spot_img

Νέα Ford Mustang

Η νέα Ford Mustang, σε fastback και cabrio εκδόσεις είναι τώρα κομψότερη, ταχύτερη και πιο προηγμένη τεχνολογικά, με αναβαθμισμένο κινητήρα, προηγμένη ανάρτηση, εξελιγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και Ford Mustang new 10περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης.

Εξωτερικά αποτυπώνει μία κομψότερη, πιο σπορτίφ εμφάνιση, διατηρώντας όμως τον άμεσα αναγνωρίσιμο χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί μέσα από 50 και πλέον χρόνια παραγωγής. Οι μηχανικοί της Ford έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή στη μείωση της άνωσης του εμπρός τμήματος, προσθέτοντας ένα μεγαλύτερο εμπρός splitter που αυξάνει την αεροδυναμική πίεση για να κρατά το εμπρός άκρο κολλημένο στο οδόστρωμα για μεγαλύτερη ευστάθεια. Η σχεδίαση του πίσω μέρους της Mustang επιτείνεται με έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και διαχύτη, ενώ οι στάνταρ τέσσερεις απολήξεις εξαγωγής για το 5λιτρο μοντέλο επιβεβαιώνουν τις δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Δείτε το video:The 2018 Ford Mustang

Απόλυτες επιδόσεις
Ο κινητήρας V8 5.0L προσφέρει μέγιστη ισχύ 450 ίππων και η ροπή των 529 Nm και υποστηρίζεται από τη χρήση Ford Mustang new 16του νέου διπλού κυκλώματος τροφοδοσίας που συνδυάζει άμεσο ψεκασμό υψηλής πίεσης και έμμεσο χαμηλής πίεσης στους αυλούς εισαγωγής. Το σύστημα αυτό αυξάνει επίσης τη ροπή στις χαμηλές στροφές, και σε συνδυασμό με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Ford πετυχαίνει κατανάλωση 12,1 l/100 km (με εκπομπές CO2 270 g/km.

Ο βενζινοκινητήρας 2.3L EcoBoost αποδίδει 290 ίππους και ροπή 440 Nm με κατανάλωση 9,0 l/100km και εκπομπές CO2 199 g/km, όταν συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ο κινητήρας αυτός προσφέρει μεγαλύτερη απόκριση και απόλαυση χάρη στη λειτουργία στιγμιαίας αύξησης υπερπλήρωσης (overboost) από τον υπερσυμπιεστή – που ενεργοποιείται στην έντονη επιτάχυνση για να προσφέρει έξτρα ώθηση μετά από κάθε ανέβασμα σχέσης.

Εξελιγμένα κιβώτια
Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται είτε με το 10-τάχυτο αυτόματο ή με το 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Το προηγμένο, νFord Mustang new 11έο 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο προσφέρει μεγαλύτερη οικονομία μέσω μιας αρχιτεκτονικής χαμηλής τριβής και το συνδυασμό με λειτουργία Auto Start-Stop, αλλά και βελτιωμένη επιτάχυνση συγκριτικά με ενός εξατάχυτου αυτόματου, χάρη στη βελτιστοποιημένη και ευρεία κλιμάκωση σχέσεων.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου του 10-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου επιτρέπει ρυθμίσεις που βελτιστοποιούν τις επιδόσεις για τα Drive Modes, ενώ ο προσαρμοζόμενος προγραμματισμός αλλαγών σχέσεων σε πραγματικό χρόνο επιτρέπει την προσαρμογή του κιβωτίου στη μεταβολή συνθηκών και επιλογή της κατάλληλης σχέσης – από μία χαλαρή βόλτα στην παραλιακή, μέχρι μία διαδρομή σε πίστα dragster. Χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι προσφέρουν στον οδηγό απόλυτο έλεγχο.

Launch ControlFord Mustang new 12
Το Launch Control προσφέρει μέγιστη ελκτική πρόσφυση και σταθερές εκκινήσεις. Το Electronic Line Lock που ενεργοποιεί μόνο τα εμπρός φρένα, επιτρέποντας την ελαφρά ολίσθηση των πίσω τροχών για προθέρμανση των ελαστικών ενώ το όχημα είναι σταματημένο, προσφέρεται πλέον στάνταρ με τον κινητήρα 2.3L EcoBoost, πέρα από τον 5.0L V8 – βελτιστοποιώντας τις εκκινήσεις από στάση.

MagneRide
Ένα νέο προαιρετικό MagneRide Damping System μπορεί να αντιδρά με ταχύτητα αστραπής στις μεταβαλλόμενες οδικές συνθήκες. Ένα μοναδικό υγρό μέσα στον αποσβεστήρα μπορεί να ενεργοποιείται ηλεκτρονικά για να προσφέρει υψηλότερη ή χαμηλότερη αντίσταση απόσβεσης, ανάλογα με το οδηγικό σενάριο. Αισθητήρες παρακολουθούν τις συνθήκες χίλιες φορές το δευτερόλεπτο, ώστε να Ford Mustang new 13διασφαλίζεται η βέλτιστη συμπεριφορά.

Με δύο Drive Modes
Με δύο νέα Drive Modes, οι οδηγοί μπορούν να εναρμονίζουν τον ηλεκτρονικό έλεγχο ευστάθειας, την απόκριση του γκαζιού, τον προγραμματισμό των αυτόματων αλλαγών, το σύστημα διεύθυνσης και τις ρυθμίσεις του Active Valve Performance Exhaust σε οποιοδήποτε οδηγικό σενάριο. Επιπλέον των Normal, Sport, Track και Snow/Wet Modes:

Το Drag Strip Mode βελτιστοποιεί τις επιδόσεις στην επιτάχυνση από 0-400 μέτρα για χρήση σε ειδικές πίστες dragster.

Το My Mode επιτρέπει στους οδηγούς να επιλέγουν τις ρυθμίσεις που επιθυμούν για επιδόσεις, δυναμική Ford Mustang new 14συμπεριφορά και ήχο εξάτμισης.

Active Valve Performance Exhaust
Με τη νέα τεχνολογία Active Valve Performance Exhaust, οι οδηγοί μπορούν για πρώτη φορά να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου της εξάτμισης, ανάλογα με τη διάθεση και το οδηγικό σενάριο. Το νέο Good Neighbour Mode μπορεί να ρυθμίζεται ώστε να μειώνει αυτόματα την ένταση του ήχου της εξάτμισης σε προγραμματισμένες ώρες της ημέρες ώστε να μην ενοχλούνται οι γείτονες, τουλάχιστον όταν ενεργοποιείται ο 5.0L V8 νωρίς το πρωί.

Δείτε το video της νέας Mustang

 

Ford Mustang new 17Με έξυπνη τεχνολογία
Προσφέρεται με μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, όπως Pre-Collision Assist με Pedestrian Detection – ένα σύστημα που έχει σχεδιαστεί για μείωση της σφοδρότητας και, σε μερικές περιπτώσεις, ακόμα και περιορισμό των επιπτώσεων των εμπρόσθιων συγκρούσεων σε οχήματα και πεζούς.

Adaptive Cruise Control
Για πρώτη φορά διατίθεται με τεχνολογίες Adaptive Cruise Control και Distance Alert που βοηθούν στη διατήρηση της κατάλληλης απόστασης ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, Lane Departure Warning που προειδοποιεί τους οδηγούς όταν τυχαία παρεκκλίνουν από τη λωρίδα τους και Lane Keeping Aid που μπορεί να εφαρμόσει ροπή στο τιμόνι για να επαναφέρει το όχημα στη λωρίδα του. Οι προηγμένες τεχνολογίες θα συμβάλλουν σε μία βελτιωμένη Ford Mustang new 15κατάταξη στα Euro NCAP crash test.

Ένας πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων LCD 12-ιντσών με δυνατότητα εξατομίκευσης, θα προβάλλει πληροφορίες με γνώμονα με το επιλεγμένο προφίλ οδήγησης (Drive Mode) – όπως στο Ford GT – απογειώνοντας την οδηγική εμπειρία.

Διαθέτει σύστημα επικοινωνίας & ψυχαγωγίας Ford SYNC 3, με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν λειτουργίες συνδεμένων smartphones, συστημάτων, συστημάτων ήχου, πλοήγησης και κλιματισμού, με φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη και με χειρισμούς pinch & swipe, στην κεντρική έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών. Το σύστημα είναι συμβατό με Apple Ford Mustang Bullitt 18CarPlay και Android Auto™.

Ford Mustang Bullitt
Η νέα ειδική έκδοση Ford Mustang Bullitt αποτίει φόρο τιμής στη Mustang GT fastback, η οποία εμφανίστηκε στη θρυλική κινηματογραφική ταινία της Warner Bros. όπου πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen. Διαθέσιμη σε Shadow Black ή στην κλασική απόχρωση Dark Highland Green, η Mustang Bullitt αντλεί ισχύ από έναν αναβαθμισμένο V8 κινητήρα 5.0L της Ford που προβλέπεται να αποδίδει 464 ίππους και ροπή 529 Nm.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO