dvsion


menubar


photo Το πρωτάθλημα Supercross έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο ανοιχτό στάδιο της Daytona. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήταν ιδιαίτερα απαιτητικό με στοιχεία motocross και φυσικά Supercross, κάνοντας το να διαφοροποιείται από τις τυπικές Supercross πίστες. Στη μεγάλη κατηγορία Supercross, ο Ryan Villopoto πήρε τη νίκη, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Ryan Dungey.
Στη μικρή κατηγορία Lites για το πρωτάθλημα Ανατολής, ο Christophe Pourcel πήρε άλλη μια νίκη, διατηρώντας την πρωτοπορία του.


photo Κατηγορία Supercross
Ο αγώνας του τελικού ξεκίνησε με απρόοπτα, καθώς ο βετεράνος Grant Langston έπεσε και η οργάνωση αναγκάστηκε να σταματήσει τον αγώνα. Έτσι, στη δεύτερη εκκίνηση ο Villopoto (είχε πάρει και την πρώτη εκκίνηση) έφυγε μπροστά και οδηγώντας αλάνθαστα κέρδισε τον αγώνα. Για τη δεύτερη θέση έγινε μάχη μεταξύ του Dungey και του Josh Hill, όπου έληξε υπέρ του Dungey.


photo Ο αναβάτης της Suzuki προσπάθησε να πιάσει τον Villopoto, αυτός όμως απέδειξε πως είναι 100% σε άριστη φυσική κατάσταση και δεν άφησε την πρωτιά απ’ τα χέρια του.  Έτσι ο Dungey τερμάτισε δεύτερος, με τον Trey Canard να συμπληρώνει το βάθρο, που δείχνει πολύ άνετος στη σέλα του Honda CRF 450. Οι αναβάτες της Honda, Kevin Windham και Davi Millsaps συμπλήρωσαν την πεντάδα στην κατηγορία.


photo Στα δοκιμαστικά, οδήγησε κι ο Chad Reed που δείχνει να έχει αναρρώσει απ’ τον τραυματισμό του, όμως δήλωσε πως δε θα άντεχε να αγωνιστεί στο 100% για 20 γύρους, και τελικά δεν αγωνίστηκε. Θα επιστρέψει στον επόμενο γύρο, στο Toronto.


photo Κατηγορία Lites (East)
Για το πρωτάθλημα Ανατολής, ο Christophe Pourcel πήρε ακόμα μια νίκη κάτω απ’ την πίεση του Austin Stroupe. Στην εκκίνηση έφυγε πρώτος ο Stroupe με τον Pourcel να τον κυνηγάει. Μερικούς γύρους αργότερα, ο Pourcel βρήκε μια καλύτερη γραμμή και πέρασε τον αναβάτη της Suzuki που έδειξε ξαφνιασμένος. Από κει και πέρα, ο Pourcel δεν έχασε την πρωτιά και πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού. Πίσω του τερμάτισε ο Stroupe και το βάθρο συμπλήρωσε ο Dean Wilson με Kawasaki. Ο νεαρός Blake Baggett παρ ολίγο να ανέβει το πρώτο βάθρο της καριέρας του, όμως αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, με πέμπτο τον Justin Barcia με Honda.


Κατηγορία Supercross
1. Ryan Villopoto (Kaw)
2. Ryan Dungey (Suz)
3. Trey Canard (Hon)
4. Kevin Windham (Hon)
5. Davi Millsaps (Hon)

Κατηγορία Lites (East)
1. Christophe Pourcel (Kaw)
2. Austin Stroupe (Suz)
3. Dean Wilson (Kaw)
4. Blake Baggett (Suz)
5. Justin Barcia (Hon)

Βαθμολογία
Κατηγορία Supercross
1.Dungey 192
2.Villopoto 172
3.Hill 162
4.Millsaps 150
5.Windham 131

Κατηγορία Lites Ανατολής
1.Pourcel 75
2.Stroupe 66
3.Wilson 53
4.Metcalfe 50
5. Baggett 44


© Motorsite.gr (08-03-2010)
Στατιστικά:
Αυτό το άρθρο έχει διαβαστεί 279 φορές (μετρήσεις από 01-10-2008).

facebook   |  
Bookmark and Share

  |   | email | | Εκτυπώστε τη σελίδα
Copy & paste σε email ή messenger (msn, facebook κτλ).


Αποστολή άρθρου σε φίλο/φίλη Το όνομα σας:

Το email του φίλου/φίλης:

©Motorsite.gr  2000 - 2010


PANELVESPA270810.jpg



Πανελλήνιες: 2010, 2009, 2008, 2007, 2006, 2005, 2004, 2003, 2002, 2001

ardas motocross1.jpg