spot_img

Νέο VW Golf

New VW Golf 10Η 7,5 γενιά Golf είναι γεγονός. Δηλαδή όχι εντελώς νέο, κάτι που μας είχε συνηθίσει η Γερμανική εταιρεία, αλλά ουσιαστικά νέο και απόλυτα προσαρμοσμένο στους καιρούς που έρχονται. Και βέβαια, όταν λέμε νέο, συνήθως εξαντλούμαστε στον εξωτερικό σχεδιασμό. Τώρα είναι νέο – αναβαθμισμένο- θα το έλεγε κανείς, αλλά με τεχνολογία που για την κατηγορία του ούτε στον ύπνο μας θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

New VW Golf 12Πρακτικά, συνεπώς, είναι νέο, τουλάχιστον σε ότι “κρύβει” και κάτω από το καπό του, αλλά και μέσα στα “σωθικά” του. Και μάλιστα με τιμή που και αυτή είναι έκπληξη. Το group VW στην κατηγορία αυτή πανευρωπαϊκά έχει το πάνω χέρι, αφού το 2016 πούλησε 500.000 Golf με δεύτερο και με διαφορά το Opel Astra, αλλά μαζί με Skoda & Audi είχαν συνολικά 1.000.000 πωλήσεις στην κατηγορία αυτή. Όσο για την ιστορία, από το 1974 που ξεκίνησε το Golf έως και σήμερα πουλήθηκαν 33,3 εκατ. Golf. Κατά μέσο όρο παράγεται 1 Golf κάθε 40 δευτερόλεπτα!

New VW Golf 21Τι καινούργιο μας φέρνει
Τώρα τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτουν οθόνες εξαιρετικής αφής των 6,5 ιντσών, των 8 και των 9,2 ιντσών. Το διαισθητικό του σύστημα, τώρα, δέχεται εντολές με την κίνηση των χεριών. Απόλυτα διασυνδεδεμένο προσφέρει τις νέες υπηρεσίες Car-Net Security & Service, όπως και τις υπηρεσίες Guide & Inform. Ενημέρωση και ψυχαγωγία για πολύ ψαγμένους, αλλά και για καθημερινούς οδηγούς.New VW Golf 25

Επιπλέον, ο πίνακας οργάνων μπορεί τώρα να έχει πλήρως ψηφιακή απεικόνιση με πολυάριθμες διαδραστικές λειτουργίες. Όλα τα όργανα προβάλλονται εικονικά μέσω λογισμικού στην έγχρωμη οθόνη 12,3-ιντσών. Οι πληροφορίες πλοήγησης μπορούν να απεικονίζονται σε 2-διάστατη ή 3-διάστατη μορφή, ενώ υπάρχουν και 5 διαφορετικά προφίλ ενημέρωσης.

New VW Golf 19Νέα τεχνολογία κινητήρα
Είναι το μοναδικό αυτοκίνητο στην κατηγορία του το οποίο διατίθεται με κάθε είδους καύσιμο και τεχνολογία. Διαθέτει βενζινοκινητήρες, plug-in hybrid, πετρελαιοκινητήρες, φυσικού αερίου, αλλά και αμιγώς ηλεκτρικό!
Πέραν του 3κύλινδρου TSI κινητήρα του ενός λίτρου με 85 και 110 ίππους, ξεχωρίζει ο εντελώς νέος 1,5 βενζίνης TSI ο οποίος θα είναι διαθέσιμος από τον Μάιο. Με ισχύ 130 και 150 ίππων ανεβάζειNew VW Golf 18 πολύ ψηλά τον πήχη. Κυρίως η έκδοση των 130 ίππων, όπου με απόλυτη διαχείριση της θερμοκρασίας και με τούρμπο επιτυγχάνει θαυμαστά αποτελέσματα. Ίσως σε αυτόν τον κινητήρα να κρύβεται η επόμενη επιτυχία του ομίλου. Ασφαλώς και υπάρχουν όλοι οι υπόλοιποι κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικοί.

New VW Golf 17Εκδόσεις αμαξώματος
Το Golf είναι πιο ολοκληρωμένο από ποτέ, αφού τώρα διατίθεται σε 3θυρες και 5θυρες εκδόσεις, το Variant για τους σπορτίφ και οικογενειάρχες, το Golf Alltrack για τους λάτρεις της περιπέτειας, το e- Golf για τους οικολόγους και λάτρεις της υψηλής τεχνολογίας και φυσικά για όλους τους κλασικούς Γκολφάκηδες υπάρχουν οι εκδόσεις GTI, GTD, GTE & Golf R.

New VW Golf 22Με εξοπλισμό που “ξεχειλίζει”
Το πολύ υψηλό επίπεδο εξοπλισμού είναι ένα ακόμη πολύ σημαντικό ατού για το ανανεωμένο Golf. Τώρα από το πρώτο κιόλας επίπεδο ο εξοπλισμός “ξεχειλίζει”. Υπάρχουν τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις οι comfortline, generation και highline. Συγκρίνοντας τώρα τις τιμές του απερχόμενου μοντέλο με αυτές του νέου, θα έπρεπε να είναι ακριβότερο κατά 2.270, 2.600 και 2.620 ευρώ αντίστοιχα. Όμως, αν και καλοεξοπλισμένα, η τιμή της πρώτης έκδοσης παραμένει ίδια, η δεύτερη αυξάνεται κατά 250 ευρώ και η τρίτη μόλις κατά 500 ευρώ.

ΕξωτεNew VW Golf 14ρικά
Δεν θέλουμε να σταθούμε πολύ στην εξωτερική του σχεδίαση μιας και οι όποιες επεμβάσεις γίνονται εύκολα αντιληπτές και είναι το λιγότερο σε ότι έχει επιτευχθεί σε άλλους τομείς. Πάντως έχουμε νέους προφυλακτήρες, μάσκα, πίσω φώτα LED, προαιρετικά LED εμπρός και πολυάριθμες άλλες επεμβάσεις οι οποίες καθιστούν το μοντέλο “εύπεπτο” στο μάτι.

Τιμές
Η ανανεωμένη και άκρως τεχνολογική γενιά Golf αρχικά θα είναι διαθέσιμη τον 3κύλινδρο 1.000άρη TSI κινητήρα,των 85 New VW Golf 16και 110 ίππων με την πολύ καλή ροπή για την κατηγορία του. H τιμή της βασικής 5θυρης έκδοσης η οποία είναι υπερπλήρης με τους 85 ίππους είναι 17.400 ευρώ και για την 3θυρη 950 ευρώ λιγότερο. Οι εκδόσεις με τους 110 ίππους κοστίζουν 20.200 ευρώ και η 3θυρη 950 ευρώ λιγότερο. Όσο για την έκδοση 1,6 των 115 ίππων αυτή κοστίζει 21.700 ευρώ.

Πιο αναλυτικά οι τιμές του ανανεωμένου Golf καθώς και οι κινητήρες στους πίνακες που ακολουθούν.

Τιμή-εκδόσεις εξοπλισμός Golf

Τιμή-εκδόσεις εξοπλισμός Golf Variant

RELATED ARTICLES
spot_img

ΝΕΑ AUTO