spot_img

Νέο Ford EcoSport SUV

Το νέο συμπαγές SUV Ford EcoSport με ανανεωμένο στυλ και προηγμένες τεχνολογίες, με Ford EcoSport 10αυξημένη ευελιξία και περισσότερες ικανότητες, για πρώτη φορά θα διαθέτει τεχνολογία Ford Intelligent All Wheel Drive για βελτιωμένη πρόσφυση στο δρόμο και εκτός δρόμου, σε συνδυασμό με το νέο κινητήρα 1.5-L EcoBlue diesel, που αποδίδει έως 125 ίππους. Το νέο Ford EcoSport για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στην Craiova (Ρουμανία), μετά από επένδυση 200 εκατομμυρίων Ευρώ, και θα αρχίσει να πωλείται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Ford EcoSport 11Ford Intelligent All Wheel Drive
Είναι εξοπλισμένο με το Ford Intelligent All Wheel Drive. Η τεχνολογία αυτή διατίθενται σε συνδυασμό με το νέο 1.5 L Ford EcoBlue diesel και εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο που αποδίδει 125 ίππους και ροπή 300 Nm, με κατανάλωση 4,5 l/100 km και εκπομπές CO2 119 g/km.

Το σύστημα αυτό αξιολογεί το επίπεδο πρόσφυσης των τροχών στο δρόμο και μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή ροπής έως 50:50 εμπρός / πίσω σε λιγότερο από 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου – είκοσι φορές ταχύτερα από το ανοιγόκλειμα του ματιού, κατανέμοντας ομαλά τη ροπή μεταξύ και των τεσσάρων τροχών.

Ford EcoSport 12Το EcoSport 1.5 L EcoBlue diesel 125 ίππων με front-wheel drive και νέο, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο χαμηλών τριβών θα προσφέρει ακόμα χαμηλότερες εκπομπές CO2 και μεγαλύτερη απόδοση από τα μέσα του 2018. Ο κινητήρας 1.5 L TDCi diesel 100 ίππων σε συνδυασμό με εμπρόσθια κίνηση και νέο, 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο θα διατίθεται από το λανσάρισμα.

Επίσης θα προσφέρεται με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα EcoBoost σε εκδόσεις 140, 125 και – από τα μέσα του 2018 – 100 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όπως επίσης και 125 ίππων με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και χειριστήρια στο τιμόνι (paddles).

Ford EcoSport 13Με ανανεωμένο στυλ
Τώρα το νέο του στυλ διαμορφώνεται από το ανάγλυφο καπό με κεντρική εξοχή που διαμορφώνει μία πιο ‘καθαρή’ φυσιογνωμία κάτι που υποστηρίζεται και από τη διακριτική θέση των θερμαινόμενων μπεκ συστήματος πλύσης κάτω από το καπό. Μπροστά, κυριαρχεί μία μεγάλη, τραπεζοειδής μάσκα και οι χαρακτηριστικοί πολυεστιακοί προβολείς που τώρα προσφέρονται με σύστημα φωτισμού High Intensity Discharge, και ενσωματώνουν φώτα ημέρας LED. Υποδοχές για τους επίσης πολυεστιακούς προβολείς ομίχλης Ford EcoSport 14ολοκληρώνουν το εμπρός τμήμα υπό γωνία ¾, εμπνευσμένες από τους ιμάντες ενός σακιδίου και σχεδιασμένες για να υποδηλώνουν έναν περιπετειώδη χαρακτήρα.

Τα σχέδια του πίσω προφυλακτήρα και των πίσω φώτων έχουν επίσης ανανεωθεί, διαμορφώνοντας μία πιο ‘καθαρή’, πιο ανάγλυφη εικόνα, ενώ θα υπάρχουν 12 εξωτερικές αποχρώσεις.

Εσωτερικό φρεσκάρισμα
Εσωτερικά υπάρχουν πιο εύχρηστα χειριστήρια, μαλακά υλικά, και μία νέα κεντρική Ford EcoSport 18κονσόλα εργονομικά σχεδιασμένη για εύκολη λειτουργία και λιγότερα μπουτόν. Νέα σχέδια καθισμάτων είναι βελτιστοποιημένα για μεγαλύτερη άνεση εμπρός και πίσω επιβατών, και προσφέρουν μία αίσθηση πολυτέλειας με την μερικώς δερμάτινη ταπετσαρία. Ο φωτισμός εσωτερικού τώρα μπορεί να ρυθμιστεί σε μία από τις επτά διαθέσιμες αποχρώσεις. Υπάρχουν, ακόμη, έξυπνες λύσεις αποθήκευσης, όπως νέο πάτωμα χώρου αποσκευών με ρυθμιζόμενο ύψος που μπορεί να ανασηκωθεί αποκαλύπτοντας ένα κρυφό αποθηκευτικό χώρο ή να κατέβει για αύξηση της χωρητικότητας στα 334 L

EcoSport ST-Line
Η γκάμα του νέου EcoSport θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη νέα σπορ έκδοση EcoSport ST-Line με προφυλακτήρες και πλαϊνές ποδιές εμπνευσμένα από τη Ford PeFord EcoSport 15rformance, μαύρες ράγες οροφής και πολυεδρικούς προβολείς, ζάντες αλουμινίου 17-ιντσών Dark Tarnish, σήμα ST-Line και εκτενώς βαμμένη οροφή και εξωτερικούς καθρέπτες, στάνταρ. Στο εσωτερικό, προσφέρεται δερμάτινο τιμόνι ST-Line με επίπεδο κάτω τμήμα, μερικώς δερμάτινα καθίσματα με ένθετα Miko®-Dinamica – ένα οικολογικό σουέντ από ανακυκλωμένο πολυεστέρα – και κόκκινη ραφή, δερμάτινο χειρόφρενο και λαβή επιλογέα, μαρσπιέ με επιγραφή ST-Line και σπορ πεντάλ από ανοξείδωτο ατσάλι.

Τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού
Το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας της Ford SYNC 3 είναι συμβατό με Ford EcoSport 16Apple CarPlay και Android Auto™. Το SYNC 3 υποστηρίζεται από την έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών του EcoSport, που λειτουργεί με κινήσεις pinch & swipe. Με το SYNC 3 προσφέρεται και μία ανεξάρτητη, έγχρωμη οθόνη αφής 6,5 ιντσών. Μία έγχρωμη οθόνη 4,2-ιντσών προσφέρεται σε συνδυασμό με συνδεσιμότητα Bluetooth και δύο θύρες USB. Εξοπλίζεται με το νέο ηχοσύστημα B&O PLAYμε δέκα ηχεία, ενός subwoofer τοποθετημένου στο χώρο αποσκευών και ενός ηχείου μεσαίων συχνοτήτων στο κέντρο του ταμπλό.

Το EcoSport για πρώτη φορά προσφέρει Cruise Control με Adjustable Speed Limiter που βοηθά τους οδηγούς να τηρούν τα όρια ταχύτητας, και μία Rear View Camera για Ford EcoSport 17αποτελεσματικότερο και ασφαλέστερο παρκάρισμα. Προαιρετικοί, είναι διαθέσιμα αυτόματοι προβολείς και καθαριστήρες με αισθητήρα βροχής, ενώ ένα θερμαινόμενο τιμόνι και το Electronic Automatic Temperature Control βελτιώνουν περαιτέρω την άνεση. Μεταξύ των τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού είναι το Blind Spot Information System, που μπορεί να προειδοποιήσει τον οδηγό για οχήματα που πλησιάζουν, και το στάνταρ Roll Stability Control που προσαρμόζει τη ροπή του κινητήρα και το φρενάρισμα για διατήρηση του ελέγχου.

Τέλος, υπάρχουν εμπρός αερόσακοι για τον οδηγό και το συνοδηγό, αερόσακος γονάτου οδηγού, νέοι πλευρικοί αερόσακοι με λειτουργία που παρέχει έξτρα προστασία θώρακα και νέους αερόσακου προστασίας κεφαλής που παρέχει μέγιστη κάλυψη σε πλαϊνές συγκρούσεις.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO