spot_img

Νέο Opel Grandland X

Opel Grandland X 10Το νέο Opel Grandland X θα κάνει την πρεμιέρα του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο και αμέσως μετά αναμένεται στα καταστήματα των διανομέων. Η παραγγελιοληψία ξεκίνησε όμως ήδη, με τιμές από €23.700 (τιμή λιανικής με ΦΠΑ στη Γερμανία).

Ο ορισμός του νέου Opel Grandland X
Το νέο μοντέλο είναι ένας πραγματικός διεκδικητής στην αναπτυσσόμενη κατηγορία SUV. Διαθέτει μοντέρνες & δυναμικές γραμμές, γοητευτική off-road εμφάνιση με άριστη σφαιρική ορατότητα σε συνδυασμό με ποικίλες κορυφαίες τεχνολογίες, επαρκείς χώρους και άνεση. Opel Grandland X 11Αυτός είναι ο ορισμός του νέου Opel Grandland X. Ο πλούσιος βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Σύστημα Αναγνώρισης Παρέκκλισης από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας , Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης , Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα , Radio R4.0 με δυνατότητα τηλεφώνου Bluetooth hands-free, σύστημα κλιματισμού (A/C) με φίλτρο σωματιδίων και οσμών, καθίσματα comfort με ποικίλες δυνατότητες ρύθμισης και διαιρούμενο 40:60 / αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα. Το σύστημα Opel OnStar προσφέρεται στάνταρ από την έκδοση Edition.

Opel Grandland X 15Ευρύχωρο
Το Grandland X μήκους 4,48 εντυπωσιάζει με την αθλητική του εμφάνιση, όπου κυριαρχούν ζωηρές εξωτερικές αναλογίες, αεροδυναμικές επιφάνειες και κοντοί πρόβολοι. Χάρη στο μακρύ μεταξόνιο των 2.675 mm, μέχρι πέντε άτομα μπορούν να ταξιδεύουν με άνεση. Με χώρο αποσκευών από 514 – 1.652 L, κατάλληλο ακόμα και για τη μεταφορά σπορ εξοπλισμού, το νέο SUV της Opel είναι εφάμιλλο των εξαιρετικά ευρύχωρων, συμπαγών station wagon.

Opel Grandland X 12Συστήματα υποστήριξης
Το νέο μοντέλο εξοπλίζεται μία γκάμα υπερσύγχρονων συστημάτων υποστήριξης, infotainment και χαρακτηριστικών άνεσης: Σύστημα Αναγνώρισης Επικείμενης Σύγκρουσης με Αυτόματο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης και ανίχνευση πεζού, Σύστημα Αναγνώρισης Κόπωσης Οδηγού, Σύστημα Υποβοήθησης Παρκαρίσματος και Κάμερα 360° – είναι μερικά από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά. Συστήματα όπως Διατήρησης και Προσαρμογής Opel Grandland X 12Ταχύτητας με λειτουργία stop, που διατηρεί την επιλεγμένη ταχύτητα και απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και φρενάρει ή επιταχύνει το Grandland X όταν χρειάζεται, αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας. Χαρακτηριστική άνεση Opel προσφέρουν τα πιστοποιημένα από το AGR (Campaign for Healthier Backs) εργονομικά καθίσματα καθώς και το θερμαινόμενο τιμόνι, τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και η πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει με απλή κίνηση του ποδιού. Με την πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, το εσωτερικό λούζεται με άπλετο φως, ενώ οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους ένα ‘παράθυρο στον ουρανό’.

Συνδεσιμότητα
Στο νέο Grandland X οι “ένοικοί” του απολαμβάνουν κορυφαία συνδεσιμότητα με την Opel Grandland X 16τελευταία γενιά συστημάτων IntelliLink συμβατών με Android Auto και Apple CarPlay καθώς και το σύστημα προσωπικής συνδεσιμότητας και υποστήριξης Opel OnStar που περιλαμβάνει Wi-Fi Hotspot και νέες υπηρεσίες όπως κράτηση δωματίου σε ξενοδοχείο και αναζήτηση χώρου στάθμευσης. Τα Smartphone φορτίζονται ακόμα και ασύρματα μέσω επαγωγικής φόρτισης. Για τους φίλους της μουσικής που επιθυμούν να απολαμβάνουν μία κορυφαία εμπειρία ήχου, διατίθεται premium ηχοσύστημα Denon με οκτώ ηχεία και ένα subwoofer.

Με Adaptive Forward Lighting (AFL)
Η Opel εξοπλίζει το Grandland X με τους ισχυρούς προβολείς LED του Προσαρμοζόμενου Συστήματος Εμπρόσθιου Φωτισμού. Λειτουργίες όπως φωτισμός στροφών, υποστήριξη μεγάλης σκάλας και αυτόματης ρύθμισης ύψους δέσμης, εγγυώνται βέλτιστο φωτισμό του δρόμου σε όλες τις συνθήκες.

Γκάμα κινητήρων
Αρχικά θα διατίθενται δύο κινητήρες με χαμηλές εκπομπές CO2 – πραγματικό Opel Grandland X 17πλεονέκτημα σε επίπεδο φορολογίας και κατανάλωσης. Και οι δύο κινητήρες μπορούν να συνδυάζονται με ένα σύγχρονο εξατάχυτο μηχανικό ή εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο βελτιστοποιημένων τριβών και διαθέτουν Start/Stop στο βασικό εξοπλισμό τους.

Ο αλουμινένιος βενζινοκινητήρας 1.2 Turbo άμεσου ψεκασμού αποδίδει 96 kW/130 hp και μέγιστη ροπή 230 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 6,4 l/100 km, εκτός πόλης 4,9 l/100 km, μικτός κύκλος 5,5-5,4 l/100Opel Grandland X 13 km, 127-124 g/km CO2).

The 1.6 diesel με 88 kW/120 hp παράγει μέγιστη ροπή 300 Nm στις 1.750 rpm (κατανάλωση NEDC: στην πόλη 5,1-4,7 l/100 km, εκτός πόλης 4,2-3,9 l/100 km, μικτός κύκλος 4,6-4,3 l/100 km, 118-111 g/km CO2).

Σύστημα Grip Control
Το προαιρετικό ηλεκτρονικό σύστημα Grip Control εξασφαλίζει επίσης ότι η ισχύς Opel Grandland X 14μεταφέρεται με ασφάλεια στο δρόμο, παρέχοντας υψηλή πρόσφυση όλο το χρόνο και σε όλες τις επιφάνειες. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει από πέντε προγράμματα οδήγησης. Το σύστημα, στη συνέχεια, προσαρμόζει την κατανομή ροπής στους εμπρός τροχούς, επιτρέπει την ολίσθηση του τροχού εάν είναι απαραίτητο και, με το αυτόματο κιβώτιο, προσαρμόζει τα σημεία αλλαγών σχέσεων καθώς και την απόκριση του γκαζιού. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και σταθερή συμπεριφορά ανεξάρτητα εάν το Grandland X κινείται σε χιόνι, λάσπη, άμμο ή βρεγμένη επιφάνεια.

2017 Opel Crossland X

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO