spot_img

Volvo V90 Cross Country

V90 CROSS COUNTRY 10Το Volvo V90 Cross Country συμπληρώνει τώρα τη Σειρά 90, προσφέροντας πλέον Cross Country χαρακτηριστικά και στο ανώτερο τμήμα της γκάμας της σουηδικής μάρκας. Ξεκίνησε και στην Ελλάδα η εμπορική του καριέρα συνεχίζοντας την ποράδοση, καθώς η Volvo ήταν η μάρκα που δημιούργησε την Cross Crountry κατηγορία, με το λανσάρισμα του V70 XC το 1996. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volvo Cars στην Τορσλάντα, βόρεια του Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία.

Ελευθερία κίνησης
Βασισμένο στη Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA), το νέο μοντέλο διαθέτει Cross Country ανάρτηση και απέχει 210 χιλιοστά από το V90 CROSS COUNTRY 13έδαφος, απόσταση αυξημένη κατά 65 χιλιοστά σε σχέση με το απλό V90. Το γεγονός αυτό παρέχει στο V90 Cross Country ελευθερία κίνησης σε κάθε δρόμο σε συνδυασμό με την μόνιμη τετρακίνηση. Όσον αφορά στα επιπλέον διακοσμητικά-λειτουργικά στοιχεία, οι ιδιαίτεροι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, με λογότυπο Cross Country, οι προστατευτικές ποδιές και τα μαρσπιέ σε ανθρακί χρώμα, καθώς και οι προεκτάσεις των φτερών σε μαύρο χρώμα, δημιουργούν μία σαφώς περιπετειώδη εικόνα, εμπνέοντας για κίνηση σε κάθε δρόμο. Στην εικόνα αυτή ας προστεθούν οι μεγαλύτεροι εξωτερικοί καθρέπτες, οι ασημί ράγες οροφής και οι ξεχωριστής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, όλα στοιχεία του βασικού εξοπλισμού, που συμπληρώνουν την Cross Country εικόνα.

No 5 NEO VOLVO V90 CROSS COUNTRYΜε αίσθηση πολυτέλειας
Στο εσωτερικό, η εικόνα είναι απόλυτα γνώριμη από τα υπόλοιπα μοντέλα της Σειράς 90. Η αίσθηση πολυτέλειας, με πολύ καλής ποιότητας υλικά και απέριττο design, προσφέρει άνεση και ηρεμία. Κυριαρχεί η standard οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και o γνωστός από τα XC90, S90, V90 ψηφιακός πίνακας οργάνων (standard στην έκδοση Cross Country Pro).

V90 CROSS COUNTRY 28Γκάμα κινητήρων
Το αποκλειστικά τετρακίνητο V90 Cross Country εξοπλίζεται με τους τελευταίας γενιάς δίλιτρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της οικογένειας Drive-E. Αυτοί συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, οκτώ σχέσεων, το οποίο ανήκει στο βασικό εξοπλισμό του μοντέλου. Στην Ελλάδα διατίθενται δύο εκδόσεις, η D5 και η T6.

Diesel έκδοση D5 235 ίππων
H diesel έκδοση D5 των 235 ίππων, διαθέτει την τεχνολογία PowerPulse. Πρόκειται για μία V90 CROSS COUNTRY 17λειτουργία, πατενταρισμένη από τη Volvo, η οποία εξασφαλίζει άμεση απόκριση στο πάτημα του γκαζιού χωρίς την παραμικρή υστέρηση που παρουσιάζεται στους diesel turbo κινητήρες. Το PowerPulse λειτουργεί διοχετεύοντας αέρα από το φίλτρο αέρα μέσω ενός κομπρέσσορα, σε ένα δοχείο αέρα υπό πίεση, όγκου δύο λίτρων. Όταν ο οδηγός θελήσει να επιταχύνει είτε από στάση είτε από χαμηλές στροφές, ο υπό πίεση αέρας στο δοχείο διοχετεύεται μέσω βαλβίδας στην πολλαπλή εξαγωγής για να τροφοδοτήσει το turbo. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία άμεση και υψηλή παροχή ισχύος.

V90 CROSS COUNTRY 23Βενζινοκίνητο Τ6 320 ίππων
Η βενζινοκίνητη έκδοση Τ6 των 320 ίππων κάνει χρήση μηχανικού υπερσυμπιεστή (λειτουργία έως τις 3.500 σ.α.λ.) και turbo (λειτουργία σε όλο το εύρος στροφών) η οποία εξασφαλίζει περίσσεια ισχύος με άμεση απόκριση.

Με City Safety
Όσον αφορά στον εξοπλισμό ασφάλειας διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του το City Safety πού περιλαμβάνει τα πλέον προηγμένα συστήματα αποφυγής σύγκρουσης. Τα συστήματα είναι ενεργά για όλες τις ταχύτητες άνω των 4 χλμ./ώρα και δεν υπάρχει περιορισμός ταχύτητας ενώ είναι αποτελεσματικά για όλες τις συνθήκες φωτισμού, ακόμα και στο σκοτάδι. Συνοπτικά, τα συστήματα αυτά αφορούν ανίχνευση αυτοκινήτου, εμποδίου, πεζού, ποδηλάτη ή δικυκλιστή γενικότερα, με πλήρως αυτόματη πέδηση αν δεν αντιδράσει ο οδηγός.

Η ανίχνευση αυτή περιλαμβάνει και μεγάλα ζώα – ελάφι, αρκούδα, άλογο κλπ. Η V90 CROSS COUNTRY 25αποτελεσματικότητά των συστημάτων είναι παράμετρος της σχετικής ταχύτητας του αυτοκινήτου και του προς αποφυγή οχήματος, ανθρώπου ή ζώου. Και φυσικά, στο V90 Cross Country το City Safety διαθέτει τις δύο νέες, καινοτόμες τεχνολογίες ασφάλειας που η Volvo πρωτοπαρουσίασε στο XC90: δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα, με αυξημένο κίνδυνο για τα δύο οχήματα και σύστημα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο.

Με χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης
Παράλληλα, διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό ένα σύνολο συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που προσδίδουν στο μοντέλο χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης V90 CROSS COUNTRY 20οδήγησης. Τα περισσότερα από αυτά τα συστήματα είναι γνωστά και από άλλα σύγχρονα μοντέλα της Volvo. Ανάμεσά τους το Adaptive Cruise Control (προσαρμοζόμενο cruise control), το Distance Alert (ειδοποίηση προσέγγισης σε προπορευόμενο όχημα), το Lane Keeping Aid (για διατήρηση του οχήματος στη λωρίδα κυκλοφορίας του), το Lane Departure Warning (ειδοποίηση αν το όχημα τείνει να παρεκκλίνει της λωρίδας κυκλοφορίας του), το Driver Alert Control (που ανιχνεύει την κόπωση στον οδηγό) και πολλά άλλα, τα οποία συνδυαστικά με ένα νέο σύστημα, το Pilot Assist, είναι υπεύθυνα – όπως και σε όλη τη Σειρά 90 – για τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης στο V90 Cross Country. Το Pilot Assist είναι ένα σύστημα ενεργητικής ασφάλειας, βελτιστοποιημένο για κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο, που στόχο έχει να κάνει την οδήγηση πιο εύκολη.

V90 CROSS COUNTRY 18Πλήρως εξοπλισμένο
Το V90 Cross Country λανσάρεται στην ελληνική αγορά με έναν πληρέστατο βασικό εξοπλισμό ο οποίος εκτός άλλων περιλαμβάνει τη δυνατότητα ημι-αυτόνομης οδήγησης μαζί με πληθώρα συστημάτων ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που συνδυάζονται μεταξύ τους για την υλοποίησή της. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις-επίπεδα εξοπλισμού.

V90 CROSS COUNTRY 22Cross Country
Η έκδοση εξοπλισμού Cross Country περιλαμβάνει όλα όσα έχουν αναφερθεί πιο πάνω και επιπλέον ηχοσύστημα Sensus Connect High Performance (περιλαμβάνει Bluetooth, χειριστήρια του ηχοσυστήματος στο τιμόνι, έγχρωμη οθόνη αφής 9′, διπλό δέκτη RDS, ενισχυτή 6 καναλιών 330 watt με 10 ηχεία, σύνδεση AUX / USB, φωνητικές εντολές, πρόγραμμα περιήγησης στο Internet κλπ.), hill start assist, εκκίνηση χωρίς κλειδί, όλους τους γνωστούς αερόσακους και γονάτου, προβολείς LED, διζωνικό σύστημα κλιματισμού με σύστημα καθαρισμού του εσωτερικού αέρα και πολλά άλλα.

Cross Country Pro
Η έκδοση εξοπλισμού Cross Country Pro διαθέτει ενδεικτικά επιπλέον Drive Modes V90 CROSS COUNTRY 27(δυνατότητα επιλογής από 5 διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Eco, Comfort, Dynamic, Off Road & Individual), τον ψηφιακό πίνακα οργάνων με έγχρωμη οθόνη 12,3”, πακέτο εσωτερικού φωτισμού με ατμοσφαιρικό φωτισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα εμπρός με μνήμη, δερμάτινες επενδύσεις, προβολείς ομίχλης εμπρός με φώτα LED και φώτα στροφής και άλλα.

Ο προτεινόμενος τιμοκατάλογος λιανικής για τους δύο διαθέσιμους κινητήρες και τις δύο εκδόσεις εξοπλισμού είναι:

VOLVO V90 CROSS COUNTRY

 

 

CROSS COUNTRY

CROSS COUNTRY PRO

 

Χωρητ/τα (cm3)

Ισχύς (ΗΡ)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

Προτεινόμενη τιμή λιανικής (€)

T6 AWD Geartronic (Auto)

1.969

320

64.000

69.470

D5 AWD Geartronic (Auto)

1.969

235

62.170

67.420

 

VOLVO V90 CROSS COUNTRY Τεχνικά χαρακτηριστικά

The New Volvo V90 Cross Country

2017 Volvo V90 cross country crash test

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO