spot_img

Νέο Hyundai i20

New Hyundai i20 10Από το λανσάρισμα της 2ης γενιάς το 2014, το i20 εμφανίζει κάθε χρόνο μεγαλύτερο όγκο πωλήσεων. Πέρσι ήταν η πρώτη χρονιά που το Hyundai i20 ξεπέρασε σε ένα μόνο έτος στην Ευρώπη τις 100.000 πωλήσεις. Και προς τα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους, είχαν πωληθεί συνολικά και από το ξεκίνημα του λανσαρίσματος της 1ης γενιάς i20 πάνω από 760.000 μονάδες. Για να καλυφθούν οι απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό, το Hyundai i20 σχεδιάστηκε, εξελίχθηκε και κατασκευάζεται στην Ευρώπη για την Ευρώπη. Αυτό το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την ουσία της μάρκας Hyundai: ποιότητα, αξιοπιστία και λειτουργικότητα σε συνδυασμό με μοντέρνα σχεδίαση προσφέροντας προσιτά αυτοκίνητα για New Hyundai i20 11καθημερινή χρήση.

Ήδη βρίσκεται στη χώρα μας η νέα, 3η γενιά, του μοντέλου, το οποίο έχει υψηλές φιλοδοξίες. Ανέκαθεν αποτελούσε το “βαρύ χαρτί” της μάρκας, ενός μοντέλου το οποίο μπορεί και ενθουσιάζει κάθε νέο πελάτη. Εντελώς αναβαθμισμένο, με υπέροχα οδηγικά χαρακτηριστικά (από την μικρή μας οδηγική εμπειρία) είναι σε θέση να συνεχίσει την υπέροχη πορεία του.

Τι νέο υπάρχει?
Το νέο μοντέλο περιλαμβάνει ριζική αναβάθμιση με διατήρηση των ηγετικών χαρακτηριστικών του μοντέλου. Η New Hyundai i20 12ανανέωση του i20 περιλαμβάνει τη νέα μάσκα Cascading Grille, το αναβαθμισμένο πίσω μέρος, τη διχρωμία στην οροφή, και 17 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς για ακόμη μεγαλύτερη εξατομίκευση.

Για μεγαλύτερη άνεση και οδηγική απόλαυση η Hyundai Motor εισάγει το κιβώτιο 7DCT με στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go.
Τώρα το νέο i20 προσφέρει από το βασικό του εξοπλισμό σημαντικά συστήματα ασφαλείας, όπως είναι το Hyundai SmartSense που περιλαμβάνει την αποφυγή σύγκρουσης (Forward Collision-Avoidance Assist), την προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Departure New Hyundai i20 13Warning System), αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Attention Warning) και υποβοήθηση λειτουργίας προβολέων (High Beam Assist).
Με εξελιγμένη συνδεσιμότητα συμπεριλαμβανομένης της οθόνης 7 ιντσών Display Audio ή του συστήματος πλοήγησης με Apple Car Play και Android Auto.

Για όλες τις εκδόσεις τώρα προσφέρεται και το νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (7DCT), όταν το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) αποτελεί στάνταρ στοιχείο εξοπλισμού για ακόμη χαμηλότερες εκπομπές CO2.

Με τι κινητήρες εξοπλίζεται
Τώρα εφοδιάζεται με δύο αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι έχουν αναβαθμιστεί για να πληρούν τις νέες New Hyundai i20 14προδιαγραφές Euro 6d Temp και διαθέτουν στάνταρ το σύστημα Idle Stop and Go (ISG) για μείωση των εκπομπών CO2 και της κατανάλωσης καυσίμου.

Ο κινητήρας 1,0-λίτρου T-GDI είναι διαθέσιμος στην ισχυρότερη έκδοση 88,3 kW/ 120 PS και στη στάνταρ των 73,6 kW/ 100 PS. Επιπρόσθετα της στάνταρ μετάδοσης, η Hyundai εισάγει ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που έχει εξελιχθεί από την ίδια τη μάρκα ειδικά για αυτήν την κατηγορία. Ο κινητήρας 1,2-λίτρου Kappa συνδυάζεται με ένα πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και αποδίδει 55,2 kW/ 75 PS και 61,8kW/ 84 PS.

New Hyundai i20 15Πόσο κοστίζει
Πριν αναφερθούμε σε επιπλέον τεχνικά χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι η έκδοση 1,2 75 ps, σε επίπεδα εξοπλισμού Active & Fresh, κοστίζει 11.190€ και11.690€. Η έκδοση των 84ps σε εκδόσεις Exclusive & Premium κοστίζουν 12.690€ 13.490€. Η έκδοση 1.0 T-GDI των 100 ps φτάνει στις 13.590€ στην έκδοση Exclusive) και 14.390€ στην έκδοση Premium. Να τονίσουμε ότι υπάρχουν και εκδόσεις με το κιβώτιο 7-DCT οι οποίες κοστίζουν 14.990€ & 15.790€. Εντός του έτους αναμένουμε και την έκδοση με τους 100 ίππους για την οποία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί οι τιμές.

New Hyundai i20 16Διαστάσεις
Το νέο μοντέλο έχει συνολικό μήκος 4.035 χιλ. πλάτος 1.734 χιλ. ύψος 1.474 χιλ και μεταξόνιο 2.570 χιλ. Ο χώρος αποσκευών του φτάνει στα 326 λίτρα.

Η Hyundai εισάγει το SmartSense
Το νέο ενεργητικό σύνολο ασφαλείας Hyundai SmartSense εμπλουτίζεται με νέα χαρακτηριστικά συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων Lane Keeping Assist (LKA) και Forward Collision-Avoidance Assist (FCA). Το σύστημα υποβοήθησης Driver Attention Warning (DAW), μία περαιτέρω εφαρμογή του SmartSense, ελέγχει την κατάσταση του οδηγού, όταν το High Beam Assist (HBA) ρυθμίζει αυτόματα την δέσμη των προβολέων.New Hyundai i20 17

Ευρεία γκάμα συνδεσιμότητας
Προσφέρει διευρυμένες επιλογές και δυνατότητες συνδεσιμότητας για να καλύψει τις απαιτήσεις των πελατών προσφέροντας τέσσερα διαφορετικά ηχοσυστήματα. Η βασική έκδοση διαθέτει μία οθόνη 3,8 ιντσών. Οι πελάτες μπορούν εναλλακτικά να επιλέξουν μία νέα μονόχρωμη οθόνη 5,0 ιντσών. Η έγχρωμη 7 ιντσών Display Audio υποστηρίζει τα Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει την απεικόνιση του περιεχομένου της οθόνης ενός New Hyundai i20 19smartphone, συμπεριλαμβανομένης της πλοήγησης, στην οθόνη του αυτοκινήτου. Για πλήρη ενημέρωση της συνδεσιμότητας, υπάρχει η προαιρετική έγχρωμη οθόνη 7 ιντσών με ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης, πολυμέσων και συνδεσιμότητας σύμφωνη με τα πρωτόκολλα Apple CarPlay και Android Auto.

Με 5 χρόνια εγγύηση
Την αξιοπιστία και τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας επιβεβαιώνει η 5ετής, πλήρως μεταβιβάσιμη και ανεξαρτήτως χιλιομέτρων, εγγύηση για όλες τις εκδόσεις του i20 που διατίθενται στην Ευρώπη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Hyundai i20

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO