spot_img

Mitsubishi ASX 1,6 117ps

Mitsubishi ASX 1,6 petrol 06Έχοντας “λυμένα” τα όποια κατασκευαστικά του προβλήματα, αφού παρουσιάστηκε το 2012, το ανανεωμένο ASX παρουσιάζεται με τη νέα οπτική ταυτότητα Dynamic Shield, η οποία συμβολίζει τη λειτουργικότητα και αξιόπιστη ασφάλεια, χαρακτηριστικά των SUV της Mitsubishi. Το ASX είναι το μόνο ιαπωνικό SUV το οποίο κατασκευάζεται στην Ιαπωνία.

Εκτός από τη νέα φυσιογνωμία, το ευρωπαϊκών προδιαγραφών 2017 ASX διαθέτει κεραία τύπου πτερυγίου καρχαρία, πίσω καθίσματα με καλύτερη πλευρική στήριξη και νέο υλικό, καθώς επίσης και βελτιωμένη Mitsubishi ASX 1,6 petrol (9)ηχομόνωση. Με βελτιωμένη ηχομόνωση έως και 10% καλύτερη από εξωτερικούς θορύβους και από τον κινητήρα (μέτρηση στις μπροστινές θέσεις οδηγού και συνοδηγού VS 1,6 Petrol MY15.5) & επιπρόσθετα +2% καλύτερη ηχομόνωση στο εσωτερικό του οχήματος όταν αυτό κινείται με σταθερή ταχύτητα (σύγκριση με το ΜΥ17). Αυτές οι αλλαγές προστίθενται στις πρόσφατες βελτιώσεις που έγιναν στο ASX για την Ευρώπη, όπως το μεγαλύτερα διαστήματα σέρβις που φτάνει στα 20.000 χλμ. καθώς και τα νέα χαρακτηριστικά, όπως πολυακτινικές ζάντες αλουμινίου 16”, ένθετα σε piano black στο τιμόνι, αυτόματος αντιθαμβωτικός μεσαίος καθρέπτης.

Ένας κινητήρας – δύο εκδόσεις
Το ASX MY18 διατίθεται στην ελληνική αγορά σε δύο εκδόσεις:
ASX 5D 1.6 MT 2WD INFORM MY18 AS&G προς 17.120€ και
ASX 5D 1.6 MT 2WD INVITE PLUS MY18 AS&G (MGN) προς 19.740€.

Με βενζινοκινητήρα 1.6 MIVEC
Είναι άμεσα διαθέσιμο στην αγορά μας με τον βενζινοκινητήρα 4A92 των 1.6 λίτρων MIVEC. Αυτός έχει βάρος 88 κιλά και είναι κατασκευασμένος με αλουμινένιο μπλοκ κυλίνδρων, πολλαπλή εισαγωγής & κάλυμμα κυλινδροκεφαλής από ρητίνη. Αποδίδει ισχύ 117 ίππων και βασικά χαρακτηριστικά του είναι:
Mitsubishi ASX 1,6 petrol 11κυλινδροκεφαλή με μικρή περιεχόμενη γωνία βαλβίδων,
μηχανισμός βαλβίδων άμεσης ενεργοποίησης,
Καδένα χρονισμού,
ενσωματωμένα περιφερειακά εξαρτήματα στο μπλοκ κυλίνδρων.
Εκκεντροφόροι επικεφαλής (DOHC),
4-βαλβίδες ανά κύλινδρο,
σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής MIVEC,
αυλός εισαγωγής υψηλής ροής,

Με αυτονομία πάνω από 1.000 χλμ
Η μέση του εργοστασιακή κατανάλωση φτάνει τα 5,7 λίτρα/100 χλμ. με σύστημα Mitsubishi ASX 1,6 petrol 02stop & go. To γεγονός αυτό προκύπτει από τα βασικά κινούμενα εξαρτήματα χαμηλής τριβής, το θάλαμο καύσης με αντικρουστικά χαρακτηριστικά, τα ρηχά χιτώνια υδρόψυξης, την ηλεκτρονική πεταλούδα γκαζιού και το σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων εισαγωγής MIVEC. Για μεγαλύτερη περιβαλλοντική συμβατότητα η προσθήκη ενός πακέτου ClearTec μειώνει το CO2, και περιλαμβάνει : Σύστημα “Automatic Stop & Go”, Electric power steering, σύστημα ανάκτησης ενέργειας πέδησης (Generation Control System) κι ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.

Generation Control System (GCS)
Για βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, το ASX εφοδιάζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας μMitsubishi ASX 1,6 petrol 01έσω πέδησης (ή “Generation Control System”) που περιλαμβάνει εναλλάκτη και μπαταρία αυτοκινήτου. Αυτό το σύστημα GCS επιτρέπει την ανάκτηση ηλεκτρικής ισχύος στο φρενάρισμα και την επιβράδυνση για φόρτιση της μπαταρίας. Η αποθηκευμένη ενέργεια χρησιμοποιείται στη συνέχεια όταν το αυτοκίνητο είναι στο ρελαντί, επιταχύνει ή κινείται με ταχύτητες ταξιδιού για μείωση της παραγωγής ενέργειας σε τέτοιες περιπτώσεις. Όταν μειώνεται το φορτίο του εναλλάκτη αυξάνεται η οικονομία καυσίμου.

Όταν ο εναλλάκτης είναι ανενεργός επειδή Mitsubishi ASX 1,6 petrol 03χρησιμοποιεί ενέργεια από το αναγεννητικό σύστημα πέδησης, συνεχίζει να περιστρέφεται αλλά δεν παράγει ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα τη μείωση τη μαγνητικής τριβής και κατά συνέπεια του φορτίου του κινητήρα. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ελέγχεται με ακρίβεια παρακολουθώντας το ηλεκτρικό φορτίο του οχήματος και την κατάσταση της μπαταρίας προκειμένου να διασφαλίζεται ότι παράγεται αρκετή ενέργεια ενώ ελαχιστοποιείται η κατανάλωση καυσίμου.

Παθητική ασφάλεια
Το Mitsubishi ASX ήδη έχει κατακτήσει τα 5 αστέρια από το 2012 στα crash test του Euro NCAP και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων όπως:

Mitsubishi ASX 1,6 petrol 10Βελτιστοποίηση του σχήματος της οκταγωνικής διατομής των εμπρός πλαϊνών δοκών για καλύτερη απορροφητικότητα ενέργειας κρούσης.
Φέρουσα δομή ‘τριών διαδρομών’ που συνδέει το πίσω τμήμα, την εμπρός πλαϊνή δοκό με την τραβέρσα του ταμπλό και τα κάτω στοιχεία, ώστε να διαχέουν αποτελεσματικά την ενέργεια που απελευθερώνεται σε μία μετωπική σύγκρουση.
Το εμπρός τμήμα των πλαϊνών δοκών φέρει στοιχείο παραμόρφωσης, που απορροφά την Mitsubishi ASX 1,6 petrol 05ενέργεια κρούσης εμποδίζοντας τη μετάδοσή της σε όλο το μήκος της δοκού στις χαμηλές ταχύτητες. Αυτό ελαχιστοποιεί τις ζημιές στο αμάξωμα γενικά και μειώνει το κόστος επισκευών.
Ενισχυμένη δομή αμαξώματος – με συγκολλημένες τις ενισχύσεις των πλαϊνών στοιχείων – άκρως αποτελεσματική στην απορρόφηση ενέργειας σε μετωπικές, οπίσθιες και πλαϊνές συγκρούσεις.
Η χρήση ατσαλιού υψηλής αντοχής μειώνει το βάρος και αυξάνει την ακαμψία.

Με δομή RISE
Αυτά τα μέτρα συμπληρώνουν τη δομή RISE (“Reinforced Impact Safety Evolution”) της Mitsubishi ASX 1,6 petrol 07Mitsubishi Motors. Η δομή RISE ενσωματώνει και αλληλοσυνδέει δομικά στοιχεία για ενεργή προστασία των επιβατών σε ένα ατύχημα. Αυτή η σχεδίαση επιτυγχάνει θεαματικές βελτιώσεις στη συμπεριφορά του οχήματος σε συγκρούσεις πολλαπλών κατευθύνσεων, καθώς διαχέει τα φορτία κρούσης των μετωπικών, πλαϊνών και οπίσθιων συγκρούσεων ενώ παράλληλα προσφέρει ελεγχόμενη παραμόρφωση.

Ασφάλεια των πεζών
Παράλληλα, η ασφάλεια των πεζών απορρέει από την εφαρμογή και άλλων μέτρων, όπως Mitsubishi ASX 1,6 petrol 09σχεδίαση καπό με διπλό εξόγκωμα (δημιουργία μιας ζώνης υποχώρησης κατά την επαφή με πεζούς), ανοικτή δομή έδρασης παρμπρίζ, πλαστικά εμπρός φτερά, εμπρός προφυλακτήρας που απορροφά την ενέργεια (περιορισμός τραυματισμού ποδιών).
Επιπλέον, το ASX προσφέρει (διαθεσιμότητα ανάλογα με το μοντέλο και την αγορά) συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, όπως: Active Stability Control, Traction Control, Hill Start Assist system, ABS, Electronic Brake Distribution, Brake Assist, Emergency Stop signal System (Σύστημα Προειδοποίησης Φρεναρίσματος Ανάγκης) καθώς και μέχρι 7 αερόσακους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO