spot_img

Opel Combo

Opel Combo Life 10Ξεκινά η παραγγελιοληψία για το πρωτοποριακό Opel Combo Life, τον νέο ήρωα της καθημερινότητας με τιμές από 19.995€. Προσφέρει επαρκέστατους χώρους με νέα αρχιτεκτονική, ευέλικτη διαμόρφωση σε κοντή (4.4 m) ή XL έκδοση (4,75 m) με πέντε ή επτά καθίσματα. Με ισχυρή προσωπικότητα, το νέο Opel Combo Life προσφέρει ένα περιβάλλον ευεξίας μεσημαντικό αριθμό υπερσύγχρονων τεχνολογιών για την κατηγορία. Στην ελκυστική τιμή των €19.995 προσφέρει συστήματα υποστήριξης οδηγού όπως σύστημα αναγνώρισης επικείμενης σύγκρουσης (Forward Collision Alert) με ανίχνευση πεζού και αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης (Automatic Emergency Braking) σύστημα αναγνώρισης παρέκκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας (Lane Keep Assist), σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist), ευφυή προσαρμογή ταχύτητας (Intelligent Speed Adaptation) και Opel Combo Life 13περιοριστή ταχύτητας (Speed Limiter) μαζί με σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (Driver Drowsiness System) και σύστημα αναγνώρισης σημάτων ταχύτητας (Speed Sign Recognition). Επίσης, στοιχεία εξοπλισμού όπως καθίσματα comfort για οδηγό και συνοδηγό ή σκουρόχρωμα, θερμοαπορροφητικά κρύσταλλα αυξάνουν την ευεξία των επιβατών της βασικής έκδοσης.

Έκδοση Edition
Στην έκδοση Edition η τιμή του Combo Life ξεκινά από €23.450 και περιλαμβάνει πρόσθετα στοιχεία εξοπλισμού όπως σύστημα Multimedia Radio συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής οκτώ ιντσών, A/C και θερμαινόμενο τιμόνι, στάνταρ.

Κινητήρες Euro 6d-TEMP
Γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel (κατανάλωση καυσίμου: στην πόλη 6,7-4,5 l/100 km, εκτός πόλης 5,1-3,8 l/100 km, μικτός κύκλος 5,7-4,1 l/100 km, 130-108 g/km CO2) υποστηρίζει τις αντίστοιχες επιOpel Combo Life 11δόσεις. Οι κινητήρες ήδη πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6d-TEMP που θα ισχύουν για όλες τις νέες ταξινομήσεις οχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2019. Συνδυάζονται δε με σύγχρονα μηχανικά κιβώτια πέντε και έξι σχέσεων. Επιπλέον, για πρώτη φορά στην κατηγορία, θα διατίθεται οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο εξαιρετικά χαμηλών τριβών με τεχνολογία Quickshift. Αυτό μπορεί να παραγγελθεί σε συνδυασμό με τον κορυφαίο diesel 1.5L, 96 kW/130 hp που αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm (κατανάλωση καυσίμου: στην πόλη 4,8-4,6 l/100 km, εκτός πόλης 4,3-4,1 l/100 km, μικτός κύκλος 4,5-4,3 l/100 km, 118-113 g/km CO2).

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Το νέο Opel Combo Life εφοδιάζεται με τεχνολογίες και Opel Combo Life 14συστήματα υποστήριξης οδηγού γνωστά από την compact και SUV κατηγορία όπως, κάμερα οπισθοπορείας (Rear View Camera) με πανοραμική απεικόνιση 180° (bird’s-eye view), Head up display και ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά, ανεξάρτητα αν το Combo Life οδηγείται σε λάσπη, άμμο, βρεγμένο δρόμο ή χιόνι. Ένα από τα συστήματα υποστήριξης της γκάμας Opel είναι το Flank Guard. Αυτό, υποστηρίζει τον οδηγό όταν στρίβει με χαμηλές ταχύτητες. Και πέραν αυτών, το νέο Opel Combo Life είναι παραμένει ελκυστικό χάρη στις τολμηρές αναλογίες που διαμορφώνουν μία δυναμική και στιβαρή εμφάνιση.

Opel Combo Life 15Ευέλικτο και πρακτικό
Θα εκπλήξει ευχάριστα τους κατόχους του με τους πλούσιους χώρους και τη μέγιστη ευελιξία του και ένα υψηλό επίπεδο άνεσης. Τόσο η στάνταρ όσο και η επιμήκης έκδοση του van ύψους 1,8 m διατίθενται με πέντε ή επτά καθίσματα. Η πενταθέσια έκδοση στάνταρ μήκους, διαθέτει χώρο αποσκευών 597 L κατ’ ελάχιστο. Όσοι χρειάζονται ακόμα περισσότερο χώρο μπορούν να επιλέξουν την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο με ελάχιστο χώρο αποσκευών 850 L. Το νέο μοντέλο μπορεί να γίνει ένα πραγματικό όχημα μεταφορών με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα. Ο χώρος αποσκευών της στάνταρ έκδοσης μπορεί να υπερτριπλασιαστεί φτάνοντας τα 2.126 L ενώ η μακριά έκδοση μπορεί να καλύψει έως 2.693 L.

Και για μεγάλα αντικείμενα
Οι υπεύθυνοι εξέλιξης όμως προβληματίστηκαν και με τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους. Γι’ αυτό, Opel Combo Life 16το κάθισμα του συνοδηγού αναδιπλώνεται στο ίδιο επίπεδο με τα πίσω καθίσματα, επεκτείνοντας το μήκος της επιφάνειας φόρτωσης, ώστε να μπορούν να μεταφέρονται ακόμα και σανίδες του σερφ. Οι σχεδιαστές φρόντισαν επίσης να αξιοποιήσουν το ενοχλητικό κενό που μερικές φορές δημιουργείται μεταξύ αποσκευών και πίσω πόρτας, με το ανοιγόμενο παράθυρο (προαιρετικό) που είναι ενσωματωμένο στην πίσω πόρτα (στάνταρ στο Combo Life INNOVATION).
Όσοι χρειάζονται ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ή επιθυμούν να ρυμουλκήσουν ένα μικρό τροχόσπιτο (φορτίο τρέιλερ έως 1.500 kg) μπορούν να τοποθετήσουν σταθερό ή αφαιρούμενο κοτσαδόρο.

Η δεύτερη σειρά καθισμάτων ρυθμίζεται επίσης, σύμφωνα με τις προσωπικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Οι Opel Combo Life 12πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του στάνταρ πάγκου με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα ή των τριών ατομικών καθισμάτων, που αναδιπλώνονται εύκολα από το χώρο αποσκευών. Και στις δύο περιπτώσεις, το κάθε κάθισμα έχει τη δική του βάση παιδικού καθίσματος Isofix στάνταρ, επιτρέποντας την τοποθέτηση τριών παιδικών καθισμάτων, το ένα δίπλα στο άλλο. Επιπλέον, κάθε κάθισμα διαθέτει σημείο αγκίστρωσης του ιμάντα του παιδικού καθίσματος, ώστε να μειώνεται η προς τα εμπρός κίνηση των παιδικών καθισμάτων, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού. Τέλος, εύκολη πρόσβαση στο χώρο επιβατών παρέχουν οι μεγάλες, συρόμενες πόρτες.

Τα βλέπεις όλα
Η πανοραμική οροφή (στάνταρ στο Combo Life Innovation) επιτρέπει στους επιβάτες να απολαμβάνουν Opel Combo Life 18τον έναστρο ουρανό, ή μία ευχάριστη θαλπωρή από τις ακτίνες του ήλιου. Όταν ο ήλιος είναι πολύ δυνατός, το ηλεκτρικό σκιάδιο που ενεργοποιείται από έναν διακόπτη στην κονσόλα οροφής, καλύπτει την πανοραμική οροφή, παρέχοντας απόλυτη προστασία. Όταν η πανοραμική οροφή είναι ανοιχτή, βελτιώνει την αίσθηση του χώρου ακόμα περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί μία ευχάριστη και φωτεινή ατμόσφαιρα. Όταν το Combo Life παραγγέλνεται με πανοραμική οροφή, διατίθεται με αποθηκευτικό χώρο οροφής που εκτείνεται στο κέντρο του οχήματος με φωτισμό LED στάνταρ. Επιπλέον, σε αυτή τη διάταξη, τα νέο μοντέλο φέρει ένα μεγάλο αποθηκευτικό χώρο 36 L που τοποθετείται πάνω από το ράφι στο χώρο αποσκευών. Αυτό επιτρέπει την αξιοποίηση του χώρου που συνήθως μένει ανεκμετάλλευτος, όταν το όχημα δεν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή – χωρίς να κρύβει από τον μεσαίο Opel Combo Life 17καθρέπτη τα οχήματα που ακολουθούν. Ο οδηγός και ο συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους και άλλους χρήσιμους αποθηκευτικούς χώρους στην κεντρική κονσόλα, τις θήκες των θυρών και τα ντουλαπάκια του ταμπλό.

Τελευταίο, αλλά σημαντικό, οι πολυάριθμες δυνατότητες συνδεσιμότητας εξασφαλίζουν εξαιρετική ψυχαγωγία. Το Combo Life, σαν ένα τυπικό μοντέλο Opel, προσφέρει σύγχρονα συστήματα ενημέρωσης / ψυχαγωγίας συμβατά με Apple CarPlay και Android Auto με έγχρωμη οθόνη αφής μέχρι οκτώ ιντσών και θύρες USB μπροστά και πίσω, για τη φόρτιση tablets και smartphones. Μία ηλεκτρική πρίζα 230V στην περιοχή των ποδιών μπροστά, επιτρέπει ακόμα και τη σύνεση ενός laptop. Τέλος, συμβατά smartphones μπορούν να φορτίζονται ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO