spot_img

Νέο Seat Arona

Seat Arona 01Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά το νέο Seat Arona αντικατοπτρίζει τις επιλογές της ισπανικής εταιρείας στο να προσφέρει νέες και πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις αυτοκίνησης. Μετά το νέο Seat Ibiza, τώρα εντυπωσιάζει με μια compact crossover πρόταση η οποία διακρίνεται για την ομοιογένειά της και τα άψογα οδηγικά χαρακτηριστικά. Οι εκδόσεις βενζίνης στην αγορά μας ξεκινούν από 14.900€, ενώ του πετρελαίου από 16.900€, σε επίπεδα εξοπλισού Reference, Style, FR και Xcellence.

Seat Arona 02Σε μια κατηγορία που καλπάζει
Κανείς δεν γνωρίζει στο που θα σταματήσει αυτή η ξέφρενη πορεία των compact crossover στην Ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και στην εγχώρια. Η κατηγορία αυτή αυξήθηκε τέσσερις φορές σε μέγεθος από το 2015. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί κυρίαρχη τάση στην αγορά λόγω της ευελιξίας που τα οχήματα αυτά προσφέρουν σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και σε όλα τα εδάφη. Το νέο Arona είναι η απάντηση της Seat σε αυτή την ολοένα αυξανόμενη τάση στην αγορά.

The New SEAT Arona. Do your thing.

Tο πρώτο compact crossover της Seat
Το Arona είναι το δεύτερο μοντέλο μετά το Ibiza που κατασκευάζεται με την χρήση της πλατφόρμας Seat Arona 11MQB Α0 του ομίλου της VW. Οι διαστάσεις του είναι: 4.138 χιλ. μήκος, 1.780 χιλ. πλάτος και 1.543 χι. ύψος, ενώ ο χώρος αποσκευών φτάνει στην εξαιρετική τιμή των 400 λίτρων, ο μεγαλύτερος σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγορίας του. Το συμπαγές αμάξωμα, η μοντέρνα σχεδίαση, η αίσθηση ασφάλειας και ελέγχου που προσφέρει η υπερυψωμένη θέση οδήγησης και τα πλεονεκτήματα του crossover χαρακτήρα του, κάνουν το Arona να ξεχωρίζει.

Seat Arona 04Δεν είναι απλά το πρώτο compact crossover της μάρκας. Είναι το τρίτο σε σειρά λανσάρισμα μέσα στο τρέχον έτος, μετά το ανανεωμένο Leon και το νέο Ibiza και αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στα πλαίσια της μεγαλύτερης επιθετικής προϊοντικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην ιστορία της ισπανικής μάρκας. Το Ateca και το επόμενο μεγάλο SUV που θα λανσαριστεί το 2018 περιλαμβάνονται επίσης σε αυτή την προϊοντική επίθεση. Το Arona είναι ο μικρός αδελφός της οικογένειας των Seat SUVs αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεων του για χρήση στη πόλη με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης.

Προσεκτικά εξοπλισμένο
Στους τομείς της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, το Arona είναι εξοπλισμένο με προηγμένα σSeat Arona 13υστήματα οδηγικής υποβοήθησης όπως, Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Σύστημα Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων, Σύστημα Προειδοποίησης Οπισθοπορείας, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go.

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής Seat Arona 10ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudioTM. Το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το SEAT DriveApp. Από το 2018 θα διαθέτει επίσης και το νέο ψηφιακό cockpit, προσφέροντας εξαιρετική λειτουργικότητα και τέλεια ψηφιακή ανάλυση καθώς και τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa.

Γκάμα κινητήρων βενζίνης
Με σύστημα άμεσου ψεκασμού, στροβιλοσυμπιεστή και αυτόματο σύστημα stop&go, υπάρχουν τρεις Seat Arona 09διαφορετικοί κινητήρες βενζίνης, όλοι με αλουμινένιο μπλοκ. Ο πρώτος είναι ο 3-κύλινδρος, 1.0 TSI 95 PS με 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Ο κινητήρας 1.0 TSI 115 PS έρχεται με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-τάχυτο DSG διπλού συμπλέκτη. Στην πρώτη φάση λανσαρίσματος του Arona, θα είναι διαθέσιμες τρεις εκδόσεις (1.0 TSI 95 PS, 115 PS χειροκίνητο και DSG). Η έκδοση 95PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 173 χλμ/ώρα και επιτάχυνση από 0 – 100 χλμ/ώρα σε 11,6 δευτ. Με μέγιστη ροπή 175 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ., ο κινητήρας αυτός αποδίδει υπέροχα χάρη στο χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου (1,165 κιλά μαζί με τον οδηγό). Η μέση κατανάλωση παραμένει χαμηλή με 4,9 λ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 μόλις 112 γρμ/χλμ.Seat Arona 08

Αυτός των 115 PS μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα 182 χλμ/ώρα και επιτάχυνση από 0 έως 100 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτ. με μηχανικό κιβώτιο και σε 10 δευτ. με κιβώτιο DSG. Ακριβώς όπως το 95 PS, το 1.0 TSI 115 PS με διπλό συμπλέκτη και 7-τάχυτο DSG κιβώτιο εκπέμπει μόλις 114 γρμ/χλμ. CO2 και καταναλώνει μόνο 5 λίτρα ανά 100 km. Η χειροκίνητη έκδοση αντίστοιχα εκπέμπει 113-114 γρμ/χλμ CO2 και η μέση κατανάλωση κυμαίνεται μεταξύ 4,9 και 5 λίτρα ανά 100 χλμ.. Η μέγιστη ροπή και των δύο εκδόσεων με 115 PS είναι 200 Nm μεταξύ 2.000 και 3.500 σ.α.λ.

Στη συνέχεια θα προστεθεί και τρίτος κινητήρας βενζίνης, ο νέος 4-κύλινδρος 1.5 TSI EVO 150 PS με τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων, αποκλειστικά στην έκδοση FR, με 6-τάχυτο κιβώτιο Seat Arona 05ταχυτήτων.

Γκάμα ντίζελ και φυσικού αερίου
Στις εκδόσεις πετρελαίου, ο κινητήρας 1.6 TDI θα διατίθεται με 95 PS (5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή 7-τάχυτο κιβώτιο DSG) καθώς και με 115 PS (6-τάχυτο κιβώτιο). Τέλος, μετά τα μέσα του 2018 θα λανσαριστεί ο κινητήρας 1.0 TSI 90 PS CNG. Η Seat είναι ο πρώτος κατασκευαστής που λανσάρει κινητήρα που τροφοδοτείται με συμπιεσμένο φυσικό αέριο στην κατηγορία των compact crossover.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO