spot_img
HomeΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΝέα BMW σειρά 2 Coupe & Cabrio

Νέα BMW σειρά 2 Coupe & Cabrio

Οι νέες BMW σειρά 2 Coupe & σειρά 2 Cabrio αναμένεται να λανσαριστούν τον προσεχή Ιούλιο. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται στάνταρ με προβολείς bi-LED. Το σύστημα των New BMW Series 2 10κύριων προβολέων διατίθεται επίσης με προσαρμοζόμενη λειτουργία full-LED προαιρετικά, με εμφάνιση που ενισχύει τη δυναμική και τεχνική εντύπωση που δημιουργείται από το εμπρός άκρο. Οι γνώριμοι, δίδυμοι στρογγυλοί προβολείς έχουν εξαγωνικό σχήμα που τους προσδίδει μία μοντέρνα εμφάνιση, με έμφαση στην ακρίβεια. Η μεγαλύτερη μάσκα χαρίζει στο εμπρός τμήμα των νέων μοντέλων αυξημένο πλάτος που ενισχύει τη σπορ εντύπωση. Οι εμπρός εξωτερικοί αεραγωγοί είναι τώρα μεγαλύτεροι και τονίζουν τη δυναμική παρουσία των αυτοκινήτων στο δρόμο. Το μυώδες πίσω τμήμα υιοθετεί μονοκόμματα φώτα (λυχνίες LED στάνταρ) με το γνώριμο σχήμα BMW L να επεκτείνεται μέχρι τα πλευρά.

New BMW Series 2 20Εσωτερικά
Το εσωτερικό διαθέτει ταμπλό νέας σχεδίασης με οδηγοκεντρικό πίνακα οργάνων. Νέες εκδόσεις υφασμάτινων ή δερμάτινων ταπετσαριών, διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού από αλουμίνιο ή ξύλο υψηλής ποιότητας και στιλπνά μαύρα πάνελ με πινελιές χρωμίου προσφέρουν ακόμα περισσότερες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Εξωτερικά
Όπως και το στάνταρ μοντέλο, τα Coupe και Cabrio διατίθενται σε πολυτελείς εκδόσεις Luxury Line, Sport Line και M Sport, ενώ η γκάμα περιλαμβάνει και έναν εκπρόσωπο της σειράς BMW M Performance– την BMW M240i/M240i xDrive. Οι Mediterranean Blue, New BMW Series 2 13Seaside Blue και Sunset Orange έχουν προστεθεί στη γκάμα εξωτερικών αποχρώσεων. Η σειρά ζαντών αλουμινίου έχει επεκταθεί σε 17 σχέδια με διαστάσεις 16, 17 και 18 ιντσών.

Με μήκος 4.432 χιλ. η BMW σειρά 2 Coupe & Cabrio προσφέρουν σπορ επιδόσεις από ένα πακέτο συμπαγών διαστάσεων. Το Coupe έχει χώρο αποσκευών 390 λιτ., ενώ το ηλεκτρικό, υφασμάτινο soft-top του Cabrio προσφέρει ένα αθόρυβο περιβάλλον όταν κλείνει χάρη σε πρόσθετα μέτρα μόνωσης. Επιπλέον ανοίγει και εν κινήσει – με ταχύτητες έως 50 χλμ/ώρα.

Συνδεσιμότητα
Η κεντρική οθόνη υψηλής ανάλυσης 8,8 ιντσών εφοδιάζεται τώρα με λειτουργία αφής σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα πλοήγησης Professional. Έτσι, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του έναν ακόμα τρόπο ελέγχου των διαφόρων λειτουργιών, πέρα από την τελευταία γενιά του λειτουργικού συστήματος iDrive (στάνταρ), του Touch Controller και του ευφυούς συστήματος φωνητικού ελέγχου.

New BMW Series 2 14Τα μοντέλα νέας γενιάς προσφέρουν τη δυνατότητα επαγωγικής, ασύρματης φόρτισης συμβατών smartphones μέσω ειδικής υποδοχής, ενώ η πρόσβαση στο Apple CarPlay γίνεται μέσω κάποιου συστήματος πλοήγησης της BMW. Από την άλλη, το WiFi hotspot μέσα στο αυτοκίνητο προσφέρει μία γρήγορη, mobile διαδικτυακή σύνδεση για μέχρι δέκα συσκευές.

Η στάνταρ κάρτα SIM που είναι ενσωματωμένη στο αυτοκίνητο επιτρέπει βέλτιστη συνδεσιμότητα και πρόσβαση σε υπηρεσίες της BMW μέσω BMW ConnectedDrive, χωρίς να απαιτείται συνδεδεμένο smartphone. Μεταξύ των υπηρεσιών είναι Real Time Traffic Information (RTTI) με προειδοποίηση κινδύνου, On-Street Parking Information και πρόσβαση στο όχημα μέσω Remote Services.

New BMW Series 2 18Η BMW είναι επίσης η πρώτη κατασκευάστρια αυτοκινήτων που προσφέρει στους χρήστες Microsoft Office 365 μία ασφαλή σύνδεση στο διακομιστή για ανταλλαγή και επεξεργασία emails, καταχωρήσεις ημερολογίου και λεπτομέρειες επαφών, χάρη στην ενσωματωμένη λειτουργία του Microsoft Exchange.

Η λίστα συστημάτων υποστήριξης περιλαμβάνει Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go. Το Driving Assistant διατίθεται επίσης προαιρετικά και περιλαμβάνει σύστημα Lane Departure Warning και City Collision Mitigation, που ενεργοποιεί τα φρένα αυτόματα σε ταχύτητες έως 60 χλμ/ώρα σε περίπτωση επικείμενης σύγκρουσης με αυτοκίνητο, μοτοσικλέτα ή πεζό.

Κινητήρες
Γκάμα 3κύλινδρων, 4κύλινδρων και 6κύλινδρων κινητήρων είναι διαθέσιμη με ισχύ από 100 kW/136 hp έως 250 kW/340 hp (κατανάλωση μικτού κύκλου: 8,3 – 3,8 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 189 – 101 g/km). New BMW Series 2 23Όλοι οι κινητήρες βενζίνης και diesel προέρχονται από την τελευταία γενιά μηχανικών συνόλων BMW EfficientDynamics και υιοθετούν τεχνολογία BMW TwinPower Turbo.

Όλοι οι κινητήρες diesel διαθέτουν νέα τεχνολογία υπερσυμπιεστή και αναβαθμισμένα συστήματα άμεσου ψεκασμού common-rail. Προσφέρονται εννέα προτάσεις κινητήρων για τη BMW σειρά 2 Coupe και οκτώ για την Cabrio. Η κινητήρια ισχύς μεταφέρεται είτε μέσω ενός 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου ή ενός 8τάχυτου αυτόματου Steptronic. Το αυτόματο διατίθεται στάνταρ με τα μοντέλα 220i, 230i, 225d και M240i xDrive Coupe και 225d και M240i xDrive Cabrio. Οι εκδόσεις 225d και M240i xDrive των Coupe και Cabrio συνδυάζονται στάνταρ με τη Sport έκδοση του New BMW Series 2 16αυτόματου 8τάχυτου Steptronic, που περιλαμβάνει χειριστήρια αλλαγών σχέσεων στο τιμόνι.

Οι εκδόσεις BMW M240i/M240i xDrive είναι οι εκπρόσωποι M Performance των Coupe και Cabrio. Ο 3κύλινδρος straight-six κινητήρας με άμεσο ψεκασμό και τεχνολογία M Performance TwinPower Turbo αποδίδει 250 kW/340 hp, που επιταχύνει τη BMW M240i xDrive Coupe, από 0 στα 100 km/h σε 4,4 δευτ. (κατανάλωση μικτού κύκλου: 7.4 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 g/km).

Σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive
Οι εκδόσεις M240i και 220d μπορούν να παραγγέλνονται είτε με την πολλά υποσχόμενη New BMW Series 2 19πίσω κίνηση ή με ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Οι πελάτες Cabrio μπορούν να παραγγείλουν xDrive για τη M240i. Η φιλοσοφία xDrive διασφαλίζει βέλτιστη μεταφορά ισχύος, αυξάνει την οδηγική ασφάλεια και μειώνει την υποστροφή και υπερστροφή στις στροφές. Προηγμένη τεχνολογία ανάρτησης, χαμηλό κέντρο βάρους, φαρδύ μετατρόχιο και σχεδόν τέλεια κατανομή βάρους 50:50 παίζουν το ρόλο τους στην δυναμική συμπεριφορά της νέας BMW σειράς 2.

The new BMW 2 Series Coupe and Convertible.

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO