spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΟδηγούμε το νέο Jeep Compass

Οδηγούμε το νέο Jeep Compass

Jeep Compass 10Με τιμή που θα ξεκινά από τις 26-27.000 ευρώ έρχεται στη χώρα μας τον Ιούλιο το εντελώς νέο Jeep Compass. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μικρότερο Cherokee και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το απερχόμενο Compass. Για λίγες ώρες το οδηγήσαμε στη Λισαβόνα κατά την πανευρωπαϊκή του πρώτη παρουσίαση και μείναμε εντυπωσιασμένοι.

Jeep Compass 11Μία προσθήκη-κλειδί
Πρόκειται για μία προσθήκη-κλειδί στην γκάμα της Jeep και επιτρέπει στη μάρκα να ενδυναμώσει τη θέση της στην κατηγορία των Compact SUV, μία κατηγορία που είναι ιδιαίτερα σημαντική και αναμένεται να αυξηθεί κατά 20% παγκοσμίως μέχρι το 2020, φτάνοντας τις 7,5 εκατομμύρια μονάδες. Για την Ευρωπαϊκή αγορά, η κατηγορία των Compact SUV, που σήμερα αριθμεί 1,6 εκατ. μονάδες, αναμένεται να φτάσει τις 2 εκατ. μονάδες μέχρι το 2020.

ΜJeep Compass 14ε σύγχρονο – αυθεντικό σχεδιασμό Jeep
Αισθητικά το Jeep Compass χαρακτηρίζεται από την παραδοσιακή μάσκα με τις 7 γρίλιες και τα τραπεζοειδή ανοίγματα των τροχών, τα εμπρός φωτιστικά σώματα με την χαρακτηριστική όψη των LED, που είναι πλαισιωμένα από μαύρο περίγραμμα. Τα ξεχωριστά πίσω φώτα με LED είναι λεπτά και παραλληλόγραμμα, προσδίδοντας έναν επιπλέον αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό.

Jeep Compass 23Με 7 σχέδια ζαντών & 11 χρώματα
Είναι διαθέσιμα 7 διαφορετικά σχέδια ζαντών. Συγκεκριμένα εξοπλίζεται με ζάντες και ελαστικά 16 ιντσών (στάνταρ στο Sport και το Longitude), 17 ιντσών (στάνταρ στο Trailhawk και έξτρα στον Longitude), και 18 ιντσών (έξτρα στην έκδοση Limited). Θα είναι δε διαθέσιμο σε 11 διαφορετικά χρώματα.

Με premium εσωτερικό χαρακτηριστικά
Το εσωτερικό προσφέρει υψηλής ποιότητας υλικά και τεχνολογικές λύσεις. Στην κεντρική κονσόλα, ο τραπεζοειδής κεντρικός πίνακας, παραπέμπει στον ιστορικό σχεδιασμό της Jeep Compass 24Jeep, έχει πολυτελή αίσθηση και φιλοξενεί τις οθόνες 5,0, 7,0 και 8,4 ιντσών του συστήματος UConnect.

Η κεντρική κονσόλα φιλοξενεί επίσης το λεβιέ των ταχυτήτων, τα χειριστήρια του συστήματος Selec-Terrain, το ηλεκτρονικό χειρόφρενο, το μπουτόν για το σύστημα ESS Stop & Start, τα χειριστήρια του κλιματισμού και του ηχοσυστήματος και τις θύρες φόρτισης και σύνδεσης κινητών και λοιπών συσκευών.
Jeep® | 2017 Compass

Εξελιγμένη τεχνολογία Infotainment
Τώρα η Jeep εισάγει νέες λύσεις στο Infotainment. Προσφέρει τρεις νέες μονάδες Jeep Compass 15UConnect (UConnect 5.0, 7.0 and 8.4NAV). Τα UConnect 7.0 και 8.4 NAV έχουν οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας HD και προσφέρουν συνδεσιμότητα τόσο μέσω του συστήματος Apple CarPlay όσο και του Android Auto (βασικός εξοπλισμός σε Limited & Trailhawk) επιτρέποντας την πλήρη ενσωμάτωση των κινητών και των συστημάτων τους για hands-free επικοινωνία, δημιουργία και ανάγνωση μηνυμάτων κ.ά.. Ειδικά οι εκδόσεις Limited και Trailhawk,θα μπορούν να εξοπλιστούν με το σύστημα UConnect 8.4 NAV, που περιλαμβάνει και την εφαρμογή Jeep Skills με την οποία ο οδηγός μπορεί να παρακολουθεί τις ικανότητές του στην off road οδήγηση μέσα από ειδικούς δείκτες.

Premium εμπειρία στο δρόμο
Η αρχιτεκτονική “small wide” της FCA, περιλαμβάνει πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση που σε Jeep Compass 22συνδυασμό με το αποκλειστικό για την κατηγορία, Σύστημα Επιλεκτικής Απόσβεσης (Frequency Selective Damping FSD) και το απόλυτης ακρίβειας τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, προσφέρουν στον οδηγό του, απόλυτο έλεγχο στο δρόμο. Η αρχιτεκτονική και η κατασκευή του αμαξώματος και του πλαισίου με ατσάλι υψηλής αντοχής σε ποσοστό 65% και ειδικά υλικά συγκόλλησης, έχει ως αποτέλεσμα μία πολύ άκαμπτη δομή που στηρίζει την δυναμική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή του σε περίπτωση σύγκρουσης, ενώ παράλληλα εξοικονομεί το βάρος.

Jeep Compass 19Με δύο συστήματα 4Χ4
Με ανώτερες επιδόσεις εκτός δρόμου ξεχωρίζει μέσω δύο εξελιγμένων συστημάτων συνεχούς (Full Time 4X4) τετρακίνησης: το Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low (με 20:1 crawl ratio), κάθε ένα από τα οποία μπορεί να στείλει το 100% της διαθέσιμης ροπής στον τροχό που το χρειάζεται.

Jeep Compass 13Tο Jeep Active Drive και το Jeep Active Drive Low περιλαμβάνουν και το σύστημα Jeep Selec-Terrain το οποίο προσφέρει 5 επιλογές κίνησης (Auto, Snow, Sand, Mud και Rock για τις εκδόσεις Trailhawk) για βέλτιστη απόδοση εκτός και εντός δρόμου σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Περιλαμβάνει επίσης ένα σύστημα απεμπλοκής του πίσω άξονα και του 4Χ4 προκειμένου να προσφέρει στα τετρακίνητα μοντέλα μέγιστη οικονομία καυσίμου αλλά και ακαριαία εμπλοκή του 4Χ4 όταν είναι απαραίτητο.

Με λειτουργία «Lock»
Όλα τα μοντέλα Compass με τετρακίνηση εξοπλίζονται επίσης με λειτουργία «Lock» που κλειδώνει μόνιμα τη μετάδοση και μπορεί να επιλεγεί από τον περιστροφικό διακόπτη του Jeep Compass 20Selec-Terrain για ακόμα καλύτερες επιδόσεις σε απαιτητικές συνθήκες off road κίνησης.
Η έκδοση Trailhawk προσφέρει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 2.5 εκατοστά, ποδιές προστασίας του σασί, κόκκινο οπίσθιο άγκιστρο ρυμούλκησης και διαφορετικούς προφυλακτήρες που έχουν ως αποτέλεσμα αυξημένες γωνίες προσέγγισης φυγής και προσπέλασης (30ο εμπρός, 24.4ο μέση, 33.6 ο πίσω) για μεγαλύτερη ελευθερία κίνησης σε εμπόδια. Για ακόμα μεγαλύτερη ικανότητα κίνησης εκτός δρόμου, το σύστημα Selec-Terrain περιλαμβάνει και την ρύθμιση Selec-Speed Control με Hill-descent Control στις εκδόσεις Trailhawk.

Γκάμα κινητήρων
Προσφέρεται με 8 συνδυασμούς κινητήρων και μετάδοσης μέσω ενός βενζινοκινητήρα, δύο πετρελαιοκινητήρων και δύο κιβωτίων ταχυτήτων – του 9τάχυτου αυτόματου και του 6τάχυτου χειροκίνητου.

JEEP Compass 24Βενζίνη
Ο κινητήρας βενζίνης 1,4L MultiAir2 Turbo με Stop&Start, που αποδίδει 140 ίππους στις 5.000 στροφές και 230 Nm ροπής στις 1.750 στροφές σε συνδυασμό με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο θα εξοπλίζει την έκδοση 4Χ2 και ο 1,4L MultiAir2 Turbo με απόδοση 170 ίππων στις 5.500 στροφές και ροπή 250 Nm στις 2.500 στροφές σε συνδυασμό με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο τις εκδόσεις 4Χ4.

Πετρέλαιο
Οι εκδόσεις των κινητήρων diesel περιλαμβάνουν τον 1,6L MultiJet II με Stop&Start, απόδοση 120 ίππων στις 3.750 στροφές και ροπή 320 Nm στις 1.750 στροφές, ο οποίος Jeep Compass 16θα συνδυάζεται με 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο στις εκδόσεις 4Χ2 και τον 2,0L MultiJet II με Stop&Start, απόδοσης 140 ίππων στις 4.000 στροφές (με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο) ή 140 ίππων στις 3.750 στροφές με το 6τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο. Και οι δύο, παράγουν 350 Nm ροπής στις 1.750 στροφές και τοποθετούνται στις εκδόσεις 4Χ4. H πιο ισχυρή εκδοχή του 2,0L MultiJet II with Stop&Start – με απόδοση 170 ίππων σε συνδυασμό με το 9τάχυτο κιβώτιο αυτόματο ταχυτήτων και σύστημα 4Χ4 (με λειτουργία low range στο Trailhawk) ολοκληρώνει τις εκδόσεις diesel.

Περισσότερα από 70 συστήματα ασφάλειας
Το νέο Jeep Compass προσφέρει περισσότερα από 70 συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Μεταξύ άλλων διαθέτει
Jeep Compass 21Προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (Forward Collision Warning-Plus),
Σύστημα διατήρησης πορείας (LaneSense Departure Warning-Plus),
Προειδοποίηση νεκρού σημείου (Blind-spot Monitoring) και παρακολούθηση οπίσθιου χώρου για κάθετη κίνηση (Rear Cross Path detection),
Κάμερα οπισθοπορείας με ενεργές γραμμές πορείας (ParkView),
Σύστημα αυτόματης στάθμευσης (Automated Parallel and Perpendicular Park assist), Adaptive Cruise Control,
Ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESC) με σύστημα αποφυγής ανατροπής (ERM),
6 αερόσακους αλλά και κλωβό ασφαλείας με περισσότερο από 65% ατσάλι υψηλής αντοχής.

Τι είναι το νέο Jeep Compass
Κατά την άποψή μας στην ολιγόωρη επαφή μαζί του διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για ένα Jeep Compass 12μικρό Cherokee. Με ποιότητα κύλισης, με προσεκτική σχεδίαση και ποιότητας υλικών, με επαρκή μηχανικά σύνολα, με τεχνολογίες ψυχαγωγίας, ενημέρωσης και ασφάλειας και πολύ εύκολο στην οδήγηση.

“Βλέπει” ψηλά και κυρίως προς τον γερμανικό ανταγωνισμό, αλλά μπορεί να κερδίσει εύκολα και έναν ανικανοποίητο υποψήφιο πελάτη του Renegade. Με ιδιαίτερα ελκυστική τιμή, με πολύ καλά οδικά χαρακτηριστικά κι εκτός δρόμου, φλερτάρει με την επιτυχία.

The All-New Jeep® Compass | Exterior Designer

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO