spot_img

Τα πρώτα Ford Fiesta

Neo FORD FIESTA 10Αμέσως μετά το ξεκίνημα της παραγωγής του νέου Ford Fiesta στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Ford στην Κολωνία, ήδη βρίσκεται καθ ΄οδόν για τη χώρα μας. Η νέα, 8η γενιά Fiesta έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των συνολικά 40+ χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Ford Fiesta το 1976. Από τη γραμμή παραγωγής παράγεται ένα Fiesta κάθε 68 δευτερόλεπτα.

Το λανσάρισμα του νέου Ford Fiesta ξεκινά από την Ελλάδα, αφού η χώρα μας θα υποδεχτεί τα πρώτα αυτοκίνητα που βγήκαν Neo FORD FIESTA 12από τη γραμμή παραγωγής. Οι πρώτες εκδόσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες με τις παραδόσεις να αρχίζουν τον Ιούλιο. Με νέες τεχνολογίες, αναβαθμισμένα οδηγικά χαρακτηριστικά, πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό, τιμές που ξεκινούν από τα 12.990€ και 8 χρόνια εγγύηση. Θα υπάρχουν και χρηματοδοτικά προγράμματα με προκαταβολή 40% και επιτόκιο 5,53% με χρόνο αποπληρωμής έως και 48 μήνες.

Η εμφάνιση του νέου Ford Fiesta είναι βασισμένη στο τολμηρό στυλ του απερχόμενου Fiesta και θα διατίθεται σε 3-θυρο και 5-θυρο αμάξωμα.

Neo FORD FIESTA 15Με προηγμένες τεχνολογίες
Τώρα οι προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού βασίζονται σε δύο κάμερες, τρία ραντάρ και 12 αισθητήρες υπερήχων, που σε συνεργασία μπορούν να παρακολουθούν τα πάντα περιμετρικά του οχήματος, αλλά και να σκανάρουν το δρόμο μπροστά σε απόσταση 130m – περισσότερο από το μήκος ενός γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο μακρύς κατάλογος των προσφερόμενων τεχνολογιών περιλαμβάνει:

Σύστημα Περιορισμού της Ταχύτητας (Adjustable Speed Limit Device – ASLD)
Αυτορυθμιζόμενο Σύστημα Ελέγχου Ταχύτητας (Adaptive Cruise Control – ACC)
Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω
Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης και Αναχώρησης από Θέση Στάθμευσης για παράλληλο και κάθετο παρκάρισμα (Active Park Assist with Perpendicular Parking & Park Out Assist)
Neo FORD FIESTA 13Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης (Traffic Sign Recognition – TSR)
Προειδοποίηση Εκτροπής από τη Λωρίδα Κυκλοφορίας (Lane Departure Warning – LDW)
Υποβοήθηση Διατήρησης Λωρίδας (Lane Keeping Aid – LKA)
Σύστημα Ελέγχου Επαγρύπνησης του Οδηγού (Driver Alert Control – DAC)
Αυτόματη Εναλλαγή Μικρής / Μεγάλης Σκάλας Προβολέων (Auto High Beam – AHB)
Σύστημα ένδειξης Απόστασης από το Προπορευόμενο Αυτοκίνητο (Distance Indication)
Σύστημα Προειδοποίησης Επικείμενης Σύγκρουσης (Forward Collision Warning)
Σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης (Collision Mitigation System)
Αναγνώριση πεζών (Pedestrian Detection)
Σύστημα Ελέγχου Τυφλού Σημείου (Blind Spot Information System – BLIS)
Σύστημα Προειδοποίησης Κάθετα Κινούμενων Οχημάτων (Cross Traffic Alert – CTA)

Συνδεδεμένοι με το σύστημα SYNC3
Το νέο Ford Fiesta είναι το δεύτερο μοντέλο της Ford που λανσάρεται με το σύστημα διασύνδεσης SYNC3, μετά το Ford Kuga. Στην τελευταία του γενιά, το σύστημα SYNC3 προσφέρει ταχύτερη απόδοση, απλούστερες εντολές και νέο σχεδιασμό των γραφικών που Neo FORD FIESTA 16το κάνουν ακόμα πιο εύχρηστο. Σας επιτρέπει να συνδέσετε το κινητό σας τηλέφωνο με το αυτοκίνητο και να το χειρίζεστε μέσα από την μεγάλη οθόνη αφής 8 ιντσών. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να χειρίζεστε και τις λειτουργίες των συστημάτων του αυτοκινήτου, όπως τον κλιματισμό, το σύστημα ήχου ή τον πλοηγό. Επιπλέον, ο χειρισμός των λειτουργιών του SYNC3 μπορεί να γίνει με απλές φωνητικές εντολές.

Η οθόνη αφής 8 ιντσών του νέου Ford Fiesta που παραπέμπει σε tablet και υιοθετεί λειτουργίες pinch & swipe, κάνουν τον χειρισμό της όμοιο με την οθόνη του κινητού. Όσοι διαθέτετε iPhone μπορείτε να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή Apple CarPlay – τον ευφυέστερο και ασφαλέστερο τρόπο για χρήση του iPhone στο αυτοκίνητο – για να ακούσετε μουσική, να στείλετε και να λάβετε μηνύματα, ή να λάβετε βελτιστοποιημένες οδηγίες για τις συνθήκες κυκλοφορίας, παραμένοντας πάντα προσηλωμένοι στο δρόμο.

Neo FORD FIESTA 11Όσοι διαθέτετε κινητό με λειτουργικό σύστημα Android μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Android Auto. Με το Android Auto μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και να απολαύσετε με μεγαλύτερη ασφάλεια ήδη γνωστές και αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες, όπως το Google Search, το Google Maps και το Google Play. Το SYNC3 προσφέρει επίσης το SYNC AppLink, που επιτρέπει τον έλεγχο με φωνητικές εντολές μιας σειράς εφαρμογών (apps) για smartphones

Ανανεωμένοι κινητήρες
Το νέο Ford Fiesta θα προσφέρεται στην Ελληνική αγορά με γκάμα κινητήρων που θα Neo FORD FIESTA 14περιλαμβάνει τους γνωστούς από το προηγούμενο μοντέλο κινητήρες βενζίνης 1.0L EcoBoost (100PS, 125PS & 140PS), αλλά και έναν νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.1L απόδοσης 85 ίππων. Ανανεωμένη είναι η γκάμα των κινητήρων πετρελαίου. Ο γνωστός 1,5L TDCi έχει πλέον αυξήσει την ισχύ του στους 120 ίππους, ενώ θα διατίθεται μία πιο οικονομική παραλλαγή του κινητήρα αυτού με απόδοση 85 ίππους. Όλοι οι κινητήρες βενζίνης EcoBoost και οι κινητήρες πετρελαίου συνδυάζονται με νέα 6-τάχυτα κιβώτια ταχυτήτων.

Θα είναι διαθέσιμο σε επίπεδα εξοπλισμού Trend, Business, Titanium, ST-Line και την κορυφαία σπορ ST.

Τιμοκατάλογος Επιβατικών & Επαγγελματικών Ford – Ιούνιος 2017

All New Ford Fiesta 2017

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO