spot_img

Opel Grandland X

Opel Grandland X 10Το τρίτο μέλος της οικογένειας Opel X είναι γεγονός. Αποβιβάστηκε και στη χώρα μας με ιδιαίτερες αξιώσεις, στοχεύοντας ακόμη πιο ψηλά στην κατηγορία του. Πρόκειται για ένα δυναμικό συμπαγές SUV για μία εκρηκτικά αναπτυσσόμενη κατηγορία της αγοράς. Το νέο Grandland X είναι ο νέος διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV. Μόνο στην κατηγορία των συμπαγών, το μερίδιο των SUV έχει αυξηθεί από 7% το 2010, σε σχεδόν 20%, σήμερα. Με κορυφαίες τεχνολογίες και υψηλό επίπεδο άνεσης, ολοκληρώνει ότι ξεκίνησαν τα δύο προηγούμενα μέλη της οικογένειας, Mokka X και Crossland X.

Εκδόσεις και τιμές
Είναι ήδη διαθέσιμο στην ελληνική αγορά με κινητήρες βενζίνης Opel Grandland X 13και πετρελαίου, σε τρία επίπεδα εξοπλισμού. Πιο αναλυτικά:

Εκδόσεις βενζίνης 1,2 turbo 130 hp με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο
X-Cite 24.500€
X-Plore 25.700€
X-Clusive 30.800€

Εκδόσεις βενζίνης 1,2 turbo 130 hp με 6άρι αυτόματο κιβώτιο
X-Cite 26.000€
X-Plore 27.200€
X-Clusive 32.300€

Εκδόσεις ντίζελ 1,6 CDTI 120 hp με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιοOpel Grandland X 15
X-Cite 26.300€
X-Plore 27.300€
X-Clusive 31.900€

Εκδόσεις ντίζελ 1,6 CDTI 120 hp με 6άρι αυτόματο κιβώτιο
X-Cite 27.300€
X-Plore 29.918€
X-Clusive 33.100€

Όμορφο και δυναμικό
Αντικειμενικά το νέο SUV της Opel είναι όμορφο, μοντέρνο, με δυναμικές γραμμές. Η υπερυψωμένη θέση καθισμάτων προσφέρει πολύ καλή σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, άφθονους χώρους και άνεση για πέντε επιβάτες. Πλαισιώνει το Opel Crossland X και το Opel Mokka X, που είναι κατά 20 cm περίπου μικρότερα σε μήκος. Το νέο μοντέλο έχει μήκος 4.477 χιλ. πλάτος 1.856 χιλ. (χωρίς εξωτερικούς καθρέπτες), ύψος 1.609 χιλ. και μεταξόνιο 2.675 χιλ.

Opel Grandland X 16Εξοπλισμένο προσεκτικά
Το νέο μέλος Χ της Opel είναι πλούσια εξοπλισμένο και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
Φώτα ημέρας LED
Πίσω φώτα LED
Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning) βασισμένο σε κάμερα
Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Road Sign Recognition)
Έξυπνο σύστημα προσαρμογής ταχύτητας Cruise Control
Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist)
Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free
Σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών
Καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα
Σύστημα Opel OnStar που προσφέρεται στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις

Με IntelliGripOpel Grandland X 14
Το Grandland X προσφέρει πρωτίστως ασφαλή οδηγικά χαρακτηριστικά σε κάθε επιφάνεια οδοστρώματος. Αυτό οφείλεται μεταξύ άλλων στο προαιρετικό, ηλεκτρονικό σύστημα IntelliGrip που εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση σε ποικίλες οδηγικές συνθήκες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει υψηλή πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

Συστήματα υποστήριξης οδηγού
Το νέο X της Opel περιλαμβάνει επίσης μία γκάμα σύγχρονων συστημάτων υποστήριξης που κάνουν την οδήγηση πιο ξεκούραστη. Αυτά είναι:
Opel Grandland X 21Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning) με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (Automatic Emergency Braking) και ανίχνευση πεζού
Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού (Driver Drowsiness Alert)
Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος (Advanced Park Assist) και Κάμερα 360°
Προαιρετικά συστήματα όπως Αυτόματο Σύστημα Προσαρμογής Ταχύτητας (Automatic Cruise Control) λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας. Το υψηλό επίπεδο ασφάλειας του νέου Grandland X επιβεβαιώθηκε πρόσφατα από την πεντάστερη κατάταξή του στο Euro NCAP.

Υψηλή τεχνολογία φωτισμούOpel Grandland X 19
Η κορυφαία κλάση στις τεχνολογίες φωτισμού της Opel, εξοπλίζει το Grandland X με τους ισχυρούς προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού [Adaptive Forward Lighting (AFL)]. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, βελτιώνουν το φωτισμό του δρόμου σε όλες τις συνθήκες.

Γκάμα κινητήρων
Αρχικά διατίθενται δύο κινητήρες οι οποίοι συνδυάζονται με 6τάχυτο μηχανικό ή 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με Start/Stop στο βασικό εξοπλισμό.

Opel Grandland X 25Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 96 kW/130 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 6,4 – 6,0 l/100 km, εκτός πόλης 4,9-4,5 l/100 km, μικτός κύκλος 5,5-5,1 l/100 km, 127-117 g/km CO2).

Ο 1.6 diesel με 88 kW/120 hp αποδίδει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,5 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,0 l/100 km, 118-104 g/km CO2).

Αργότερα θα προστεθεί ένας κορυφαίο diesel κινητήρας και ένα νέο 8τατάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Εσωτερικά κομψό και άνετο
Στο εσωτερικό ο πίνακας οργάνων και η κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής έχουν σαφή διάταξη και είναι οριζόντια ευθυγραμμισμένα με τον οδηγό. Στην κεντρική κονσόλα, τα χειριστήρια βρίσκονται σε τρεις οριζόντιες ζώνες, για ταχεία και διαισθητική πρόσβαση στις λειτουργίες infotainOpel Grandland X 24ment, ελέγχου κλιματισμού και πλαισίου. Η υψηλή ποιότητα εμφάνισης και αίσθησης που αποπνέουν οι εσωτερικές επιφάνειες, χαρίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες μία αίσθηση ευεξίας και άνεσης σε όλα τα καθίσματα.

Ο χώρος αποσκευών του είναι 514 λίτρα και φτάνει έως τα 1.652 λίτρα με την πτώση των πίσω καθισμάτων. Η πρόσβαση στο χώρο αυτό είναι εύκολη και άνετη με την ελεγχόμενη από αισθητήρα πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με απλή κίνηση του ποδιού.

ΣυνδεσιμότηταOpel Grandland X 21
Η συνδεσιμότητα είναι εξαιρετική, χάρη στην τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες. Τα Smartphones φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης. Για τους φίλους της μουσικής που επιθυμούν να απολαμβάνουν μία κορυφαία εμπειρία ήχου, διατίθεται premium ηχοσύστημα Denon με οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.

Opel Grandland X

 

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO