Το 1ο enduro sprint, πραγματοποιήθηκε στο Οβριόκαστρο, στην Κερατέα Αττικής. Πρόκειται για μια νέα ιδέα στη χώρα μας, που εφαρμόζεται στο εξωτερικό, εδώ και μερικά χρόνια. 48 αναβάτες συμμετείχαν στον αγώνα που οργάνωσε η ΑΜΟΤΟΕ σε συνεργασία με το δήμο Κερατέας. Παράλληλα την ίδια μέρα, έγινε αγώνας Mountain bike στον ίδιο χώρο, δίνοντας ακόμα περισσότερο χρώμα στην εκδήλωση, ενώ υπήρχε μουσική, φαγητό και πολύ κέφι.
Στον αγώνα συμμετείχε κι ο πρωταθλητής Motocross, Παναγιώτης Κουζής, που έσπασε τα χρονόμετρα, και κατέκτησε φυσικά την πρώτη θέση.
Ο καιρός βοήθησε την ομαλή διεξαγωγή, με τον ήλιο να συνοδεύει τις προσπάθειες των αθλητών, ενώ αρκετοί ήταν οι θεατές που ήρθαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.
Ε1
Χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ο Θανάσης Αυγέρης πήρε τη νίκη με 3,4 λεπτά διαφορά απ’ τους υπόλοιπους, ενώ ο συνολικός του χρόνος ήταν 25:49 λεπτά. Δεύτερος τερμάτισε ο Ανδρέας Αλιφαντής και τρίτος ο Παύλος Χέντερσον, από τους δώδεκα αναβάτες της κατηγορίας. Τέταρτος τερμάτισε ο Γιάννης Καπερναράκος και πέμπτος ο Αποστόλης Ζήσης.
Ε2
Μόλις δύο αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία. Κέρδισε ο Διονύσης Μπουλιέρης με δεύτερο τον Λεωνίδα Χρυσικόπουλο.
Ε3
Πέντε αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία. Στο σύνολο των πέντε διελεύσεων που είχε ο αγώνας, ταχύτερος ήταν ο Χρήστος Ροδόπουλος, με τον Ιάσωνα Μαρκάκη δεύτερο. Βάθρο για τον Αλέξανδρο Κονοπισόπουλο, ενώ τέταρτος και πέμπτος τερμάτισε αντίστοιχα ο Μανόλης Καρποδίνης κι ο Νίκος Χιώτης.
EJ
Ακόμα μια νίκη για τον ταχύτατο Κίμων Καράμπελα, που επιβλήθηκε εύκολα. Ο Γιάννης Αλιφαντής τερμάτισε δεύτερος με τρία λεπτά διαφορά απ’ τον Καράμπελα, και το βάθρο συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Παγώνης χωρίς να απειλήσει τους δύο πρώτους. Τέταρτη θέση για τον Πέτρο Μπίλη και πέμπτη για τον Κώστα Τσοκαρά.
EV
Στην κατηγορία βετεράνων, κέρδισε ο Δημήτρης Γιαννακάρας. Με μικρή διαφορά, τερμάτισε δεύτερος ο Μιχάλης Στεργίδης και τρίτος ο Γιώργος Τσιλογιάννης. Ο Μπένος Καπετανέας κι ο Θοδωρής Ραχιώτης έκαναν το 4-5.
PRO
Εύκολα επικράτησε ο Παναγιώτης Κουζής με συνολικό χρόνο 23:43, ταχύτερο από όλους τους αναβάτες του αγώνα. Δεύτερος τερμάτισε ο Λευτέρης Πανέτης και τρίτος ο Κώστας Σαράντος. Τέταρτος και πέμπτος, οι εντουράδες Τέντυ Αντωνιάδης και Κώστας Χαχάγιας.
ΕΤ
Δύο αναβάτες συμμετείχαν στην κατηγορία, που έκανα τρεις διελεύσεις αντί για πέντε που έκαναν οι υπόλοιπες κατηγορίες. Κέρδισε ο Νίκος Νικολέτος με δεύτερο τον Παναγιώτη Τσοπάνη.
Αποτελέσματα: Όλες οι κατηγορίες
|