spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΑυτό είναι το νέο Ford Ranger

Αυτό είναι το νέο Ford Ranger

Η Ford αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο Ford Ranger pick-up, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη από τα μέσα του 2019. Αποκτά τώρα τον προηγμένο 2λιτρο EcoBlue diesel κινητήρα, προσφέροντας παράλληλα στις εκδόσεις το προηγμένο αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων και έως 9% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Στην κορυφή της γκάμας του νέου Ranger βρίσκεται η πανίσχυρη έκδοση Bi-turbo του δίλιτρου EcoBlue κινητήρα, η οποία αποδίδει 213 ίππους και μέγιστη ροπή 500 Nm – με άλλα λόγια, 13 ίππους και 30 Nm παραπάνω από τον σημερινό 3.2 TDCi diesel – βελτιώνοντας μεταξύ άλλων και την ελκτική ικανότητα του οχήματος.

Ford_Ranger_ 03

 

Διατίθεται σε εκδόσεις Regular Cab, Super Cab και Double Cab και προσφέρεται με στάνταρ σύστημα τετρακίνησης. Είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία που προσφέρει τα Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter, ως στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού του. Οι διπλοκάμπινες (Double Cab) νέες εκδόσεις υιοθετούν τώρα την τεχνολογία Active Noise Control για πιο αθόρυβη λειτουργία. Η ναυαρχίδα της οικογένειας, το Ranger Wildtrak, καθώς και το πολυτελές Ranger Limited, προσφέρουν επίσης νέα premium χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένης της ‘easy-lift’ πίσω πόρτας.

Δείτε το νέο FORD RANGER RAPTOR 2019:

Με ικανότητα διέλευσης μέσα από νερό μέχρι και σε βάθος 800 χιλ. και με απόσταση αμαξώματος από το έδαφος στα 230 χιλ. είναι σχεδιασμένο ώστε να διαχειρίζεται με ευκολία οποιοδήποτε οδηγική κατάσταση ή έδαφος κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής αποστολής ή ενός ταξιδιού αναψυχής. Με γωνία προσέγγισης 29 μοιρών και γωνία διαφυγής 21 μοιρών, ο οδηγός ελέγχει με ασφάλεια και σιγουριά το όχημα όταν περνά από εμπόδια με απότομες κλίσεις.

Ford_Ranger_ 04

2.0 EcoBlue

Ο ισχυρός, νέος, δίλιτρος EcoBlue κινητήρας του Ranger, o οποίος αποδίδει βελτιωμένες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση, προσφέρεται με:

Μονό turbo μεταβλητής γεωμετρίας με απόδοση 130 ίππων, ροπή 340 Nm και εκπομπές CO2 από 209 g/km (κατανάλωση 8,0 l/100 km ).

Μονό  turbo μεταβλητής γεωμετρίας με μέγιστη ισχύ 170 ίππων, ροπή 420 Nm και εκπομπές CO2 από 216 g/km (κατανάλωση 8,3 l/100 km).

Τεχνολογία Bi-turbo, με ένα μεταβλητής γεωμετρίας τούρμπο υψηλής πίεσης υπερπλήρωσης και ένα με σταθερή γεωμετρία και λειτουργία χαμηλής πίεσης, που αποδίδει 213 ίππους, ροπή 500 Nm και εκπομπές CO2 από 228 g/km (κατανάλωση 9,2 l/100 km).

Ford_Ranger_ 05

Ο κινητήρας με το μονό τούρμπο διαθέτει έναν συμπαγή υπερσυμπιεστή, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ώστε να λειτουργεί με περισσότερη πίεση υπερπλήρωσης στις χαμηλότερες στροφές, συγκριτικά με τον απερχόμενο κινητήρα 2.2 TDCi, για αυξημένη ροπή και απόκριση σε όλες τις στροφές.

Στην κορυφαία έκδοση Bi-turbo, οι δύο υπερσυμπιεστές λειτουργούν εν σειρά στις χαμηλότερες στροφές, για αυξημένη ροπή και απόκριση. Στις υψηλότερες, ο μικρότερος υπερσυμπιεστής παρακάμπτεται ώστε ο μεγαλύτερος να προσφέρει υψηλή ισχύ.

Ford_Ranger_ 06

Εκτός από το εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που προσφέρει κορυφαία αίσθηση στις αλλαγές, οι κινητήρες των 170 και 213 ίππων διατίθενται με το 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, όπως το Ford F-150 pick-up και φυσικά η νέα Ford Mustang. Η αραιή κλιμάκωση των σχέσεων, σε συνδυασμό με τα προσαρμοζόμενα σημεία αλλαγής τους σε πραγματικό χρόνο, επιτρέπουν στο κιβώτιο να ανταποκρίνεται σε μεταβαλλόμενες οδηγικές συνθήκες ώστε να επιλέγεται η βέλτιστη σχέση για επιδόσεις, οικονομία ή πολιτισμένη λειτουργία, σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο ή μοτίβο.

Ford_Ranger_ 07

Ο 2λιτρος EcoBlue κινητήρας υιοθετεί ενδιαφέρουσες καινοτομίες στον τομέα της μείωσης των εσωτερικών του τριβών, όπως είναι για παράδειγμα η έκκεντρη σχεδίαση στροφάλου κατά 10 mm, που μειώνει τις τριβές στα τοιχώματα των 4 κυλίνδρων από χυτοσίδηρο, καθώς και το βελτιστοποιημένο σύστημα κίνησης των βαλβίδων με μονοκόμματο εκκεντροφόρο.

Τεχνολογίες συνδεσιμότητας

Το ενσωματωμένο modem FordPass Connect μετατρέπει το Ranger σε κινητό Wi-Fi hotspot, στο οποίο μπορούν να συνδεθούν μέχρι και 10 φορητές συσκευές. Επίσης, η πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του οχήματος μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της εφαρμογής FordPass, κάτι που καθιστά την εμπειρία χρήσης ευκολότερη και πιο παραγωγική για ιδιοκτήτες ή οδηγούς στόλων (fleet), Σε αυτή περιλαμβάνονται οι εξής λειτουργίες:

Vehicle Status (Κατάσταση Οχήματος): Το σύστημα παρέχει στον οδηγό τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου πολλών στοιχείων του οχήματος, όπως είναι η στάθμη λαδιού του κινητήρα, οι πιέσεις των ελαστικών και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Vehicle Locator (Εντοπιστής Οχήματος): Η λειτουργία αυτή βοηθά τους οδηγούς να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα το όχημά τους σε μεγάλα παρκινγκ ή μη γνώριμες τοποθεσίες εργασίας.

Ford_Ranger_ 08

Απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα: Στην περίπτωση αυτή παρέχεται η δυνατότητα στον οδηγό να παρέχει πρόσβαση στο όχημα σε συναδέλφους ή απλά να απολαμβάνει την ξεγνοιασιά ότι έχει κλειδώσει το αυτοκίνητό του.

Μεταξύ των προηγμένων τεχνολογιών είναι επίσης και το σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford που λειτουργεί με απλές, φωνητικές εντολές ή μέσω χειρονομιών (pinch&swipe) με τη βοήθεια μίας οθόνης αφής 8” – το σύστημα είναι συμβατό με Apple CarPlay και AndroidAuto.

Ford_Ranger_ 09

Οδηγική εμπειρία

Είναι το πρώτο όχημα στην κατηγορία του που προσφέρει τεχνολογίες Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection και Intelligent Speed Limiter στο βασικό του εξοπλισμό.

Η τεχνολογία Pedestrian Detection χρησιμοποιεί κάμερα τοποθετημένη στο εμπρός μέρος καθώς και ραντάρ για τον εντοπισμό ανθρώπων στο δρόμο, έχοντας τη δυνατότητα να ενεργοποιεί αυτόματα το φρένο στην περίπτωση που ο οδηγός δεν ανταποκριθεί στις προειδοποιήσεις του συστήματος. Αν το σύστημα «δει» έναν πεζό και κρίνει ότι επίκειται σύγκρουση, ο οδηγός θα λάβει πρώτα μία ηχητική και μία οπτική προειδοποίηση στο ταμπλό. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, τότε το σύστημα θα περιορίσει τον απαιτούμενο χρόνο για τη χρήση των φρένων μειώνοντας την απόσταση ανάμεσα στα τακάκια και τους δίσκους. Εφόσον ο οδηγός συνεχίσει να μην αντιδρά, τότε τα φρένα ενεργοποιούνται αυτόματα και η ταχύτητα του οχήματος μειώνεται.

Ford_Ranger_ 10

Το Intelligent Speed Limiter συνδυάζει τις τεχνολογίες Speed Limiter και Traffic Sign Recognition της Ford, ώστε η μέγιστη ταχύτητα του νέου Ranger να προσαρμόζεται αυτόματα παραμένοντας εντός των εκάστοτε νόμιμων ορίων.

Για πρώτη φορά, το νέο Ranger προσφέρει το Ford KeyFree System και τον διακόπτη εκκίνησης Ford Power, ενώ το κλείδωμα της πίσω πόρτας ενσωματώνεται τώρα στο σύστημα κεντρικού κλειδώματος. Η προαιρετική τεχνολογία Active Park Assist βοηθά στο παρκάρισμα του οχήματος σε παράλληλους χώρους στάθμευσης ενόσω ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο.

Ford_Ranger_ 11

Τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού που διατίθενται αυξάνοντας τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας είναι οι Lane-Keeping Alert και Lane-Keeping Aid, Adaptive Cruise Control με Forward Alert, Traffic Sign Recognition, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας, καθώς και το στάνταρ σύστημα Electronic Stability Control με περιορισμό κινδύνου ανατροπής και έλεγχο ευστάθειας τρέιλερ (trailer sway control).

Ford_Ranger_ 12

Τώρα διαθέτει και αναβαθμισμένη ανάρτηση, η οποία προσφέρει βελτιωμένη άνεση στο ταξίδι. Η σκληρότητα ελατηρίων και αμορτισέρ έχει ρυθμιστεί ώστε να προσφέρει άνεση και συμπεριφορά ανάλογα με το χαρακτήρα κάθε έκδοσης.

Ford_Ranger_ 13

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO