spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΔεν είναι Hyundai! Είναι Κona

Δεν είναι Hyundai! Είναι Κona

Hyundai Kona 10Πανδαιμόνιο στην κατηγορία. Πανδαιμόνιο στις τεχνολογίες. Πανδαιμόνιο στη Hyundai. “Επιστρέφει” δυνατά στην αγορά με ένα εντελώς ξεχωριστό μοντέλο στην B SUV κατηγορία. Μάλιστα, είναι τόσο υπερήφανη για τη νέα της δημιουργία, όπου το λανσάρει σαν KONA By Hyundai.

Για πρώτη φορά, δηλαδή, προηγείται το μοντέλο του κατασκευαστή. Και μόνο το γεγονός αυτό δείχνει την μεγάλη πίστη της εταιρείας για το νέο της μοντέλο.

Hyundai Kona 11Με υψηλούς στόχους
Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό μοντέλο. Έχοντας την εμπειρία και τη “βαριά” εμπορική κληρονομιά του Tucson, το νέο Hyundai Kona συνδυάζει την αξιοπιστία και την κληρονομιά των SUVs της Hyundai Motor με μια εξαιρετικά μοντέρνα σχεδίαση αποτελώντας ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021.

Γνωρίστε το νέο Hyundai KONA

 

Hyundai Kona 12Τι είναι το Kona?
Σχεδιασμένο εξ αρχής για ηλεκτρικό (ήδη ξεκίνησε η παραγωγή του) το Kona “πατάει” σε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV, διαθέτοντας μία κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής και επιλογή από δέκα έντονα εξωτερικά χρώματα, που προσφέρουν 28 διαφορετικούς συνδυασμούς για κάθε διαφορετικό ύφος. Προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια, οι χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, καθώς και οι φωτεινές ενδείξεις γύρω από τους αεραγωγούς διαφοροποιούν αισθητά το εσωτερικό του. Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας, όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας.

Hyundai Kona 13Και με τετρακίνηση
Το νέο SUV προσφέρεται και με τετρακίνηση, με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις (7DCT) και τους τελευταίας τεχνολογίας κινητήριες της Hyundai: από τους σύγχρονους υπερτροφοδοτούμενους βενζινοκινητήρες 120 και 177 ίππων μέχρι την τεχνολογία Diesel νέας γενιάς.

Τεχνολογικά προηγμένο
Προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια κι εξοπλισμένο με ότι πιο “φρέσκο” τεχνολογικά, η νέα οθόνη αφής του μοντέλου προβάλλει οδηγικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό πεδίο του οδηγού και παράλληλα με head-Hyundai Kona 14up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια που ανασηκώνεται πίσω από το κάλυμμα του πίνακα οργάνων, μόλις ενεργοποιηθεί ο κινητήρας. Η κορυφαία φωτεινότητά της που φθάνει τα 10.000 cd / m2 και το μέγεθος των 8-ιντσών δεν επιτρέπουν μόνο την αβίαστη ορατότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στο δρόμο.

Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο Kona είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι Hyundai Kona 15επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7-ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. Η λειτουργία αυτή επιτρέπει στους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τις ενσωματωμένες δυνατότητες πλοήγησης του τηλεφώνου, να πραγματοποιήσουν τηλεφωνικές κλήσεις, να υπαγορεύσουν μηνύματα ή να ακούσουν την αγαπημένη τους μουσική. Ένα προαιρετικό ασύρματο σημείο φόρτισης (Qi standard) για κινητά τηλέφωνα επιτρέπει στους επιβάτες να φορτίσουν άνετα τα smartphones τους εν κινήσει.
Με κορυφαίο ηχοσύστημα της Krell
Hyundai Kona 16Το νέο super-premium ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες

Εφοδιασμένο με ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense, ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως : Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning, Low Beam Assist-Static and High Beam Assist.

Hyundai Kona 26Πόσο κοστίζει
Ας δούμε και τις τιμές του. Η έκδοση 1.0 T-GDI με 120 PS κοστίζει 16.590, 17.590 και 19.690 €. Η έκδοση 1.6 T-GDI με 177 PS AWD ξεκινά από 21.990, 25.690 και 27.090 € αναλόγως του εξοπλισμού του. Η έκδοση 1.6D με 115 ξεκινά από 19.290, 20.290 και 21.890€. Τέλος, το εμπροσθιοκίνητο 1.6D με 136 PS 7-DCT ξεκινά από 21.290, 22.190 και 25.190 €, με το 4Χ4 να κοστίζει 23.990, 25.990 και 27.390 €.

Δείτε το video του νέου Hyundai Kona

 

Hyundai Kona 24Προηγμένοι τεχνολογικά κινητήρες & τετρακίνηση
Το νέο Kona διαθέτει δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης με υψηλή ροπή και άριστη οικονομία καυσίμου: ένα T-GDI 1.0-λίτρων με 6-τάχυτο (MT) μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (88 kW) (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 lt / 100 km και έναν 1.6-λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου: 6,7 lt / 100 km. Η προαιρετική τετρακίνηση εξυπηρετεί τους οδηγούς σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα Kona με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων. Το καλοκαίρι του 2018, η Hyundai Kona 25Hyundai θα λανσάρει την επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6-λίτρων για το Kona, που θα διατίθεται με 6-τάχυτο (6-Speed MT) κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση.

Η εντελώς νέα πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και καθιστά το Kona ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτρoκίνηση με ένα βελτιστοποιημένο υπόστρωμα. Επίσης διευκολύνει ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών οδηγικών χαρακτηριστικών που υποστηρίζονται από την εξαιρετική ακαμψία και το ελαφρύ αμάξωμα.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Huyndai KONA

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO