spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΟδηγούμε Mitsubishi Space Star 1,0

Οδηγούμε Mitsubishi Space Star 1,0

Mitsubishi Space Star 10Είναι μικρό και πλούσιο και αναμφισβήτητα αποτελεί μια “τίμια” πρόταση στην αγορά για αυτοκίνητο πόλης. Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση της 2ης γενιάς του space Star, η οικογένεια του μοντέλου συμπληρώνεται με ένα 3κύλινρο κινητήρα 1.0lt.
Ο συγκεκριμένος κινητήρας που αποτελεί υποκιβυσμό του 1,2 προσφέρει οικονομία καυσίμου 4,0λίτρα/100χλμ. και αεροδυναμικό αμάξωμα με συντελεστή αεροδυναμικής Cd 0,27. Είναι ήδη διαθέσιμο στην αγορά μας στις εκδόσεις Space Star 1.0 Inform προς 9.990€, Space Star 1.2 Intense MT προς 12.740 € και Space Star Intense CVT προς 12.740 €.

Mitsubishi Space Star 19Ευέλικτη πλατφόρμα “Global Small”,
Μέσω μιας στρατηγικής διαχείρισης βάρους – βελτιστοποίηση δομής και εκτενούς χρήσης ατσαλιού υψηλής αντοχής, το αποτέλεσμα είναι το απόβαρο να ξεκινά από τα 845 κιλά. Το μήκος του αυτοκινήτου φτάνει τα 3.795 χιλ. Ο νέος αυτός κινητήρας είναι 3-κύλινδρος βενζίνης ελαφρού βάρους, 999 κ. εκ. 12βάλβιδος, προδιαγραφών ρύπων Euro 6 b, ισχύος 71 ίππων και ροπής 88 Nm. Υπάρχει και ο γνωστός μας 1,2 λιτ. ισχύος 80 ίππων και ροπής Mitsubishi Space Star 12106 Nm με σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system), σύστημα Auto Stop & Go, τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System, κλπ. που συνδυάζονται με επίσης νέο 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή INVECS-III CVT στην έκδοση 1,2. Η νέα μικρότερη έκδοση των 999 κ.εκ. διατίθεται αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο.

Με 4,6 μ. κύκλο στροφής
Για να διασφαλιστεί ο μικρός κύκλος στροφής στα 4.6 μ, ο εμπρός πρόβολος είναι μόλις Mitsubishi Space Star 17745 χιλ.. Εντυπωσιάζει το εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του καπό (με την ανάγλυφη σχεδίαση), της μάσκας (εφοδιασμένη με πλέγμα και αναβαθμισμένο χρωμιωμένο πλαίσιο), των προβολέων (μονάδες Bi-Xenon HiD με φώτα στάθμευσης με LED) και προφυλακτήρες (με ένα φαρδύ κάτω αεραγωγό, διακοσμημένο με ένα χρωμιωμένο ένθετο πλήρους πλάτους με ‘δίκρανα’ στα άκρα του).

Mitsubishi Space Star 20Με σχεδιαστικές πρωτοτυπίες
Το πίσω τμήμα του αυτοκινήτου η επιλογή ανεξάρτητων, λεπτών οριζόντιων κατόπτρων και επιμηκυμένων πίσω φώτων LED σχήματος C (λειτουργίες πίσω φώτων & στοπ) συμβάλλουν στην εντύπωση ενός χαμηλότερου, φαρδύτερου οχήματος και ταυτόχρονα ελαφρώς μακρύτερου, με τον πρόβολο στα 700 χιλ.

ΑMitsubishi Space Star 21υτή η εντύπωση επιτείνεται και με μία μακρύτερη αεροτομή οροφής με ενσωματωμένο φως στοπ (ψηλά τοποθετημένο), που επίσης συμβάλλει στην άριστη αεροδυναμική (Cd: 0.27). Η αντίσταση του αέρα και η δύναμη ανύψωσης μειώνονται χάρη στο πρωτοποριακό διπλό άκρο της οροφής, τις αεροδυναμικές διόδους αέρα και τα καλύμματα κάτω από το δάπεδο.

Mitsubishi Space Star 22Λειτουργικό εσωτερικό
Οι εσωτερικοί του χώροι είναι επαρκείς για αστικές μετακινήσεις για 4 & 5 άτομα, με έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή χώρο αποσκευών που φτάνει τα 235 λίτρα. Λειτουργικό, δίχως εργονομικές ατέλειες διαθέτει τρισδιάστατη πλέξη στο ύφασμα καθισμάτων και αντίθετη ραφή, που διατίθεται σε αποχρώσεις full black και black & ivory.

Δυναμικό μικρό
Το Space Star διαθέτει πλαίσιο που μπορεί να ανταποκρίνεται στα αυτοκινητιστικά του Mitsubishi Space Star 18καθήκοντα πέρα από τα όρια των αστικών/προαστιακών περιοχών. Η σκληρότητα των ελατηρίων και των αποσβέσεων των αμορτισέρ, αλλά και η ακαμψία του εμπρός τμήματος, υποστηρίζουν τη συμπεριφορά και την ευστάθεια, μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος. Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει βελτιώσει την ακρίβεια και τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Τέλος, το σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Ασφαλές στο δρόμο
Είναι εφοδιασμένο από μία σειρά χαρακτηριστικών που προσφέρουν πολύ καλά επίπεδα Mitsubishi Space Star 11ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στον οδηγό αλλά και στους επιβάτες του. Ανάμεσα σε αυτά είναι το ελαφρύ αμάξωμα μέγιστης αντοχής. Είναι ανθεκτικό, στιβαρό και ελαφρύ χάρη στην χρήση χαλύβδινων πλακών πολύ υψηλής αντοχής, οι οποίες συμβάλλουν επίσης στο πολύ υψηλό επίπεδο προστασίας από πρόσκρουση.
Οι μπροστινοί, οι πλευρικοί και οι τύπου κουρτίνας αερόσακοι SRS μειώνουν τις επιπτώσεις πιθανής σύγκρουσης από κάθε Mitsubishi Space Star 16κατεύθυνση και βοηθούν στην αποφυγή τραυματισμού του οδηγού και του συνοδηγού.
Οι προεντατήρες σφίγγουν αυτόματα τις μπροστινές ζώνες ασφαλείας σε περίπτωση σύγκρουσης και βοηθούν στη διατήρηση του οδηγού και του συνοδηγού στη θέση τους.
Και φυσικά εφοδιάζεται με ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Active Stability Control (ASC) + TCL (Traction Control), 4ABS + EBD, Hill Start Assist (HSA) και με σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών Tyre Pressure Monitoring System (TPMS).

Φθηνή, ασφαλής & ολοκληρωμένη πρόταση
Το Mitsubishi Space Star 1,0 είναι πολύ μελετημένο, με ασφαλή οδικά χαρακτηριστικά σε Mitsubishi Space Star 15αστικές διαδρομές αυτοκίνητο. Δεν εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του, αλλά είναι οικονομικό στη χρήση και την κτήση, αφού καταναλώνει κάτι παραπάνω από 4 λίτρα βενζίνης /100 χλμ. και η τιμή στην έκδοση inform ξεκινά από 9.990€. Στη “τίμια” αυτή πρόταση να προσθέσουμε και τα 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης που διαθέτει και να μην ξεχνάμε πάντα την τεράστια αξιοπιστία της μάρκας.
Η ίδια φιλοσοφία παραμένει και στο δρόμο. Δεν θα σε τρομάξει με τη συμπεριφορά του, θα μετακινήσει οδηγό και επιβάτες με ασφάλεια και με οικονομία, αρκεί ο οδηγός του να μην έχει παράλογες απαιτήσεις. Και σε εποχές που ζούμε, οι περισσότεροι αναζητούν μια τέτοια συνολική πρόταση για οικονομική αστική μετακίνηση.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO