυμούν να επωφεληθούν τα μέγιστα και από τους δύο τύπους ενέργειας: ο λόγος από τη μια για τα οφέλη της 100% ηλεκτρικής λειτουργίας μηδενικών εκπομπών ρύπων – ZEV (Zero Emission Vehicle) – για καθημερινή οδήγηση στην πόλη και, από την άλλη, για τις δυνατότητες που προσφέρει ο βενζινοκινητήρας για μεγαλύτερα ταξίδια.

Citroen C5 aircross plug in_05

Εξοπλισμένο με ανάρτηση με τα Progressive Hydraulic Cushions, το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid αντιμετωπίζει όλα τα εμπόδια, από λακκούβες και χαντάκια μέχρι “σαμαράκια” και άλλες ανωμαλίες του οδοστρώματος, εύκολα και χωρίς κόπο, όπως ένα ήσυχο και δυναμικό μαγικό χαλί. Ενσωματώνοντας την τεχνογνωσία της Citroën από τους πολύ απαιτητικούς αγώνες αυτοκινήτων, τα Progressive Hydraulic Cushions παρέχουν καλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid είναι εξοπλισμένο με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, ο οποίος αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της υβριδικής έκδοσης και εγγυάται αποτελεσματική και ασφαλή οδική συμπεριφορά, εξασφαλίζοντας παράλληλα και αδιατάρακτη ισορροπία ανεξάρτητα από τις εξωτερικές συνθήκες.

Citroen C5 aircross plug in_06

Το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid διαθέτει ένα εξαιρετικά αποδοτικό οικονομικό σύστημα παραγωγής και μετάδοσης ισχύος, με εκπομπές CO2 μόλις 32 g/km (κύκλος WLTP). Αυτό το σύστημα κίνησης είναι ιδιαίτερα ισχυρό και δυναμικό, σε κάθε περίπτωση, καθώς συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα PureTech 180, που πληροί όλα τα τελευταία πρότυπα ελέγχου εκπομπών ρύπων Euro 6, με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 80 kW, που είναι εγκατεστημένος μεταξύ του βενζινοκινητήρα και του εξηλεκτρισμένου ë-EAT8 κιβωτίου 8 ταχυτήτων. Η μπαταρία είναι ιόντων λιθίου (Li-Ion), υψηλής τάσης (200V) και διαθέτει χωρητικότητα 13,2 kWh. Στην υβριδική λειτουργία, οι δύο κινητήρες ενώνουν τις δυνάμεις προσφέροντας συνδυασμένη ισχύ 225 ίππων στους εμπρός τροχούς, ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και αυξημένη οδηγική απόλαυση. Η μέγιστη ροπή των 320 Nm είναι άμεσα διαθέσιμη. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διαθέτει επιπλέον μία μονάδα μίζας/γεννήτριας για να εξασφαλίσει άμεσες και αθόρυβες επανεκκινήσεις.

Το γρήγορο και αποτελεσματικό εξηλεκτρισμένο αυτόματο κιβώτιο ë-EAT8 είναι μια αναβάθμιση του κιβωτίου EAT8 με βελτιστοποιημένες αλλαγές ταχυτήτων χάρη στον υγρό πολύδισκο συμπλέκτη του, που ενισχύουν τη “ρευστότητα” και την ευχαρίστηση της οδήγησης, αλλά και την άμεση διαθεσιμότητα της ροπής των 320 Nm. Το ë-EAT8 διαθέτει, μεταξύ άλλων, τη χαρακτηριστική λειτουργία Brake, που ενισχύει την επιβράδυνση του οχήματος, όταν ο οδηγός αφήνει το γκάζι (ακόμα και χωρίς να πατάει το πεντάλ του φρένου), για να αυξήσει την αυτονομία σε λειτουργία ZEV. Αυτό το σύστημα επιτρέπει την ανάκτηση της ενέργειας που είναι διαθέσιμη κατά τις φάσεις της πέδησης και της επιβράδυνσης, σε αντίθεση με τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αυξάνοντας έτσι την αυτονομία κατά την κίνηση αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα.

Citroen C5 aircross plug in_07

Ο χρόνος φόρτισης βελτιστοποιείται: χρησιμοποιώντας μια κλασική οικιακή πρίζα, η μπαταρία φορτίζεται σε μία νύχτα, σε 4 ή σε 7 ώρες (σύνδεση σε Green’up Legrand 14 A και στάνταρ πρίζα schuko, αντίστοιχα). Ενώ με σύνδεση σε έναν επιτοίχιο φορτιστή “Wallbox” 32 A, 7,4 kW, η μπαταρία επαναφορτίζεται σαφώς ταχύτερα, σε λιγότερο από 2 ώρες. Η φόρτιση είναι τώρα ευκολότερη και μπορεί να προγραμματιστεί ή να αναβληθεί, προκειμένου να επωφεληθείτε από τις ειδικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός ωρών υψηλής ζήτησης (π.χ. νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ). Οι πελάτες μπορούν επίσης να προγραμματίζουν τη φόρτιση του οχήματος χρησιμοποιώντας την οθόνη του νέου SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid ή μέσω της εφαρμογής για κινητά “My Citroën”. Η φόρτιση είναι απλή, χάρη στη βελτιωμένη εργονομία της θυρίδας φόρτισης και των σχετικών καλωδίων σύνδεσης που είναι αποθηκευμένα στο διπλό δάπεδο του χώρου αποσκευών. Το πορτάκι της θυρίδας φόρτισης διαθέτει έναν κωδικό χρώματος για οπτική παρακολούθηση της διαδικασίας φόρτισης, ο οποίος μπορεί επίσης να προβληθεί στην εφαρμογή My Citroën.

Citroen C5 aircross plug in_08

Με την κυκλοφορία του plug-in υβριδικού συστήματος κίνησης, η Citroën υποστηρίζει τον οδηγό προσφέροντας σαφείς και διαισθητικές διεπαφές, εύκολες στην ανάγνωση, την κατανόηση και τη χρήση. Ο στόχος είναι απλός: να ενισχυθεί η σύνδεση μεταξύ του οδηγού και του οχήματος, να απλουστευθούν όλες οι αλληλεπιδράσεις και όλες οι ενέργειες, σε καθημερινή βάση, να γίνει το νέο SUV C5 Aircross Plug-in Hybrid μια επέκταση του σπιτιού: σύγχρονο, διαισθητικό και ευχάριστο.

Ο οδηγός διαθέτει μια ειδική λειτουργία προβολής στον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών προκειμένου να δει τα διάφορα στοιχεία που σχετίζονται με την υβριδική λειτουργία: τον μετρητή ισχύος, τον δείκτη της βενζίνης και την ένδειξη επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας, την αυτονομία σε ηλεκτρική λειτουργία και με τον κινητήρα βενζίνης, τα διαγράμματα ροής ενέργειας. Όταν το όχημα φορτίζεται, το ταμπλό εμφανίζει τον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι να επιτευχθεί η πλήρης φόρτιση (σε ώρες και λεπτά), την ηλεκτρική αυτονομία που ανακτήθηκε (σε χιλιόμετρα), τον ανακτημένο ρυθμό φόρτισης μπαταρίας [ως ποσοστό επί τοις εκατό (%)] και την ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας.

Citroen C5 aircross plug in_09

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βενζινοκινητήρας

PureTech 180 Euro 6 – 180hp (132kW)

Ηλεκτροκινητήρας

110 hp (80 kW) τοποθετημένος ανάμεσα στον κινητήρα εσωτερικής καύσης και το κιβώτιο ταχυτήτων

Συνδυασμένη ισχύς

225 hp (165 kW)

Ροπή ηλεκτροκινητήρα

320 Nm

Μπαταρία

Υψηλής τάσης 200V, Li-Ion 13,2 kWh

Μετάδοση κίνησης

4X2 στους εμπρός τροχούς

Κιβώτιο ταχυτήτων

ë-EAT8 αυτόματο

Ηλεκτρική αυτονομία

55 km (WLTP)

Ταχύτητα ηλ/κίνησης:

135 km/h

Εκπομπές CO2

από 32 g/km (WLTP)

Κατανάλωση καυσίμου

1,4 L/100km (WLTP)

Χρόνος φόρτισης

2 ώρες με 32A Wallbox

4 ώρες με το Green up της Legrand 14A

7 ώρες σε οικιακό δίκτυο 8A

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO