spot_img

Citroen C3 Aircross

H μάχη των SUV μόλις έχει ξεκινήσει και αναμένουμε ακόμη πιο εξελιγμένες προτάσεις στην κατηγορία αυτή. Μήνα με το μήνα κατακτά όλο και μεγαλύτερα ποσοστά τόσο στην Ευρώπη, Citroen C3 Aircross 10όσο και στη χώρα μας. Και η Citroen δεν άργησε να παρουσιάσει τη δική της εντυπωσιακή πρόταση.

Το νέο C3 Aircross, συνολικού μήκους 4,15 μέτρων, έχει τη δική του μοναδική προσωπικότητα, η οποία ενισχύεται από τις εκτεταμένες δυνατότητες εξατομίκευσης, με 85 εξωτερικούς συνδυασμούς και 5 επιλογές εσωτερικών επενδύσεων.

Citroen C3 Aircross 11Το νέο μοντέλο κινείται εξίσου άνετα στην πόλη και στον ανοιχτό δρόμο, ενώ οι εκτός δρόμου δυνατότητές του ενισχύονται από τα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων 12 συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ανάμεσά τους η προβολή ενδείξεων στο παρμπρίζ (head-up display) και 4 τεχνολογίες συνδεσιμότητας, όπως η ασύρματη φόρτιση των smartphones.

Publicité Nouveau SUV Compact Citroën C3 Aircross

Εντυπωσιακό εξωτερικά
Αρέσει με την πρώτη ματιά και για το γεγονός αυτό υπεύθυνος είναι ο
Αλεξάντρ Μαλβάλ, Διευθυντής Σχεδίασης της Citroën. Έχει μήκος 4,15 μ. πλάτος 1,76 μ. και Citroen C3 Aircross 12ύψος 1,64 μ. Χαρακτηριστικό του είναι το μυώδες, μικρού μήκους ψηλά τοποθετημένο καπό το οποίο παρέχει μια αίσθηση. Έχει απόσταση από το έδαφος περίπου κατά 20 χιλ. μεγαλύτερη από αυτή του νέου C3, με το οποίο μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα. Τα προστατευτικά στους θόλους των τροχών του νέου μοντέλου και οι προστατευτικές ποδιές συμβάλλουν επίσης στη διαμόρφωση ενός δυναμικού στυλ SUV. Αυτά τα οπτικά στοιχεία ενισχύουν τον δυναμικό χαρακτήρα της εμφάνισης του αυτοκινήτου και εκφράζουν την ιδιαίτερη προσωπικότητά του.

Μια νέα οδηγική εμπειρίαCitroen C3 Aircross 13
Με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τους μεγάλους τροχούς του, το νέο Citroën C3 Aircross κινείται άνετα σε όλα τα εδάφη χάρη στα συστήματα Grip Control® και Hill Assist Descent. Ικανό να περιπλανηθεί έξω από την πόλη χωρίς δυσκολία και να αφήσει την άσφαλτο προσαρμόζοντας την πρόσφυση, είναι ιδανικό τόσο για τους λάτρεις της αστικής περιπέτειας και των εξόδων για ψώνια, όσο και για τους λάτρεις του αθλητισμού και των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Εξοπλισμένο με το σύστημα Grip Control® για βελτιωμένη πρόσφυση και ειδικά ελαστικά για λάσπη και χιόνι M+S (Mud & Snow) 16 ιντσών και 17 ιντσών, προσαρμόζεται σε δρόμους Citroen C3 Aircross 14όλων των τύπων, ανεξάρτητα από τις συνθήκες και την κατάσταση της επιφάνειάς τους. Οι οδηγοί μπορούν να αφήσουν το σύστημα Grip Control στην αυτόματη ρύθμιση επιλέγοντας τη Standard λειτουργία ή να επιλέξουν μεταξύ των λειτουργιών Sand (άμμος), All-Road (παντός εδάφους), Snow (χιόνι) ή ESP OFF (απενεργοποίηση συστήματος ευστάθειας).

Σε συνδυασμό με το Grip Control®, η λειτουργία Hill Assist Descent κρατά αυτόματα την Citroen C3 Aircross 16ταχύτητα του αυτοκίνητου σε χαμηλά επίπεδα ακόμα και σε εδάφη με μεγάλη κλίση. Αυτή η τεχνολογία διατηρεί το C3 Aircross στη σωστή τροχιά, ενώ περιορίζει τον κίνδυνο ολίσθησης καθώς το αυτοκίνητο κινείται σε οδόστρωμα με κατηφορική κλίση. Το σύστημα μπορεί να διατηρήσει το όχημα σε πολύ χαμηλή ταχύτητα (3 km/h) για πρόσθετο έλεγχο και ασφάλεια, σε συνθήκες που διαφορετικά μπορεί να οδηγήσουν σε αγχωτικές για τον οδηγό καταστάσεις.

Citroen C3 Aircross 15Γκάμα κινητήρων
Διατίθεται με τρικυλίνδρους PureTech βενζινοκινητήρες εξοπλισμένους με σύγχρονες τεχνολογίες για αυξημένη απόκριση και ελεγχόμενη κατανάλωση καυσίμου και εκπομπές ρύπων.

Κινητήρες βενζίνης
Είναι διαθέσιμο στην ταχύτερή του έκδοση, με τον κινητήρα PureTech 130 με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων. Ο κινητήρας PureTech 110 διατίθεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, καθώς και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT6 για μέγιστη οδηγική απόλαυση και άνεση. Το βασικό Citroen C3 Aircross 17μοντέλο κινείται από τον κινητήρα PureTech με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων (PureTech 82).

Κινητήρες πετρελαίου
Διατίθεται με δυνατότητα επιλογής μεταξύ των BlueHDi120 με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και BlueHDi 100 με χειροκίνητο κιβώτιο.

Ευρυχωρία
Κάθε επιβάτης νιώθει απόλυτη άνεση, μπροστά και πίσω. Ο χώρος γονάτων στο πίσω Citroen C3 Aircross 20κάθισμα είναι μεγάλος, χάρη στο μεγάλο μεταξόνιο των 2,60 μ. Το αναδιπλούμενο και διαιρούμενο 60/40 πίσω κάθισμα, με πτυσσόμενες πλάτες, μετακινείται εμπρός-πίσω κατά 150 χιλ. Το υπερ-ευέλικτο κάθισμα του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί πλήρως για να μεταφερθούν μεγάλα αντικείμενα. Με μία κίνηση, το μέγιστο μήκος φορτίου μπορεί να αυξηθεί στα 2,40 μ. Έχει το μεγαλύτερο χώρο φόρτωσης αποσκευών στην κατηγορία του. Η τυπική χωρητικότητα των 410 λίτρων μπορεί να αυξηθεί στα 520 λίτρα όταν το πίσω κάθισμα μετακινηθεί στο τέρμα της διαδρομής του προς τα εμπρός, ενώ ο συνολικός όγκος φορτίου με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα φτάνει έως τα 1.289 λίτρα.

Citroen C3 Aircross MY2017 17Με πανοραμική ανοιγόμενη οροφή
Το νέο μοντέλο διαθέτει μια εκτεταμένη γυάλινη επιφάνεια που προσφέρει ορατότητα 360° και εντυπωσιακή φωτεινότητα στο εσωτερικό του. Προσφέρει επίσης στους επιβάτες μια απέραντη θέα στον ουρανό με την ανοιγόμενη πανοραμική γυάλινη ηλιοροφή.

Με άφθονους χώρους αποθήκευσης
Ένα άλλο ουσιώδες στοιχείο στην άνεση του ταξιδιού είναι οι χώροι αποθήκευσης. Η κεντρική κονσόλα σχεδιάστηκε για να μπορεί να αποθηκεύσει κανείς ένα smartphone με Citroen C3 Aircross 18ειδική βάση για ασύρματη φόρτιση. Το φωτισμένο και ψυχώμενο ντουλαπάκι έχει αρκετό χώρο για ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου, όπως επίσης και οι αντίστοιχες θήκες στις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού. Ο χώρος στο ταμπλό, στην πλευρά του συνοδηγού, μπορεί να φιλοξενήσει λεπτά αντικείμενα όπως κλειδιά, στυλό και κέρματα. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων επωφελούνται από επιπλέον αποθηκευτικούς χώρους. Το κεντρικό αναδιπλούμενο υποβραχιόνιο περιλαμβάνει ποτηροθήκες και διαθέτει παράθυρο επικοινωνίας με το πορτμπαγκάζ (ski-flap) για τη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους.

Με 12 συστήματα υποβοήθησης οδηγού
Εξελιγμένο σύμφωνα με το πρόγραμμα Citroën Advanced Comfort®, είναι εξοπλισμένο με διαισθητικές τεχνολογίες – με στόχο την πνευματική ηρεμία και την οδική ασφάλεια – με ένα πλήρες φάσμα συστημάτων που κάνει κάθε ταξίδι ευκολότερο και ασφαλέστερο:
Citroen C3 Aircross 191. Keyless entry and start (Είσοδος και εκκίνηση χωρίς κλειδί.
2. Colour head-up display (Προβολή έγχρωμων ενδείξεων στο παρμπρίζ).
3. Top Rear Vision reversing camera (Κάμερα Οπισθοπορείας).
4. Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος.
5. Active Safety Brake (Ενεργό Σύστημα Αυτόματου Φρεναρίσματος).
6. Lane Departure Warning System Citroen C3 Aircross 21(Σύστημα Προειδοποίησης Ακούσιας Αλλαγής Λωρίδας Κυκλοφορίας).
7. Blind Spot Monitoring System (Σύστημα Επόπτευσης Τυφλού Σημείου).
8. Speed limit recognition system and recommendation (Σύστημα Αναγνώρισης Ορίων Ταχύτητας και Σύσταση).
9. Intelligent beam headlights (Αυτόματη εναλλαγή Φώτων).
10. Driver Assistance Alert (Προειδοποίηση Βοήθειας Οδηγού).
11. Coffee Break Alert (Προειδοποίηση διαλείμματος έπειτα από συνεχή οδήγηση 2 ωρών).
12. Grip Control® με Hill Assist Descent (Έλεγχος Πρόσφυσης με Υποβοήθηση Κίνησης σε Κατωφέρεια).

Citroen C3 Aircross 10Με τεχνολογίες συνδεσιμότητας
Το νέο Citroën C3 Aircross επενδύει στη συνεχή συνδεσιμότητα και στο infotainmet, το σύστημα που συνενώνει την πληροφόρηση με την ψυχαγωγία. Εκφράζεται μέσω της οθόνης αφής 7 ιντσών η οποία καταλήγει να θεωρείται το κέντρο ελέγχου του οχήματος μέσω της οποίας ο οδηγός έχει πρόσβαση στα 12 συστήματα υποβοήθησης στο ηχοσύστημα και στον κλιματισμό.
Το C3 Aircross προσφέρει:
Ασύρματη φόρτιση Smartphone.
Λειτουργία οθόνης Mirror, με συμβατές εφαρμογές Android Auto, Apple CarPlay™ και λειτουργία MirrorLink®.
CITROËN Connect Nav.
CITROËN Connect Box.

Nouveau SUV Compact Citroën C3 Aircross

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO