spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗAlfa Romeo Giulia Veloce Ti 

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 

Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 

Τα καλύτερα έφθασαν!

Οι απανταχού Alfisti έχουν έναν ακόμη λόγο να χαίρονται.

Τώρα, η νέα έκδοση της Giulia MY20 με τα διακριτικά Veloce Ti συνδυάζει τρία θρυλικά ονόματα της ιταλικής εταιρείας για τη δημιουργία της απόλυτης τετρακίνητης έκδοσης του μοντέλου.

Διαθέσιμη αποκλειστικά με τον 2λιτρο Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 280 ίππων και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4, η  Giulia  Veloce  Ti  διαθέτει μια σειρά αναβαθμίσεων σε επίπεδο εμφάνισης και αεροδυναμικής, αλλά και κορυφαίο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας.

Η νέα Alfa Romeo Giulia MY20 είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με τιμές που ξεκινούν από τις 43.500 ευρώ, ενώ η έκδοση Veloce Ti είναι διαθέσιμη από τις 65.000 ευρώ.

alfa_romeo_giulia_veloce_ti_03

Με ιστορία που φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια ζωής, η Alfa Romeo , στη μακρά της πορεία έχει δημιουργήσει πραγματικούς θρύλους στο χώρο της αυτοκίνησης. Είτε στις πίστες με μοναδικά αγωνιστικά αυτοκίνητα, είτε στους δρόμους με μοντέλα παραγωγής που ενθουσιάζουν με το στιλ και την οδηγική τους αίσθηση, η ιστορία της Alfa Romeo είναι γεμάτη με ονόματα που ενθουσιάζουν τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Με αφορμή την παρουσίαση της νέας Giulia MY20, η Alfa Romeo συνδύασε τρία από τα πιο διάσημα ονόματα της, δημιουργώντας την απόλυτη τετρακίνητη έκδοση του μοντέλου. H Giulia Veloce Ti εφοδιάζεται αποκλειστικά με την κορυφαία έκδοση του 2λιτρου βενζινοκινητήρα της μάρκας, απόδοσης 280 ίππων και 400Nm ροπής που σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων και το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4, επιταχύνει το μοντέλο από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 5,2 δλ. Τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του μοντέλου μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών δικαιολογούν, τόσο τον «τίτλο» Veloce (ταχύτητα), όσο και το Ti (Turismo Internazionale), με την έκδοση να ξεχωρίζει για το σπορ, αλλά παράλληλα εκλεπτυσμένο στιλ της.   

alfa_romeo_giulia_veloce_ti_04

Τα ανθρακονήματα στο προσκήνιο

Λίγα είναι τα υλικά που το όνομα τους είναι τόσο συνώνυμο με τις επιδόσεις και την υψηλή τεχνολογία όπως εκείνο των συνθετικών υλικών με ίνες άνθρακα (ανθρακονήματα). Εξελιγμένα μέσα από το χώρο των αγώνων τα ανθρακονήματα προσφέρουν εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες, κορυφαία αντοχή και παράλληλα πολύ χαμηλό βάρος. Έχοντας την ελευθερία να σχεδιάσουν ένα κορυφαίο αυτοκίνητο, οι σχεδιαστές και μηχανικοί της Alfa Romeo εκμεταλλεύτηκαν αυτό το πολύτιμο υλικό και μάλιστα στο πλέον κρίσιμο κομμάτι της μετάδοσης, εφοδιάζοντας όλες τις εκδόσεις της Giulia με άξονα μετάδοσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύς και παράλληλα άκαμπτος και ανθεκτικός άξονας ικανός να μεταφέρει μεγάλα επίπεδα ροπής, συμβάλλοντας παράλληλα στο συνολικά χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου. Στη Giulia Veloce Ti η εφαρμογή του συγκεκριμένου υλικού έχει περάσει σε νέο επίπεδο με αρκετά στοιχεία στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό να είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα.

alfa_romeo_giulia_veloce_ti_05

Η τριγωνική μάσκα, οι καθρέπτες, τα πλαϊνά μαρσπιέ, αλλά και η διακριτική πίσω αεροτομή είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα. Τέλος οι σκουρόχρωμες ζάντες των 19’’ και τα λογότυπο σε σκούρο χρώμιο συμπληρώνουν μια αυθεντικά σπορ εικόνα.  Αντίστοιχα στο εσωτερικό ο βασικός διάκοσμος χρησιμοποιεί ανθρακονήματα που συνδυάζονται ιδανικά με τα σπορ καθίσματα με επένδυση από δέρμα και αλκαντάρα, μια ακόμα σαφής αναφορά στο χώρο των αγώνων.

Όπως και οι υπόλοιπες εκδόσεις της Giulia MY20, η Veloce Ti διαθέτει ένα πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, με τις κυριότερες διαφορές σε σχέση με το παρελθόν να εστιάζονται στο νέο σύστημα πολυμέσων με την οθόνη αφής των 8,8 ινστών, αλλά και τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS) που προσδίδουν επίπεδο αυτόνομης οδήγησης 2 στο μοντέλο.

alfa_romeo_giulia_veloce_ti_06

Η νέα Alfa Romeo Giulia Veloce Ti είναι διαθέσιμη στην Ελληνική αγορά με τιμές από 65.000 ευρώ, ενώ η γκάμα του μοντέλου ξεκινά από τις 43.500 ευρώ περιλαμβάνοντας εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου απόδοσης από 190, έως 510 ίππους.        

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO