spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΤο νέο Peugeot 508 στην ελληνική αγορά

Το νέο Peugeot 508 στην ελληνική αγορά

Στην Ευρωπαϊκή αγορά, το παραδοσιακό segment D μετά από μία 10ετία πτωτικής πορείας, τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί. Κάτω από την πίεση μιας ευρείας γκάμας επιλογών που έχουν οι πελάτες της κατηγορίας και ειδικά από τα SUV, τα μεγάλα sedan ανακάμπτουν μέσω της προσφοράς μοντέλων από τους premium κατασκευαστές, που διακρίνονται τόσο από μεγάλη ποικιλία αμαξωμάτων όσο και από ισχυρή ταυτότητα.

Με αυτό το σκεπτικό, οι σχεδιαστές του νέου Peugeot 508 προσπάθησαν να καταστήσουν σαφή τον μοναδικό τους στόχο: να αποστασιοποιηθούν από το συμβατικό 4θυρο αμάξωμα 3 όγκων και να στραφούν προς ένα coupé με πέντε πόρτες.

Peugeot 508_ 03

Το ύψος του αυτοκινήτου ελλατώθηκε και δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. ενώ οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé. Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό κι αντανακλά δυναμισμό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πρωτότυπο Peugeot Instinct. Με το περίφημο λιοντάρι στο κέντρο της μάσκας και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο Peugeot  508 αποτίνει φόρο τιμής στους διάσημους πρόγονους του, τα Peugeot  504 και 504 coupé.

Peugeot 508_ 04

Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο ιδιαίτερη εμφάνιση σχηματίζοντας μια μοναδική φωτεινή υπογραφή.

Η γραμμή της οροφής του έχει έντονη κλίση προς τα πίσω, ακολουθώντας τις σχεδιαστικές τάσεις της κατηγορίας premium. Οι εξωτερικές διαστάσεις του είναι συμπαγείς: το συνολικό μήκος έχει μειωθεί στα 4,75μ. από τα 4,83μ. του προηγούμενου 508, γεγονός που του εξασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία.

Δείτε το νέο Peugeot 508

Στην πίσω πλευρά, ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα, ξεχωρίζει κανείς την μαύρη γυαλιστερή φάσα που χαρακτηρίζει πλέον όλα τα πρόσφατα μοντέλα της μάρκας. Εκείνα όμως που τραβούν αμέσως την προσοχή, είναι τα 3D Full LED πίσω φωτιστικά σώματα των εκδόσεων GT Line και GT. Τα συγκεκριμένα φώτα προέρχονται κατευθείαν από τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα της Peugeot  και ειδικότερα από το Quartz. Τα πίσω φώτα με τις χαρακτηριστικές φωτεινές «νυχιές», διαθέτουν επίσης και λειτουργία προσαρμοζόμενης έντασης ώστε να είναι άμεσα ορατά, ανεξάρτητα από τις επικρατούσες συνθήκες, ημέρα και νύχτα. Μια τέλεια κρυμμένη πίσω πόρτα που συνδυάζει την κομψότητα με την πρακτικότητα και δίνει τη βέλτιστη πρόσβαση στο χώρο αποσκευών των 487 λίτρων.

Peugeot 508_ 05

Μπαίνοντας κανείς στο εσωτερικό του είναι σαν να μπαίνει σε έναν καινούριο κόσμο, προσανατολισμένο στην ποιότητα και την πρωτοτυπία. Το βλέμμα πέφτει αμέσως στον εντυπωσιακό πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στη νέα έκδοση του μοναδικού Peugeot  i-Cockpit.

Τα βασικά στοιχεία του Peugeot  i-Cockpit® είναι :

Το τιμόνι μικρών διαστάσεων

Η κεντρική οθόνη αφής

Peugeot 508_ 06

Το Head-up Display με την υψηλής ευκρίνειας (HD) ψηφιακή οθόνη 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), το Head-up Display βρίσκεται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο  του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να απομακρυνθεί το βλέμμα από το δρόμο, ενώ στις λειτουργίες του συμπεριλαμβάνεται και το νέο σύστημα νυχτερινής όρασης Night Vision.

Peugeot 508_ 07

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται πλήρως στο ταμπλό και βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το Head-up Display. Διατίθεται σε μέγεθος 8’’ SD για το επίπεδο εξοπλισμού Active και 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) για τα επίπεδα εξοπλισμού Allure, GT Line και GT.

Στη βάση της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζει ο μοχλός του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και ελέγχει τη λειτουργία του κιβωτίου με ένα άγγιγμα.

Peugeot 508_ 08

Διαθέτει επίσης στον βασικό εξοπλισμό των εκδόσεων GT Line και GT τη λειτουργία i-Cockpit Amplify. Το σύστημα αυτό παρέχει τη δυνατότητα 2 επιλογών προσωπικής διαμόρφωσης του εσωτερικού περιβάλλοντος (“BOOST” και “RELAX”), που διεγείρουν τις αισθήσεις:

την όραση, με ρύθμιση της έντασης του εσωτερικού φωτισμού και του χρώματος της οθόνης

Την ακοή, μέσω των ρυθμίσεων του ήχου

Την αφή, μέσω των ρυθμίσεων της λειτουργίας μασάζ πολλαπλών σημείων των καθισμάτων

Η λειτουργία  i-Cockpit Amplify δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει και την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου, επιλέγοντας από τα προγράμματα οδήγησης ECO/Sport/Comfort/Normal και ρυθμίζοντας την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ενεργητική ανάρτηση Active Suspension Control.

Peugeot 508_ 09

Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, έχουν λάβει την έγκριση του Γερμανικού Οργανισμού AGR (Aktion für Gesunder Rücken) για την εργονομία τους και την πληθώρα ρυθμίσεων που προσφέρουν: μηχανική ρύθμιση ύψους, ηλεκτρική ρύθμιση της κλίσης του καθίσματος και της στήριξης της οσφυικής μοίρας (4 ρυθμίσεις με αεροθαλάμους), μηχανική ρύθμιση του μήκους του καθίσματος (ρυθμιζόμενη στήριξη των μηρών).

Peugeot 508_ 10

Η καμπίνα των επιβατών διαθέτει πλήθος αποθηκευτικών χώρων που φτάνουν σε συνολική χωρητικότητα τα 32 λίτρα και διαθέτει τέσσερις θύρες USB από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, μία υποδοχή τύπου jack στο κεντρικό υποβραχιόνιο και πρίζα 12V στον χώρο αποσκευών.

Η ποιοτική υπεροχή του νέου Peugeot  508 είναι εμφανής και στα συστήματα άνεσης και ασφάλειας που διαθέτει. Το νέο 508 προσφέρει, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού και τον κινητήρα, ένα ευρύ φάσμα συστημάτων υποστήριξης οδήγησης τελευταίας γενιάς που ανταποκρίνονται στα όλοι και πιο απαιτητικά κριτήρια Euro NCAP.

Peugeot 508_ 11

Εφοδιάζεται με νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (με βελτιωμένη τεχνολογία καταλύτη SCR). Προσφέρεται με δύο εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

1.6 PureTech 180 S&S EAT8

1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (αποκλειστικά στο 508 GT),

ο οποίος σε συνδυασμό με τις σπορ ρυθμίσεις της ενεργητικής ανάρτησης του βασικού εξοπλισμού εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και οδική συμπεριφορά και τρεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:

1.5 BlueHDi 130 S&S με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων (ο μοναδικός συνδυασμός με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων)

1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8

2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO